Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαράκη: Έκτακτο βοήθημα 200 ευρώ τον Δεκέμβριο, ποιους αφορά – Μόνιμες αυξήσεις το 2025 σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Ζαχαράκη: Έκτακτο βοήθημα 200 ευρώ τον Δεκέμβριο, ποιους αφορά – Μόνιμες αυξήσεις το 2025 σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Το συνολικό κόστος των τριών μεγαλύτερων επιδομάτων ανέρχονται περίπου στα 1,9 δις ευρώ
Στις μόνιμες αυξήσεις στα τρία βασικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, αλλά και στη σημαντική ενίσχυση που θα λάβουν χιλιάδες πολίτες πριν από τα Χριστούγεννα, αναφέρθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.
Η κα Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «τον Δεκέμβριο του 2024, θα δοθεί σε 670.000 συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και συντάξεις έως 1.600 ευρώ ενίσχυση από 100 έως 200 ευρώ, σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ, μια επιπλέον δόση σε 770.000 δικαιούχους του επιδόματος παιδιού και σε 767.000 του επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ. Σε 185.000 δικαιούχους επιδόματος ΑΜΕΑ ΟΠΕΚΑ θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ και θα καταβληθεί προσαυξημένη μηνιαία δόση κατά 50% στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ)».
Υπενθύμισε ότι είχε προηγηθεί μια αύξηση στο ΕΕΕ για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2023 και μάλιστα, νωρίτερα απ’ ότι είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.
«Είχαμε υποσχεθεί ότι θα δοθεί η αύξηση τον Ιανουάριο του 2024 και το κάναμε νωρίτερα μέσα στο ‘23» ανέφερε η υπουργός.
Το συνολικό κόστος των τριών μεγαλύτερων επιδομάτων ανέρχονται περίπου στα 1,9 δις ευρώ.
Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά η υπουργός, «για να πιάνουν τόπο τα επιδόματα και να έχουν νόημα, θα πρέπει πρώτα να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή για να μάθουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσπαθεί μέσα από τα επιδόματα να κερδίζουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι να κερδίζουν κάποιοι εις βάρος κάποιου άλλου ο οποίος δηλώνει πλήρως τα εισοδήματα του. Εμείς δεν σταματάμε εδώ και για αυτό υλοποιούμε μία πολύμηνη προσπάθεια μεταρρύθμισης πάντα με μεγαλύτερη δικαιοσύνη έτσι ώστε να στηρίξουμε αυτές τις κοινωνικές ομάδες που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Παράλληλα, η κα Ζαχαράκη ανέφερε ότι το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» επεκτείνεται πανελλαδικά και «από τις αρχές του 2025 πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι, περίπου, στο πρώτο 3μηνο κάθε δήμος να έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο καταφέραμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι μπορεί ακόμα και ένας παππούς και μια γιαγιά να πάρει από 300 μέχρι 500 ευρώ, ανάλογα αν ο κηδεμόνας είναι σε πλήρη ή σε ημιαπασχόληση, και να βοηθήσει στον οικογενειακό προγραμματισμό».
Τέλος, διευκρίνισε πως «συνεχίζεται και το πρόγραμμα με τα vouchers των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ» και μάλιστα, «φέτος δόθηκαν από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μαζί με ευρωπαϊκά χρήματα, περισσότερα από 379 εκατ. ευρώ και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό κάθε χρόνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης