Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Μικροδιαχείριση χωρίς όραμα για τη χώρα από Μητσοτάκη - Η κατασκευή του FlyOver σχεδιάστηκε λάθος

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Μικροδιαχείριση χωρίς όραμα για τη χώρα από Μητσοτάκη -  Η κατασκευή του FlyOver σχεδιάστηκε λάθος
Με τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, Θεόδωρο Τζέκο, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης
«Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ακούσαμε πολλές υποσχέσεις. Τα προβλήματα, όμως, είναι εδώ: Η ακρίβεια, το καθημερινό κόστος ζωής, τα ενοίκια και, βέβαια, η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο πρέοδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρυλάκης, σχολιάζοντας στο «καλάθι» παροχών του Πρωθυπουργού από το Βελλίδειο.
Ο κ. Ανδρουλάκης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 10/9, με τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, Θεόδωρο Τζέκο, και μίλησε για «απελπισία, απογοήτευση και τεράστια αποχή στις εκλογές -το είδαμε και στις ευρωεκλογές-, διότι ο κόσμος περίμενε μετά τα μνημόνια και τη λιτότητα να έρθουν καλύτερες ημέρες».
Αναφερόμενος στα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε ότι «η Ευρώπη, λόγω της πανδημίας, έδωσε 40 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Ρωτήθηκε η Αυτοδιοίκηση, οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι, η Κοινωνία των Πολιτών πώς θα αξιοποιηθούν και με ποιες προτεραιότητες ώστε να αναταχθεί η κοινωνία μας, να έχουμε ανταγωνιστικότητα και να μπορεί και η Αυτοδιοίκηση να υπηρετεί τον πολίτη σωστά; Σήμερα έχουμε μία Αυτοδιοίκηση, που έχει πολλές αρμοδιότητες αλλά πολύ χαμηλούς πόρους, ενώ είναι ο θεσμός που είναι πιο κοντά στον πολίτη. Για όλα αυτά, σήμερα δεν υπάρχει κανένα όραμα. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει μικροδιαχείριση».

Γενναίες μεταρρυθμίσεις

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «ήρθε η ώρα για ένα πρόγραμμα προοδευτικό, που θα κάνει την κοινωνία μας πιο δίκαιη και τη χώρα μας πιο ανθεκτική. Θεωρώ αδιανόητο σε κάθε διεθνή αναταραχή ο ελληνικός λαός να πληρώνει πολλαπλάσιες επιπτώσεις. Για αυτό, λοιπόν, πρέπει να αλλάξουμε το κράτος κάνοντας γενναίες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να βελτιώσουμε την ποιότητα της δημοκρατίας. Πρέπει να ενισχύσουμε την Αυτοδιοίκηση. Να κάνουμε την Ελλάδα μία κανονική, σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, που ο λαός της, αντί να στείλει τα παιδιά του στο εξωτερικό, να ευημερεί, να μένουν εδώ, να έχουν δουλειές για να αντιμετωπίσουμε και το τεράστιο εθνικό ζήτημα, που για μένα και το ΠΑΣΟΚ είναι το πρωτεύον: το δημογραφικό».

Για Θεσσαλονίκη και FlyOver

Σχετικά με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι η κατασκευή του FlyOver δεν σχεδιάστηκε σωστά,  καθώς παρακάμφθηκε ο εξωτερικός οδικός δακτύλιος.
«Εμείς είχαμε έναν άλλον σχεδιασμό το 2011, που δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς να ταλαιπωρούνται. Οι μεταφορές είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Και, βέβαια, το θέμα της Έκθεσης και το παραλιακό μέτωπο. Αυτά είναι τα μεγάλα θέματα για τα οποία έχουμε τοποθετηθεί και στη Βουλή. Η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλες δυνατότητες. Το λέμε όλοι, είναι πια τετριμμένο. Μπορεί να γίνει οικονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Αλλά, για να γίνει αυτό, χρειάζονται υποδομές. Ιδιαίτερα σε δήμους όπως ο δικός σας αλλά και στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης