Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απελπισμένα παιχνίδια Μαξίμου με τον εκλογικό νόμο και η άπιαστη αυτοδυναμία - Χορηγοί της φθοράς, Γεωργιάδης και Χατζηδάκης

Απελπισμένα παιχνίδια Μαξίμου με τον εκλογικό νόμο και η άπιαστη αυτοδυναμία - Χορηγοί της φθοράς, Γεωργιάδης και Χατζηδάκης
Χορηγοί της φθοράς Μητσοτάκη οι δύο αντιπροέδροι Γεωργιάδης και Χατζηδάκης
Ως απελπισμένες προσπάθειες του Μαξίμου για να διατηρήσει την επαφή του με την εξουσία μεταφράζονται από την αντιπολίτευση οι εισηγήσεις για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος στο σκέλος του ποσοστού εισόδου στην Βουλή.
Συγκεκριμένα η θέληση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να πάει από 3% στο 5% για την είσοδο στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Τι ψάχνει το Μαξίμου με τον εκλογικό νόμο

Με αυτή την αλλαγή το Μαξίμου επιδιώκει 2 πράγματα:
Πρώτον να βγάλει από την επόμενη βουλή μικρά κόμματα από το χώρο της Κεντροαριστεράς όπως π.χ η Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και από το χώρο της Ακροδεξιάς όπως το κόμμα ΝΙΚΗ ή ένα κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου.
Δεύτερον με το να μπουν λιγότερα κόμματα στην Βουλή αυτομάτως στις εκλογές του 2027 μειώνεται ο πήχης της αυτοδυναμίας.
Όμως, το 2027 η υπόθεση αυτοδυναμία- όπως πρώτοι έχουμε πει στο ΒΝ- θα είναι μία αδύνατη εξίσωση, ένας γόρδιος δεσμός που η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορεί να κόψει.

Η δημοσκόπηση που έφερε τον καβγά στο Μαξίμου

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης σε τόσα μέτωπα (ακρίβεια, καθημερινότητα κ.α) καθώς και τα μεγάλα σκάνδαλα που ταλανίζουν την κυβερνητική θητεία αποτυπώνονται με το πιο ανάγλυφο τρόπο στις δημοσκοπήσεις φανερές ή κρυφές.
Η δημοσκόπηση της Interview που έδειξε την ΝΔ να βρίσκεται στο 22% είναι αντιπροσωπευτική στο που βρίσκεται η κοινωνία σήμερα. Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν έγινε δεκτή από το Μαξίμου με ψυχραιμία.

Το 22% που έκανε τον Μητσοτάκη να ψάχνεται

Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές του ΒΝ λένε ότι στο Μαξίμου ξέσπασε ένας μεγάλος τσακωμός μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, του υφυπουργού παρα τω Πρωθυπουργώ Γιώργου Μυλωνάκη, του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και του οικονομικού σύμβουλου Αλέξη Πατέλη σχετικά με την λανθασμένη εικόνα που δίνεται στο Πρωθυπουργό για το τι συμβαίνει στην κοινωνία. Οι φωνές που ξέσπασαν από το επεισόδιο έδειξαν πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες μέσα στο πρωθυπουργικό Μέγαρο και κυρίως αποτυπώνουν την αγωνία πλέον του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μεγάλη καθίζηση των ποσοστών του κόμματος αλλά και την φθορά που έχει υποστεί στο προφίλ του. Αρκεί να πούμε ότι στις δημοσκοπήσεις ο «Κανένας» έχει πάρει κεφάλι…

Χορηγοί της φθοράς Μητσοτάκη οι δύο αντιπροέδροι Γεωργιάδης και Χατζηδάκης

Παράλληλα, βλέπουμε ότι σε συγκεκριμένους τομείς η ΝΔ βρίσκεται διαρκώς απολογούμενη εντείνοντας τη φθορά.
Τη ζημιά, σύμφωνα με πηγές του ρεπορτάζ, την έχουν κάνει τόσο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που πήγε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μετά το θάνατο της τουρίστριας σε νησί που δεν είχε γιατρούς αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος και πάλι επιτέθηκε επι δικαίω και αδίκω στους ελεύθερους επαγγελματίες, την τάξη που το 2023 είχε δώσει μεγάλη αβάντα στη ΝΔ ψηφίζοντας την κατά πλειοψηφία.
Όμως, προδόθηκε πολύ γρήγορα μέσα σε λίγους μήνες.
Είναι τέτοια η εμμονή και του Γεωργιάδη στους λάθος επικοινωνιακούς χειρισμούς όσο και του Χατζηδάκη στην μετωπική με τις κοινωνικές ομάδες, που στη κυβέρνηση λένε το ρητό «ότι οι αντιπρόεδροι της ΝΔ κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στο κόμμα απ΄ ότι όλοι οι άλλοι υπουργοί…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης