Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζούπης (Opinion Poll): Χωρίς βηματισμό η κυβέρνηση, υπό διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 19% οι δυνάμεις δεξιά της ΝΔ

Ζούπης (Opinion Poll): Χωρίς βηματισμό η κυβέρνηση, υπό διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 19% οι δυνάμεις δεξιά της ΝΔ
Τα φώτα έχουν πέσει πάνω στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ο διευθυντής ερευνών της Opinion Poll
Για ένα τοπίο πολιτικής ρευστότητας μετά τις ευρωεκλογές, όπου η κυβέρνηση αναζητά βηματισμό και ο ΣΥΡΙΖΑ τελεί υπό καθεστώς διάλυσης κάνει λόγο ο Ζαχαρίας Ζούπης, Διευθυντής Ερευνών της Opinion poll.
«Μετά τις ευρωεκλογές δημιουργήθηκε ένα νέο τοπίο με χαρακτηριστικό τη ρευστότητα, η οποία συνεχίζεται και σήμερα.
Υπάρχει μία κινητικότητα, μία ρευστότητα, μία αναζήτηση από πολίτες.
Και είναι χαρακτηριστικό ότι και στην τελευταία έρευνά μας βρήκαμε ένα 20% στην αδιευκρίνιστη ζώνη» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Ζούπης, επισημαίνοντας ότι τρεις μήνες μετά τις εκλογές στην πολιτική συζήτηση που γίνεται, παραβλέπεται, το υπ’ αριθμόν ένα μήνυμα το οποίο δεν είναι άλλο από το 60% της αποχής, το οποίο μπορεί εν δυνάμει να σημαίνει τον κίνδυνο να μην υπάρχει πολιτική εκπροσώπηση σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.

Κυβέρνηση χωρίς βηματισμό

«Θα έλεγα ότι η κυβέρνηση αναζητεί το βηματισμό της.
Θέλω να δω κι εγώ και να μετρήσουμε και μετά πώς θα μετρήσουν οι εξαγγελίες, οι δεσμεύσεις στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης.
Θέλω να τονίσω όμως ότι βρίσκεται κάπου εκεί, στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. (…)
Η πρόκληση για την κυβέρνηση είναι από τη μία να ανανεώσει ένα αφήγημα, αλλά κατά τη γνώμη μου το κομβικό σημείο είναι η αποτελεσματικότητα.
Είναι η κυβέρνηση που έχει μπει στον έκτο χρόνο» είπε ο κ.Ζούπης.

ΣΥΡΙΖΑ υπό διάλυση

«Αυτή τη στιγμή συζητάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται, αποσυντίθεται.
Εντάξει, κάτι θα υπάρχει, ως ΣΥΡΙΖΑ ή ως ένα άλλο κόμμα, αλλά ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αυτή την ώρα, στα μονοψήφια, στην πρόθεση ψήφου, που τον είχαμε βρει το Δεκέμβριο – Ιανουάριο» υπογράμμισε ο διευθυντής ερευνών της Opinion Poll.

Τα φωτά στο ΠΑΣΟΚ

«Με το ΠΑΣΟΚ τώρα τι έχει συμβεί, ακριβώς επειδή έχει τις δυσκολίες η κυβέρνηση και τις φθορές της, ακριβώς επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνουν όσα συμβαίνουν, θα έλεγα ότι κατά ένα περίεργο τρόπο έχουν πέσει περισσότερο τα φώτα πάνω του και έχει συγκεντρώσει κάποιες προσδοκίες.
Μου έκανε εντύπωση στην έρευνα ότι το 50% στην κοινή γνώμη, όχι στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, λέει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει και πάλι ένα μεγάλο κόμμα και δύναμη κυβερνητικής εξουσίας.
Βλέπουμε στις έρευνες περίπου ο ένας στους τέσσερις στο σύνολο της κοινής γνώμης να λέει ότι ναι, θέλω να πάω να ψηφίσω για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ» επισήμανε ο κ.Ζούπης.

Ρεύμα δεξιά της ΝΔ

Επιπλέον, ο κ.Ζούπης είπε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και το ρεύμα που δημιουργείται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, όπου τα κόμματα εκεί σταθερά συγκεντρώνουν ένα 14% με 15% επί των εγκύρων.
«Στην εκτίμηση, δηλαδή θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι κοντά στο 19%.
Άρα αυτός ο χώρος ως άθροισμα πράγματι είναι η δεύτερη δύναμη.
Η δυσκολία του είναι να συνεννοηθούν ή να υπάρχει εκείνη η ηγετική προσωπικότητα.
Εγώ θα σας πω ανοικτά τι σκέφτομαι και το λέω συζητώντας και με στελέχη και των τριών κομμάτων των βασικών.
Εάν από αυτά δεν δοθεί ένα σινιάλο ότι κάνουμε πολιτική, λύνουμε προβλήματα, δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις δημοκρατίες, θα αναζητηθούν άλλες λύσεις.
Και βλέπουμε τι γίνεται στην Ευρώπη.
Γιατί μετά βλέπουμε φαινόμενα και λέμε μα τι έγινε κτλ.
Γίνεται πολύ απλά όταν οι πολίτες αισθάνονται ότι οι κυρίαρχες δυνάμεις αποκόπτονται από αυτά που εκφράζουν και από τις απαιτήσεις τους και αναζητούν άλλες λύσεις.
Βλέπουμε αυτό το αποτέλεσμα ενώ δεν απασχολούν ιδιαίτερα την επικαιρότητα οι πρωτοβουλίες που παίρνουν, οι κινήσεις που κάνουν.
Άρα σημαίνει ότι υπάρχει ένα ρεύμα που δουλεύει, που βλέπει προς τα εκεί τη λύση» τόνισε ο κ.Ζούπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης