Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Καταρρίφθηκε το «τέλος της ακρίβειας» Μητσοτάκη

ΠΑΣΟΚ: Καταρρίφθηκε το «τέλος της ακρίβειας» Μητσοτάκη
«Διαψεύδεται για πολλοστή φορά στο μέτωπο της ακρίβειας. Πρωθυπουργός εικονικής πραγματικότητας. Αποτυχημένες συντηρητικές πολιτικές, αφήνουν ανεξέλεγκτα τα μονοπώλια και τα καρτέλ», αναφέρει ανακοίνωση.
«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat, ενώ ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αυξήθηκε στο 3,1% τον Αύγουστο (από 3% τον Ιούλιο), στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 2,2% (από 2,6%). Παράλληλα, η Ελλάδα καταγράφει τον πέμπτο υψηλότερο πληθωρισμό, πολύ υψηλότερα από την Ισπανία (2,4%), παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση απέτυχε», αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον πληθωρισμό.
Αναλυτικά:
«Απεναντίας, αποτυχημένες είναι μόνο οι συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας που αφήνουν ανεξέλεγκτα τα μονοπώλια και τα καρτέλ, εις βάρος του εισοδήματος των πιο ευάλωτων και των μεσαίων στρωμάτων.
Επιπλέον ενημερώνουμε την Κυβέρνηση που τόσο "αγωνιά" για την εξέλιξη των τιμών στην Ισπανία, ότι σύμφωνα με σχετικές αναλύσεις στον ισπανικό Τύπο, η κρίση του ελαιόλαδου εκεί φτάνει στο τέλος της.
Ενώ μάλιστα οι μισοί Έλληνες, σύμφωνα µε την τελευταία έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεµπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούλιο, δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν διακοπές το 2024 και ενώ η επίσκεψη στο super market όπως και το άνοιγμα των λογαριασμών της ενέργειας γίνεται όλο και πιο επώδυνη εμπειρία για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, η κυβέρνηση συνεχίζει να δείχνει την απροθυμία της να παρέμβει αποτελεσματικά για να περιορίσει την ακρίβεια και ειδικά την αισχροκέρδεια, ενώ συνεχίζει να εφαρμόζει μέτρα που τις συντηρούν.
Σημειώνεται, δε, ότι ο Αύγουστος ήταν ο τρίτος συναπτός μήνα ανατιμήσεων, μετά την αύξηση που σημείωσε ο μηνιαίος πληθωρισμός τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Στα μέσα Ιουνίου ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε την αποφασιστικότητα να συνεχίσουν οι "τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις που μετά από ένα εξάμηνο φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς τον Μάιο είχαμε τον έβδομο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη κι ενδείξεις αποκλιμάκωσης".
Τι έχει να πει τώρα, για το γεγονός ότι τον Αύγουστο είχαμε τον 5ο υψηλότερο πληθωρισμό; Μέσα, λοιπόν, σε δύο μέρες καταρρίφθηκε για ακόμη μια φορά το "τέλος της ακρίβειας" που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν είναι στραβός ο γιαλός κ. Μητσοτάκη…».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης