Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίκη Πολάκη, ήττα Κασσελάκη - Η Λινού διαγράφεται από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Τι θα γίνει με την πρόταση μομφής

Νίκη Πολάκη, ήττα Κασσελάκη - Η Λινού διαγράφεται από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Τι θα γίνει με την πρόταση μομφής
Η Αθηνά Λινού καταψήφισε την εισήγηση του κ. Κασσελάκη στη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης υποκύπτει στις... δυνάμεις του Παύλου Πολάκη.
Λίγες ώρες μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αφού επισφράγισε τη σχέση του με τον Νίκο Παππά, τον οποίο και όρισε πρόεδρο της ΚΟ καρατομώντας τον Σωκράτη Φάμελλο, ο Στέφανος Κασσελάκης προχωρά -σύμφωνα με πληροφορίες- στη διαγραφή της Αθηνάς Λινού.
Η Αθηνά Λινού είναι «κόκκινο πανί» για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει διαγραφεί μετά το επεισόδιο σε επιτροπή της Βουλής με συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, και τη... συναισθηματικά φορτισμένη αντίδραση της κ. Λινού, η οποία είχε ξεσπάσει σε κλάματα τασσόμενη κατά του Κρητικού βουλευτή. Μάλιστα, με αφορμή τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης είχε εξαπολύσει αλεπάλληλες επιθέσεις στην κ. Λινού, η οποία τελικά φαίνεται πως θυσιάζεται, με στόχο την αποκατάσταση σχέσεων Κασσελάκη - Πολάκη.

Η πρόταση μομφής

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η αποσόβηση της πρότασης μομφής και της αμφισβήτησης της ηγεσίας Κασσελάκη από τον την πλευρά του Κρητικού βουλευτή.
Ο κ. Πολάκης, ο οποίος αμφισβήτησε ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη και έθεσε θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσε μετ' επιτάσεως να απομακρυνθεί η κ. Λινού από το κόμμα προκειμένου να ρίξει τους τόνους. Είναι χαρακτηριστικό πως στη χθεσινή του ανάρτηση κατά της κ. Λινού, ο Παύλος Πολάκης φρόντισε να εξαπολύσει πυρά και κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα κατά του Μανώλη Καπνισάκη, διευθυντή του γραφείου του κ. Κασσελάκη.
«Καλά κύριε διευθυντά του γραφείου του προέδρου. Ακόμα να βγάλεις συμπέρασμα με τις σελίδες που σου έστειλε η κυρία Λινού;;; Όταν ήσουν στον Τομέα Διαφάνειας μαζί μου, ήσουν πολύ γρήγορος. Τώρα τι έγινε; Σκοτείνιασε η κρίση σου;» έγραψε ο βουλευτής Χανίων.

Πολάκης: Απλά δικαίωση!!

«Δικαιωμένος» δηλώνει -από την πλευρά του- ο Κρητικός βουλευτής, Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στις πληροφορίες περί διαγραφής της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, ο ίδιος διαμηνύει -με ανάρτηση του στα social media- ότι η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί ένα μάθημα προς όσους «νόμισαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου... εντός και εκτός...».
Polakis1.JPG

Η έρευνα για την Αθηνά Λινού

Με αφορμή τις καταγγελίες Πολάκη, είναι σε εξέλιξη -με εντολή Κασσελάκη- έρευνα για την Αθηνά Λινού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξηγήσεις που έδωσε η κ. Λινού για τις καταγγελίες δεν κρίθηκαν επαρκείς από τη νομική ομάδα, που ερευνούσε την υπόθεσή της. Φυσικά, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε και το γεγονός ότι η κ. Λινού χθες καταψήφισε την εισήγηση του κ. Κασσελάκη στη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, την Παρασκευή, 184 μέλη του κόμματος (μεταξύ αυτών 10 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής) ζήτησαν από την Επιτροπή να καλέσει την Αθηνά Λινού «άμεσα και κατά προτεραιότητα», ώστε «να εξηγήσει πειστικά εάν ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες εις βάρος της».
Η Αθηνά Λινού χθες (27/8/2024) έστειλε εξώδικο στον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει τα όσα έχει πει κατά καιρούς, με τον τελευταίο να ξεκαθαρίζει ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης