Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χ. Μαυροκεφαλίδης: Αυτός είναι ο Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ που μπήκε στο μάτι του εσωκομματικού κυκλώνα - Η σχέση του με τον Φ. Κουβέλη

Χ. Μαυροκεφαλίδης: Αυτός είναι ο Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ που μπήκε στο μάτι του εσωκομματικού κυκλώνα - Η σχέση του με τον Φ. Κουβέλη
Από δεξί χέρι του Φώτη Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα
Στο επικεντρο της εσωκομματικής σύγκρουσης βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, καθώς οι μεν Κασσελακικοί ισχυρίζονται ότι έχρισε προφορικά διοικητικά και ποινικά υπεύθυνο για το κόμμα τον Στέφανο Κασσελάκη, οι δε «87» υποστηρίζουν ότι ο ίδιος ο κ. Μαυροκεφαλίδης είναι πλέον «κουμανταδόρος» στην Κουμουνδούρου μετά την αποπομπή Κασσελάκη.
Το ζήτημα για το ποιος έχει τις ποινικές και διοικητικές ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποπομπή Κασσελάκη, έθεσε για πρώτη φορά -με επίσημη διαρροή- το επιτελείο του έκπτωτου προέδρου.
Μάλιστα, όπως διέρρευσαν οι κύκλοι του, ο στενός συνεργάτης του κ. Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης τηλεφώνησε χθες στην γραμματέα Ράνια Σβίγκου και της έθεσε το εξής ερώτημα: διοικητικά και ποινικά ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα;
Δεν έλαβε απάντηση και κατόπιν στη Ράνια Σβίγκου τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης και της έθεσε ακριβώς το ίδιο ερώτημα.
Η κυρία Σβίγκου κατά πληροφορίες παρέπεμψε τον κ. Κασσελάκη στον διευθυντή του κόμματος Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.
Και τότε, ο κ. Μαυροκεφαλίδης στην ίδια ερώτηση φέρεται να του απάντησε ότι «την ευθύνη για το κόμμα την έχεις εσύ, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο».
Ο κ. Κασσελάκης φέρεται να του έχει απαντήσει «πώς θα σου υπογράψω πληρεξούσιο, αν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;».
Έκτοτε ο κ. Κασσελάκης δεν έχει αποκαλύψει τι προτίθεται να κάνει στο εξής αλλά αμέσως μετά, η κυρία Σβίγκου προχώρησε στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ.
Στον αντίποδα αυτής της διαρροής, κομματικές πληροφορίες από την πλευρά των «87», τονίζουν ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη του οργάνου ως υπεύθυνος για το κόμμα, ο διευθυντής Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, μετά από γνωματεύσεις που ζητήθηκαν από αρμόδια δικηγορικά γραφεία, ώστε να διευθετηθεί κάθε εκκρεμότητα.
Συνεπώς, όταν τον κάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης και τον ρώτησε «ποιος έχει την ευθύνη;», ο κ.Μαυροκεφαλίδης του απάντησε «εγώ», διαψεύδοντας επί της ουσίας τους ισχυρισμούς της πρώην ηγεσίας..

Από δεξί χέρι του Φώτη Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης ενετάχθη ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ (όπως ο κ. Θεοχαρόπουλος) το 2016.
Ουσιαστικά ήταν το δεξί χέρι του Φώτη Κουβέλη και τον ακολούθησε στη Συντονιστική Επιτροπή της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ), την οποία σύστησε ο κ. Κουβέλης όταν αποχώρησε από τη ΔΗΜ.ΑΡ.
Μετέπειτα, ακολούθησε τον Φώτη Κουβέλη και κατά την επιστροφή του στην Κουμουνδούρου, στην δεύτερη περίόδο διακυβέρνησης Τσίπρα.
Αν και δεν ήταν ποτέ από τα ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη, όντας το “δεξί χέρι” του Φώτη Κουβέλη , η παρουσία του στον ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε το έδαφος στο οποίο μπόρεσαν να αναπτυχθούν οι κινήσεις προσέγγισης με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.
Σε επιστολή του, το πρώην στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέστρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης τόνισε πως κατά την άποψή του “είναι ώριμες οι συνθήκες για οργανική ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, κινήσεων, ομάδων προσωπικοτήτων”. Πρόσθεσε ότι αυτό αφορά και τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΕΚΙΕΑ. “Φυσικά η ένταξη δεν μπορεί να είναι συλλογική ως ομάδα, παρά μόνον ατομική. Ας παραμερίσουμε μεμψιμοιρίες και «εγκλωβισμούς» σε διαφορές του παρελθόντος και ας ενισχύσουμε και οργανωτικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας ανταποκριθούμε στο πολιτικό του προσκλητήριο συμμετέχοντας στις επιτροπές στήριξης και στις Οργανώσεις Μελών του” σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης