Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Μπορούμε να κάνουμε και το μεγάλο άλμα για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας - Αξιόπιστα να πάμε πιο ψηλά

Ανδρουλάκης: Μπορούμε να κάνουμε και το μεγάλο άλμα για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας - Αξιόπιστα να πάμε πιο ψηλά
"Η πορεία μας είναι σταθερά ανοδική και στο μυαλό των πολιτών εμπεδώνεται η πεποίθηση ότι ο πραγματικός αντίπαλος της σημερινής αποτυχημένης κυβέρνησης της ΝΔ και η πραγματική εναλλακτική λύση για τη χώρα είναι το ΠΑΣΟΚ", υπογραμμίζει ο Ν. Ανδρουλάκης
«Στις 6 Οκτωβρίου συμμετέχουμε στις εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχοντας στο μυαλό όσα συμβολίζει, όσα προσέφερε και κυρίως όσα υπόσχεται σήμερα το Κίνημά μας», τονίζει ο πρόεδρος του κόμματος και εκ νέου υποψήφιος, Ν. Ανδρουλάκης.
Ο κ. Ανδρουλάκης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» σημεώνει πως «θυμόμαστε όσα εξέφρασε. Το όραμα του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση. Την ελπίδα δίνοντας φωνή στους μη-προνομιούχους της ελληνικής κοινωνίας».
Προσθέτει πως «είμαστε περήφανοι για όσα έκαναν καλύτερη τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Την αύξηση των εισοδημάτων. Την κοινωνική κινητικότητα. Την ισότητα. Τον κοινωνικό εκσυγχρονισμό. Τη θεμελίωση του ΕΣΥ. Τη θεσμοθέτηση του ΑΣΕΠ. Την ένταξη στην ΟΝΕ. Την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα.
Νιώθουμε όμως περήφανοι και για τις δύσκολες στιγμές μας. Όταν το Κίνημά μας θυσιάστηκε εκλογικά για να σταθεί η Ελλάδα όρθια. Όταν βάλαμε την πατρίδα πάνω από το στενό κομματικό συμφέρον. Γιατί στο ζύγι της ιστορίας αυτό που μετράει είναι το να δείχνεις χαρακτήρα στα δύσκολα και όχι να καβαλάς το κύμα της επικίνδυνης δημαγωγίας».

Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ξανά πρωταγωνιστής

«Οι δύσκολες μέρες, όμως, είναι πλέον πίσω μας. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, γίνεται ξανά πρωταγωνιστής», τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης.
Εξηγεί πως «τα τελευταία δυόμισι χρόνια που έχω την τιμή να ηγούμαι του ΠΑΣΟΚ, κάναμε πολλά βήματα μπροστά.
Διπλασιάσουμε σχεδόν τα εκλογικά ποσοστά μας. Στην ελληνική περιφέρεια είμαστε δεύτερο κόμμα. Στον εκλογικό χάρτη της χώρας φάνηκε ξανά το χρώμα του ΠΑΣΟΚ.
Αυξήσαμε τον αριθμό των βουλευτών και των ευρωβουλευτών μας. Ενισχύσαμε την παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Ενισχύσαμε τις δυνάμεις μας στην Αυτοδιοίκηση, σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς. Αναδείξαμε νέα στελέχη σε όλη την Ελλάδα.
Και όλα αυτά σε δύσκολες συνθήκες. Λειτουργώντας ανάμεσα σε συμπληγάδες. Με όλο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα να μην μας ρωτά για τις προτάσεις μας, αλλά “με ποιον θα πάτε”. Να μας αντιμετωπίζει ως συμπλήρωμα, όχι ως πόλο, όχι ως σημείο αναφοράς, όπως είμαστε σήμερα.
Πετύχαμε πολλά, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Και αυτό είναι στο χέρι μας αρκεί να πορευτούμε με ενότητα και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν στο όριο της πολιτικής μας επιβίωσης.
Η πορεία μας είναι σταθερά ανοδική και στο μυαλό των πολιτών εμπεδώνεται η πεποίθηση ότι ο πραγματικός αντίπαλος της σημερινής αποτυχημένης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και η πραγματική εναλλακτική λύση για τη χώρα είναι το ΠΑΣΟΚ. Τα καλύτερα είναι πλέον μπροστά μας».
«Εμείς που κάναμε τα πρώτα σημαντικά βήματα, εμείς μπορούμε να κάνουμε και το μεγάλο άλμα για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας.
Με προτάσεις που θα κάνουν ξανά καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων, καθώς οι ανισότητες διευρύνονται και η απόκλιση από την ευρωπαϊκή ευημερία συνεχίζεται.
Οι Έλληνες έχουν τη 2η χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην ΕΕ και καταβάλουν τις 2ες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας.
Το πρόγραμμα μας έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα της εποχής. Το εισόδημα, τη στέγαση, το περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία της εργασίας. Με πρωτοβουλίες για το κοινωνικό κράτος και το κράτος δικαίου που τόσο έχει τραυματίσει η σημερινή διακυβέρνηση. Προτάσεις που κάνουν την Ελλάδα πιο ανθεκτική και την κοινωνία πιο δίκαιη».

Σταθερά βήματα, όχι εύκολες υποσχέσεις στον αέρα

«Τα κόμματα που επενδύουν στο κύμα της συγκυρίας και του εφήμερου τακτικισμού, συνήθως ξεφουσκώνουν μαζί του…
Η εμπειρία δείχνει ότι η προοπτική δεν βρίσκεται στους "μεσσίες" και στα περιτυλίγματα, αλλά στη συνέπεια, τη σοβαρότητα, την αξιοπιστία, τη μεθοδικότητα. Δεν γίνεται να κατηγορείς τους άλλους για ασυνέπεια και να είσαι ο ίδιος ασυνεπής. Να καταγγέλλεις τον κυνισμό και να λειτουργείς κυνικά», υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «οι επιλογές μας δημιουργούν και ένα πολιτικό υπόδειγμα. Και έχουμε χρέος να δίνουμε το καλό παράδειγμα σε μια κοινωνία, που καθημερινά απαξιώνει όλο και περισσότερο την πολιτική και τους πολιτικούς.
Αυτό πίστευα πάντα και αυτός είναι ο δικός μου δρόμος στην πολιτική. Προτιμώ τα σταθερά βήματα και όχι τις εύκολες υποσχέσεις στον αέρα. Αγωνίστηκα χωρίς ποτέ να μου χαριστεί τίποτα. Πάντα στο προσκήνιο, με μόνο στήριγμα τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ που γνώρισα σε όλη μου τη διαδρομή, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μέλη και στελέχη που έμαθαν να δίνουν και όχι να ζητάνε».
«Αυτή η πλατιά συμμαχία δημοκρατικών πολιτών είναι που θα κρίνει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ στις 6 και 13 Οκτωβρίου. Ελεύθερη από δεσμεύσεις, ανεξάρτητη από συμφέροντα, περήφανη για την ιστορική διαδρομή του κόμματός μας. Αυτή θα κάνει και πάλι το ΠΑΣΟΚ ακόμα πιο δυνατό, ακόμα πιο μαχητικό. Με πιο έντονη δράση. Με ένα σύγχρονο πρόγραμμα που θα απαντά στις ανάγκες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα απέναντι στη συντήρηση με πολιτικό ήθος, υπευθυνότητα και αξιόπιστο πολιτικό λόγο.
Μαζί μπορούμε να πάμε ακόμη πιο ψηλά, ακόμη πιο δυνατά», καταλήγει ο κ. Ανδρουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης