Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προβληματισμός στο Μαξίμου για την εισχώρηση της Διαμαντοπούλου στο χώρο της ΝΔ - Δυναμικός και ο Γερουλάνος

Προβληματισμός στο Μαξίμου για την εισχώρηση της Διαμαντοπούλου στο χώρο της ΝΔ - Δυναμικός και ο Γερουλάνος

Στελέχη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι μαθημένα στο να είναι κοντά στην εξουσία

Σχετικά Άρθρα
Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, πέρα από την κακή εικόνα που εμφανίζει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις όπου έχει πέσει και κάτω του 28%, για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.
Ως τώρα εμφανιζόταν ως ένα απίθανο ενδεχόμενο η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου, όμως, δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργήσει και μέσα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και μεμονωμένα οι υποψήφιοι δείχνουν ότι η Διαμαντοπούλου αποτελεί ένα πρόσωπο που μπορεί να εισπράξει δυσαρεστημένους κεντρώους από τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη.

Κρίσιμο για την Διαμαντοπούλου να μπει στο δεύτερο γύρο

Ουσιαστικά είναι μία υποψηφιότητα που εάν επικρατήσει στο ΠΑΣΟΚ – το οποίο θα πρέπει να πούμε ότι είναι ένα δύσκολο σενάριο- θα μπορέσει να επαναπατρίσει ένα σημαντικό μέρος ψηφοφόρων που έδωσαν το 41% στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές του 2023. Κατ’ άλλους, επίσης, μία ενδεχόμενη προεδρία της Α. Διαμαντοπούλου μπορεί να φέρει το ΠΑΣΟΚ ξανά σε θέση εξουσίας.
Η Διαμαντοπούλου διαθέτει πολλά στελέχη από το Δίκτυο που κατέχουν θέσεις εξουσίας με τη ΝΔ ενώ στηρίζεται πολύ από τον Γ. Στουρνάρα.

Οι ψηφοφόροι θέλουν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, όχι στο 13%

Μπορεί να είναι ένα τολμηρό σενάριο αλλά μην ξεχνάμε ότι από το ΠΑΣΟΚ έφυγε κόσμος για να πάει στη ΝΔ διότι παρέμεινε πάντα ένα κόμμα εξουσίας και δεν πήγε ποτέ στο 5% όπως έγινε με το ΠΑΣΟΚ.
Με άλλα λόγια στελέχη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι μαθημένα στο να είναι κοντά στην εξουσία και βλέπουν ότι μπορεί αυτό να γίνει πιθανό με την υποψηφιότητα της Διαμαντοπούλου.

Δυναμική σε όλους τους χώρους και από Γερουλάνο

Εξίσου δυνατή στο χώρο του Κέντρου είναι η υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου και είναι και ένα πρόσωπο που επίσης εξετάζουν στη ΝΔ σχετικά με τη δυναμικότητά του.
Υπάρχουν ενδείξεις που βλέπουν τον Γερουλάνο να κερδίζει ψηφοφόρους και από τη ΝΔ και από το Κέντρο αλλά και από την Κεντροαριστερά.
Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, επικρατεί μία εικόνα διάλυσης.
Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα Πολάκη, οι 87 που απειλούν με διάσπαση, η προετοιμασίες του Τσίπρα για νέο φορέα και η αδυναμία Κασσελάκη να ελέγξει το κόμμα φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο φάσμα της απίσχνασης με τα ποσοστά του να βρίσκονται στα όρια του μονοψήφιου.
Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι και αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει χάσει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε με νέες διαγραφές βουλευτές είτε με αποχωρήσεις και με έναν πρόεδρο που δεν μπορεί να γίνει βουλευτής παρά τις πιέσεις σε επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
Και όποιος βγει πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ αυτομάτως πλέον θα είναι και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αυτό θα είναι ένα μπόνους για το νέο αρχηγό.
Έχουμε ξαναπεί ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Θα πιαστεί από το δεύτερο κόμμα αν ορθώσει προοπτική και ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα.
Δεν μπορεί να ξαναεμπιστευτεί τη ΝΔ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης