Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην 88η ΔΕΘ ο Παππάς συνοδεία Πολάκη και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Συλλογικά ξεπερνάμε στις δυσκολίες

Στην 88η ΔΕΘ ο Παππάς συνοδεία Πολάκη και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Συλλογικά ξεπερνάμε στις δυσκολίες
Στην 88η ΔΕΘ ο Ν. Παππάς
Σχετικά Άρθρα
Την ανάγκη να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, ο οποίος εδώ και ένα 24ωρο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και σήμερα, Σάββατο 14/9, είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO.
Ειδικότερα, ο κ. Παππάς-, τον οποίο πλαισιώνουν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος, η Ράνια Σβίγκου, η Ράνια Θρασκιά-, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ - Helexpo, Τάσο Τζήκα, και υπογράμμισε ότι δημόσιος χαρακτήρας δεν επιτυγχάνεται στο 100% με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ, που θα γίνει το έργο της ανάπλασης του συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου.
Παρατήρησε πως "δυστυχώς το έργο δεν εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους".
Σύμφωνα με τον κ. Παππά, υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις μετά το 2019, ενώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το έργο της ανάπλασης είχε προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς. Σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις έγιναν για να προχωρήσει με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ, αλλά και ότι πρέπει να εξασφαλιστούν και περισσότεροι χώροι πρασίνου.
ΔΕΘ δεν είναι απλά ένα εργαλείο ανάπτυξης για την πόλη, είναι η ατμομηχανή, η οποία θέλει όμως και τα βαγόνια για να πηγαίνει και τα έργα υποδομής τα οποία μπορούν να αναπτύξουν τη Θεσσαλονίκη στο ρόλο που της αξίζει, δυστυχώς δεν προχωράνε", δήλωσε ο κ. Παππάς.
Έκανε λόγο για καθυστερήσεις σε έργα υποδομής, στα προβλήματα από την κατασκευή του οδικού άξονα Flyover και τόνισε πως "η ΔΕΘ αγωνιά για να κατακτήσει τον ρόλο της μέσα σε μία πόλη, η οποία δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές, οι οποίες θα συμπλήρωναν και θα ολοκλήρωναν τον ρόλο μιας πόλης που πραγματικά μπορεί να πρωταγωνιστήσει".
Υπογράμμισε την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να κοιτάξει δυνατά και αξιόπιστα και προς τον βορρά.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παππάς θα ξεναγηθεί σε περίπτερα της 88ης ΔΕΘ.

Μήνυμα ενότητας από Παππά: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην καρδιά των εξελίξεων

"Είμαστε πάντα αισιόδοξοι εμείς και τις δυσκολίες έχουμε μάθει να τις ξεπερνάμε συλλογικά", δήλωσε ο κ. Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3 στο περίπτερό της στην 88η ΔΕΘ.
"Νομίζω ότι και η παρουσία της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας εδώ, στην 88η ΔΕΘ, στέλνει ένα μήνυμα συστράτευσης, ενότητας ακόμα και με τις διαφορετικές μας προσεγγίσεις, αλλά ένα μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι στην καρδιά των εξελίξεων", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης