Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος βουλευτής): Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τα διόδια και τα εισοδήματα είναι κοροϊδία - Η ακρίβεια χτυπάει αλύπητα τα νοικοκυριά

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος βουλευτής): Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τα διόδια και τα εισοδήματα είναι κοροϊδία - Η ακρίβεια χτυπάει αλύπητα τα νοικοκυριά

Η ακρίβεια χτυπάει αλύπητα κάθε γωνιά της χώρας, και τα νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση

Σχετικά Άρθρα
Σε μια αιχμηρή τοποθέτηση, ο ανεξάρτητος βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητροκάλλης, έδωσε σκληρή απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο κ. Δημητροκάλλης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εξαγγελίες – κοροϊδία» και για επικοινωνιακές κινήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες.
Ο βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εξαγγελία της κυβέρνησης για τη μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στα 2,5 ευρώ είναι ένα επιφανειακό μέτρο, το οποίο δεν αντιμετωπίζει τα βαθύτερα προβλήματα της ακρίβειας και της υπερφορολόγησης.
«Η μείωση αυτή μπορεί να φαντάζει ως κίνηση υπέρ των πολιτών, αλλά στην ουσία δεν αγγίζει την καθημερινή πάλη των νοικοκυριών με τις υψηλές τιμές», τόνισε ο Δημητροκάλλης.
Στη συνέχεια, ο κ. Δημητροκάλλης επισήμανε την τεράστια επιβάρυνση των οικογενειών από το αυξανόμενο κόστος των σχολικών ειδών με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως ανέφερε, οι γονείς αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα απολύτως απαραίτητα για τα παιδιά τους, γεγονός που επιτείνει την οικονομική πίεση που ήδη αντιμετωπίζουν λόγω της γενικευμένης ακρίβειας.
«Η ακρίβεια χτυπάει αλύπητα κάθε γωνιά της χώρας, και τα νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση», δήλωσε ο βουλευτής, υπογραμμίζοντας την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση.
Ανέφερε, επίσης, ότι οι «μόνιμες αυξήσεις εισοδημάτων» που εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός είναι ανύπαρκτες ή ανεπαρκείς για την πλειοψηφία των πολιτών και δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες τους.
Κλείνοντας, ο Γιάννης Δημητροκάλλης κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να επενδύει σε ευκαιριακές και αναποτελεσματικές λύσεις και να επικεντρωθεί στην ουσιαστική μείωση των τιμών και τη στήριξη των νοικοκυριών.
«Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα και λόγια, αλλά με πράξεις και αποφάσεις που θα κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα των Ελλήνων», κατέληξε ο βουλευτής, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι οι πολιτικές της πρέπει να προσαρμοστούν στις πραγματικές ανάγκες του λαού.

Ακολουθεί η σχετική δήλωση:

Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο περί μείωσης των διοδίων της Αττικής Οδού και οι εξαγγελίες για αυξήσεις εισοδημάτων, δεν μπορούν να καλύψουν την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα ελληνικά νοικοκυριά.
Η μείωση των διοδίων στα 2,5 ευρώ μπορεί να φαντάζει ως μια κίνηση υπέρ των πολιτών, αλλά στην ουσία είναι ένα επιφανειακό μέτρο που δεν αγγίζει τα βαθύτερα προβλήματα της ακρίβειας και της υπέρογκης φορολόγησης.
Οι τιμές των σχολικών ειδών έχουν εκτοξευθεί, αφήνοντας πολλές ελληνικές οικογένειες σε αδιέξοδο.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι γονείς αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα για τα παιδιά τους.
Αντί να επικεντρωθεί σε ουσιαστικές πολιτικές που θα μείωναν το κόστος ζωής, η κυβέρνηση επιλέγει επικοινωνιακές κινήσεις χωρίς πραγματική επίδραση στην καθημερινότητα των πολιτών.
Η ακρίβεια χτυπάει αλύπητα κάθε γωνιά της χώρας, και τα νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση.
Οι αυξήσεις στα βασικά είδη διαβίωσης, από τα τρόφιμα μέχρι την ενέργεια, καταδεικνύουν την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση.
Ο πρωθυπουργός μπορεί να μιλάει για "μόνιμες αυξήσεις εισοδημάτων", αλλά για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αυτές οι αυξήσεις είναι ανύπαρκτες ή ανεπαρκείς για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες.
Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να επενδύει σε ευκαιριακές και αναποτελεσματικές λύσεις.
Αντί να προχωρά σε προτάσεις που δεν αγγίζουν τον πυρήνα της κρίσης, πρέπει να επικεντρωθεί στην ουσιαστική μείωση των τιμών, τη στήριξη των νοικοκυριών και τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους πολίτες.
Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα και λόγια, αλλά με πράξεις και αποφάσεις που θα κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα των Ελλήνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης