Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης διέγραψε Λινού για Πολάκη – Συμπρόεδρος Παππάς, «βούδας» Τσίπρας – Ολοταχώς ο ΣΥΡΙΖΑ για... 3%

Ο Κασσελάκης διέγραψε Λινού για Πολάκη – Συμπρόεδρος Παππάς, «βούδας»  Τσίπρας –  Ολοταχώς ο ΣΥΡΙΖΑ για... 3%
Ενδεικτικό της εικόνας διάλυσης, που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το γεγονός πως το γραφείο του προέδρου του κόμματος αναζητούσε από το πρωί την κ. Λινού προκειμένου να την ενημερώσει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει την έδρα της για λόγους διαφάνειας
Σε μία πρωτοφανή κατάσταση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Τρίτη (27/8/2024) κατά την οποία οι μισοί βουλευτές τάχθηκαν απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.
Το πάλαι ποτέ ισχυρό κόμμα της Αριστεράς έχει άτυπο συμπρόεδρο τον πρώην Νίκο Παππά μετά την αναβάθμισή του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια στιγμή η απόφαση για τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού εκτιμάται πως είναι μία κίνηση καλής θέλησης προς τον Παύλο Πολάκη, προκειμένου να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος ο Κρητικός πολιτικός έσπευσε να θριαμβολογήσει για τη διαγραφή Λινού αν και όπως δηλώνει, θα συνεχίσει να ασκεί κριτική

Εικόνα διάλυσης  στον ΣΥΡΙΖΑ

Ενδεικτικό της εικόνας διάλυσης, που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το γεγονός πως το γραφείο του προέδρου του κόμματος αναζητούσε από το πρωί της Τετάρτης (28/8/2024) την κ. Λινού προκειμένου να την ενημερώσει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει την έδρα της για λόγους διαφάνειας.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι εξηγήσεις που έδωσε η κ. Λινού για τις καταγγελίες Πολάκη περί διαφθοράς δεν κρίθηκαν επαρκείς από τη νομική ομάδα, που ερευνούσε την υπόθεσή της και αυτό φάνηκε όταν της ζητήθηκαν περισσότερες εξηγήσεις.
Ωστόσο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε και το γεγονός ότι η Αθηνά Λινού καταψήφισε την εισήγηση Κασσελάκη στην ταραγμένη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφορμή για την αποπομπή της ήταν τα όσα κατήγγειλε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Παύλος Πολάκης σε σχέση με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis.

Στον πρόεδρο της Βουλής η επιστολή διαγραφή της Αθηνάς Λινού

Τελικά η Αθηνά Λινού διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η σχετική επιστολή έφτασε στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.
Στην επιστολή σημειώνεται πως μετά από εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, η Αθηνά Λινού τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
epistoli.JPG
Δεν απαντά στα μηνύματα η Λινού

Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι το γραφείο μου έχει ζητήσει την παραίτηση της Αθηνάς Λινού και «τη διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας.
Προς το παρόν, δεν έχει απαντήσει. Το αίτημα που κάναμε είναι ξεκάθαρο».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζοντας σημείωσε πως «η απάντηση στα μηνύματα είναι ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης που θα έπρεπε να υπάρχει».
Πρόσθεσε πως η βουλευτής δεν έχει απαντήσει ούτε σε κλήσεις, ούτε σε μηνύματα μέσω των social media.
Επίσης, σημείωσε ότι «δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της».

Κασσελάκης: Δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος της ΚΟ που να διαφωνεί με τον αρχηγό του κόμματος

«Το ότι διαφωνούσε μαζί μου από την πρώτη εβδομάδα, το άκουσα χθες πρώτη φορά.
Δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαφωνεί με τον πρόεδρο του κόμματος», πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης, απαντώντας στα όσα δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο κ. Κασσελάκης επισήμανε για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι «δεν ισχύει» ότι πρώην επικεφαλής της Κ.Ο. το έμαθε χθες (για την αντικατάστασή του), διότι «είχαμε κάνει αυτή τη συζήτηση εδώ και ένα μήνα».

Πολάκης για Λινού: Απλά δικαίωση...

«Τι να πω τώρα...
ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!
(και μάθημα σε αυτούς που νόμισαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου… εντός και εκτός)
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΑΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ!!
ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ!!», έγραψε ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού.
polakis_7.JPG
Αμέτοχος ο Τσίπρας

Την ίδια στιγμή ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αμέτοχος μπροστά σε αυτές τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει εμπλακεί ούτε προτίθεται να έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
Εξάλλου αποφύγει οποιαδήποτε επαφή που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του κόμματος.

Η κοινωνία στέλνει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3%

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η Κουμουνδούρου φαίνεται να μη λαμβάνει τα ανησυχητικά μηνύματα που της στέλνει η κοινωνία.
Σύμφωνα με τη τελευταία δημοσκόπηση της Interview o ΣΥΡΙΖΑ είναι πέμπτο κόμμα με ποσοστό μόλις 8,3%.
Οι πολίτες αξιολογούν την ακρίβεια ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της καθημερινότητας και είναι φυσικό να αδιαφορούν για το τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης