Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αγώνας δρόμου στο Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ - Τι θα περιλαμβάνει το «κάλαθι» του Μητσοτάκη - Γιατί μεταβαίνει την Τρίτη 27/7 στη Θεσσαλονίκη

Αγώνας δρόμου στο Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ - Τι θα περιλαμβάνει το «κάλαθι» του Μητσοτάκη - Γιατί μεταβαίνει την Τρίτη 27/7 στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη  την Τρίτη 27/8 ο Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί σήμερα, Δευτέρα 26/8, ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, να μετέβη στο αμαξοστάσιο των νέων λεωφορείων στο Κορωπί, ωστόσο το ενδιαφέρον στρέφεται στη Θεσσαλονίκη που θα επισκεφτεί το επόμενο 24ωρο, αλλά και στην παρουσία του στην 88η ΔΕΘ στις 7-8 Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, στο Μαξίμου συνεχείς είναι οι συσκέψεις ενόψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, που αναμένεται να επικεντρωθούν σε μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο της βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Αναμένεται να επικαιροποιήσει την κυβερνητική πολιτική απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, το δημογραφικό και το στεγαστικό.
Μεταξύ αλλων, στα ...σκαριά βρίσκεται πακέτο παρεμβάσεων για την αύξηση της προσφοράς κατοικίας και τη μείωση των ενοικίων για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης. Μάλιστα, δρομολογείται η θέσπιση κινήτρων για το άνοιγμα κλειστών σπιτιών, αλλά και αλλαγές στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ», αλλά και το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» που θα ενισχυθεί με αύξηση της επιδότησης για εργασίες επισκευής σε κλειστά διαμερίσματα, προκειμένου να εισέλθουν στην αγορά ενοικίασης.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας, όπως αύξηση στο επίδομα τέκνων και στέγασης, αλλά και αλλαγές στο επίδομα ανεργίας.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική του 2025 και όσα αναμένονται να ανακοινωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν θα χαρακτηρίζονται από τη λογική των παροχών, αλλά θα είναι ισορροπημένες με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας και τις ανάγκες της κοινωνίας.
Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό, στο τέλος του έτους θα χορηγηθεί πρόσθετο επίδομα στους συνταξιούχους που δεν λαμβάνουν ετήσιες αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς, ενώ αναμένεται να εξεταστεί η δυνατότητα ενίσχυσης και άλλων ευάλωτων ομάδων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Υπάρχουν, επίσης, εισηγήσεις για διεύρυνση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν εξαγγελθεί και προβλέπουν μείωσή τους 0,5% το 2025 και 0,5% το 2027.

Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 27/8

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί αύριο, Τρίτη 27/8, ο κ. Μητσοτάκης.
Αναμένεται να έχει συναντήσεις με φορείς, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, αλλά και τον δήμαχο της πόλης, Στ. Αγγελούδη, ενώ θα παρουσιάσει σε εκδήλωση την Εθνική Στρατηγική για την περιφερειακή ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης