Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόμβα από τον νομικό σύμβουλο Κασσελάκη: Μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να ακυρωθούν οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Βόμβα από τον νομικό σύμβουλο Κασσελάκη: Μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να ακυρωθούν οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ
«Πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το συνέδριο» τονίζει ο κ. Πελέκης για τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Τους λόγους για τους οποίους θεωρεί άκυρο το ψήφισμα για την πρόταση της άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, ανέλυσε με τηλεοπτική του συνέντευξη ο νομικός του σύμβουλος, Χαράλαμπος Πελέκης.
«Για το θέμα της πρότασης άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, είχαμε μία μυστική ψηφοφορία, η οποία κατέληξε να είναι φανερή. Αυτό το γεγονός, από μόνο του, καθιστά άκυρο το συγκεκριμένο ψήφισμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πελέκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Όπως επεσήμανε, «όταν μια ψηφοφορία είναι μυστική, υπάρχει λόγος που αποφασίζεται κάτι τέτοιο. Είναι για να διασφαλιστεί η μυστικότητα του κάθε ψηφοφόρου. Όταν αυτό παραβιάζεται, δημιουργεί ακυρότητες στην ίδια την ψηφοφορία».
Όπως ανέφερε στη συνέχεια, και το ψήφισμα της Πέμπτης (12/9) στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο κηρύχθηκε «έκπτωτος» ο Στέφανος Κασσελάκης είναι επίσης άκυρο.
«Δεν προβλέπεται, βάσει καταστατικού, τέτοια εξουσία σε αυτό το όργανο του κόμματος. Να σηκώνουν το χέρι τα μέλη και να ψηφίζουν», ανέφερε.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν αμφισβητεί τίποτα. Του εισηγήθηκα τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος και το καταστατικό να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να ακυρώσει τόσο την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής όσο και την απόφαση που εξεδόθη άρον, άρον από την Πολιτική Γραμματεία».

Νομικός εκπρόσωπος Κασσελάκη: Πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για τους λόγους που ο Στέφανος Κασσελάκης αναζήτησε τις νομικές του συμβουλές, διευκρίνισε ότι «εγώ πήγα σε αυτόν», καθώς «μας συνδέει μια μακρόχρονη σχέση γνωριμίας και φιλίας».
Έτσι, «στο όνομα αυτής της γνωριμίας, θεώρησα καθήκον μου να πάω κοντά του και να συζητήσω τα όσα έχουν γίνει», πρόσθεσε.
Για το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, απάντησε ότι «προς το παρόν» δεν θα το κάνει.
«Όμως, εάν τα πράγματα ξεφύγουν και νιώσει ότι μπαίνει σε κίνδυνο η ακεραιότητα του κόμματος και οι κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας, έχει το ένστικτο να διαφυλάξει τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ» και «θα πράξει τα δέοντα», υπογράμμισε ο Χαράλαμπος Πελέκης.
Στην ερώτηση για το εάν ο ίδιος κρατά μια επιφύλαξη ως προς το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά ο κ. Κασσελάκης, απάντησε: «Αυτό είναι απόφαση του προέδρου. Εγώ απλά εισηγούμαι».
«Πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το συνέδριο. Οι συντάκτες του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν προβλέψει ότι σε περίπτωση που αρθεί η εμπιστοσύνη για τον πρόεδρο ότι ταυτόχρονα καθίσταται έκπτωτος ή αντικαθίσταται. Η πρόθεση των συντακτών του καταστατικού είναι ότι παραμένει ο πρόεδρος μέχρι το συνέδριο. Δεν υπάρχει κανένα άρθρο που να ορίζει αν ο πρόεδρος παύεται ή όχι. Δεν τίθεται καν θέμα ερμηνείας», τόνισε -μεταξύ άλλων- στις δηλώσεις του ο νομικός σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης