Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης άρχισε τις… διαρροές: «Ανέμενε ότι θα περάσει η πρόταση μομφής» - Προκρίνεται το σενάριο για νέο κόμμα

Ο Κασσελάκης άρχισε τις… διαρροές: «Ανέμενε ότι θα περάσει η πρόταση μομφής» - Προκρίνεται το σενάριο για νέο κόμμα
Κύκλοι του Στέφανου Κασσελάκη διατηρούν στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, ως «υποκινητής» της καθαίρεσης του
Σχετικά Άρθρα
Την… αφωνία των τελευταίων ημερών μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εις βάρος του, σπάει σιγά-σιγά ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έχει στήσει το… στρατηγείο του στις Σπέτσες.
Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την «καθαίρεση» του, το… περιβάλλον του κ. Κασσελάκη υποστηρίζει ότι ήταν αναμενόμενο πως θα περάσει η πρόταση μομφής αλλά και ότι αυτό ήταν μια ευκαιρία για να πέσουν οι μάσκες. «Ο κ. Κασσελάκης ανέμενε ότι η πρόταση μομφής εις βάρος του θα περάσει από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πως άφησε το “πραξικόπημα” να εξελιχθεί, για να πέσουν οι μάσκες» μετέδωσε το Mega επικαλούμενο πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του κ. Κασσελάκη.
Την ίδια στιγμή, οι ίδιες «πηγές» διατηρούν -έστω και εμμέσως- στο κάδρο τον πρώην πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας αιχμές ότι ο ίδιος υποκίνησε το «πραξικόπημα» εις βάρος του κ. Κασσελάκη. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης εκτιμά πως η «αποκαθήλωσή» του ήταν θέμα χρόνου μετά την ανάρτησή του για τα «μαύρα ταμεία» του ΣΥΡΙΖΑ επί εποχή Τσίπρα.

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

«Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» είχε πει ο ίδιος την Κυριακή (8/9/2024) μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Έκτοτε, όμως, ο κ. Κασσελάκης είναι… εξαφανισμένος ακόμα και από τα social media που ήταν το βήμα του για όλες τις ανακοινώσεις του.
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει δώσει στίγμα των προθέσεων του, τα σενάρια για την επόμενη μέρα... οργιάζουν, ενώ σε κάθε περίπτωση αποκλείεται το ενδεχόμενο απόσυρσης του από την πολιτική.
«Εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει να δει δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα» δήλωσε την Τρίτη (10/9/2024), προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Στέφανου Κασσελάκη. Το σενάριο αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι «άνθρωποι» του κ. Κασσελάκη έχουν παραιτηθεί από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι σκοπεύουν να τον ακολουθήσουν στο επόμενο βήμα του. Μάλιστα, γίνεται λόγος ακόμα και για επιχειρηματικά συμφέροντα που στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη και τον παροτρύνουν να δημιουργήσει δικό του κόμμα.
Στο τραπέζι παραμένει, ωστόσο, και το σενάριο εκ νέου διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από το πρώτο σενάριο... επί του παρόντος, τουλάχιστον. Κι αυτό διότι, σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Κασσελάκης θα κατέβαινε υποψήφιος από θέση αδυναμίας ως... έκπτωτος, κάτι που περιορίζει σημαντικά τη δυναμική του. Επιπλέον, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τον κ. Κασσελάκη να παραμείνει στην Κουμουνδούρου, έπειτα από μια ενδεχόμενη ήττα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης