Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Συγκρούονται με την πραγματικότητα οι μισές αλήθειες της κυβέρνησης για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων

ΠΑΣΟΚ: Συγκρούονται με την πραγματικότητα οι  μισές αλήθειες της κυβέρνησης για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων
Τα  στοιχεία δείχνουν ότι ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε σχεδόν 0,9% σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2023, το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 1,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ
Σχετικά Άρθρα
«Οι μισές αλήθειες της κυβέρνησης για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων συγκρούονται με την πραγματικότητα» τονίζει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Π. Μαρινάκη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, «όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να πείσει ότι οι μισθοί στην Ελλάδα ανεβαίνουν και το βιοτικό επίπεδο βελτιώνεται, η πραγματική αλήθεια είναι ότι:
Α) Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην Ευρώπη των 27.
Β) Τα οφέλη της ανάπτυξης δεν φτάνουν στην κοινωνία. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, για το πρώτο τρίμηνο του 2024, τα στοιχεία δείχνουν ότι ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε σχεδόν 0,9% σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2023, το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 1,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση. Η Ελλάδα μάλιστα αποτελεί θλιβερή εξαίρεση μεταξύ των μελών του ΟΟΣΑ, όπου η μέση αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών (0,9%) είναι πολλαπλάσια της αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ (0,3%). Ακόμα και σε χώρες όπως η Ολλανδία, όπου το πραγματικό ΑΕΠ μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους, το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε.
Γ) Στην τετραετία 2020-2023, οι ακαθάριστες αποδοχές αυξήθηκαν 11%, αλλά ο φόρος εισοδήματος 41%. Αιτία; Η μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Εξανεμίζεται έτσι η ελάφρυνση από τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης