Τελευταία Νέα
Πολιτική

Eκλογές - ναρκοπέδιο στο ΠΑΣΟΚ (6/10) με… υπόγειες κόντρες – Τα καρφιά που αντάλλαξαν οι 6 υποψήφιοι αρχηγοί

Eκλογές - ναρκοπέδιο στο ΠΑΣΟΚ (6/10) με… υπόγειες  κόντρες –   Τα καρφιά που αντάλλαξαν οι 6 υποψήφιοι αρχηγοί
Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Ανδρουλάκης και στη συνεχεια, οι: Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας, Μιχάλης Κατρίνης
Σχετικά Άρθρα
(upd4)  Την πρότασή τους για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, το σχέδιό τους και τις προτεραιότητές τους παρουσίασαν οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου (6 και 13), χωρίς να λείπουν τα...καρφιά και οι υπόγειες επιθέσεις.
Ο Νίκος Ανδρουλάης μίλησε
για εκείνους που το βράδυ των ευρωεκλογών έθεσαν θέμα ηγεσίας μέσα σε λίγα λεπτωά μετά το κλείσιμο της κάλπης. 
Ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε ότι εάν εκλεγεί και χάσει στις εθνικές εκλογές του 2027 θα προσφύγει άμεσα στη βάση.
Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε λόγο για μηχανισμούς χειραγώγησης και απαξίωσης.
Στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο ΣΕΦ  εκτός των μελών της, συμμετέχουν οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος και θεσμικά εκλεγμένοι (δήμαρχοι κ.α).

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, μπορεί να ανοίξει την πόρτα εξόδου του  Μαξίμου για τον Μητσοτάκη

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά πρωταγωνιστικός αυτόνομος πόλος και έτοιμο για το επόμενο μεγάλο βήμα.
Να εκπροσωπήσει τις αγωνίες και τα όνειρα του ελληνικού λαού βάζοντας τέλος στην αποτυχημένη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Την κυβέρνηση, που τα έδωσε όλα, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των ολιγοπωλίων στα τρόφιμα, την ενέργεια, την υγεία και τις τράπεζες.
Όλων αυτών που χαϊδεύει, δυσκολεύοντας τη ζωή μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος , Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο ίδιος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας για παρακμή και υπογραμμίζοντας πως «μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανοίξει την πόρτα εξόδου του Μεγάρου Μαξίμου για τον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του.
Και το γνωρίζει καλά και ο ίδιος. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει διαχείριση της αγανάκτησης, αλλά κερδίζει σταθερά την εμπιστοσύνη των πολιτών με τις θέσεις και τις αξίες του».
Έκανε αναφορά στο προοδευτικό στρατηγικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ με 8 εθνικούς στόχους που παρουσίασε στην 88η ΔΕΘ, σημειώνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του.Οι πολίτες ζητούν πειστικές λύσεις εδώ και τώρα.
Αντέκρουσε την κριτική των εσωκομματικών αντιπάλων του ότι δεν λειτούργησε ενωτικά το κόμμα και τους κατηγόρησε για την αμφισβήτησή του για προσωπικές στρατηγικές και όχι για την επιτυχία του κόμματος.
Αφήνοντας αιχμές με φόντο τις ευρωεκλογές, είπε πως « αν κάτι με στεναχωρεί, όχι μόνο πολιτικά αλλά και ανθρώπινα, είναι η επιμονή και η ευκολία κάποιων να απαξιώνουν τα όσα πετύχαμε. Χωρίς επιχειρήματα. Επειδή έχουν απλώς τις δικές τους φιλοδοξίες. «Φύγε εσύ, να έρθω εγώ. Γιατί; Γιατί έτσι, εγώ θα τα κάνω καλύτερα.
Στις 7 έκλεισαν οι κάλπες των Ευρωεκλογών και στις 7:10 είχαν θέσει θέμα ηγεσίας.
Ο κόσμος θα κρίνει αν αυτοί που έθεσαν θέμα ηγεσίας στις 7:10 αγωνιούσαν για την καλή πορεία της παράταξης λίγα λεπτά πριν. Δεν άφησαν ούτε μερικά λεπτά τον προβολέα στη βαθιά ηττημένη ΝΔ που έχασε 13% σε έναν χρόνο. Έφτασαν στο σημείο να πουν ότι «χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ». Μα αν χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι αυτός που διαλύεται;
androul_1.JPG
Γερουλάνος: Ώρα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ - Δέσμευση για το 2027

Δεύτερος ανέβηκε στο βήμα ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, λέγοντας πως  «τώρα, είναι η ώρα. Τώρα είναι η ώρα για την "αναγέννηση" του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα μας συγχωρεθεί αν δεν ανταποκριθούμε στην απαίτηση της κοινωνίας».
«Αν θέλουμε στις επόμενες εκλογές να στείλουμε τη Συντήρηση στην Αντιπολίτευση, χρειαζόμαστε νέα ηγεσία που ενώνει και μπορεί, ηγεσία στη Βουλή, ηγεσία πλήρους απασχόλησης. Αυτά, εγγυάται η υποψηφιότητά μου», υπογράμμισε με σαφήνεια ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος και υπενθύμισε τον καθαρό στόχο που έχει θέσει, αν εκλεγεί για νίκη του ΠΑΣΟΚ, στις επόμενες εθνικές εκλογές, το 2027.
Ξεκαθάρισε πως «σε περίπτωση, λοιπόν, μη επίτευξής του, στο χρονοδιάγραμμα που έθεσα, δεσμεύομαι από τώρα, ότι θα εκκινήσω το ίδιο βράδυ τη διαδικασία εκλογής αρχηγού, από τη βάση. Γιατί ένας στόχος που τίθεται, αφορά πάνω και πρώτα από όλους, εκείνον που τον θέτει! Δεν κρύβεται από την ευθύνη. Δεν θα κρυφτώ από την ευθύνη».
«Δεν διανοούμαστε να χάσουμε την ευκαιρία για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ για το οποίο χρειάζετονται τρία πράγματα: Σχέδιο, διάθεση σύνθεσης δυνάμεων, ενότητα δηλαδή, και εμπειρία διακυβέρνησης», τόνισε.
Υπογράμμισε ότι η προοπτική εξουσίας για το ΠΑΣΟΚ δεν έρχεται χωρίς προϋποθέσεις, καθώς απαιτεί αλλαγή λειτουργίας, νοοτροπίας, ηγεσίας και απαιτείται σχέδιο γρήγορων κινήσεων και ριζικών μεταρρυθμίσεων για τη χώρα που -όπως είπε- βασίζεται στο σχέδιο «Αναγέννηση».
«Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ, με συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για την Ελλάδα», ανλεφερε και εξήγησε πως «πολιτικό σχέδιο που δεν έρχεται απλά να διαχειριστεί το διοικητικό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας, έρχεται να τα αλλάξει συθέμελα. Έρχεται να αλλάξει παράδειγμα. Έρχεται να επιφέρει σαρωτικές,  αλλά και πολύ συγκροτημένες αλλαγές. Η "Αναγέννηση", είναι ένα σχέδιο πολιτικό, ανθρωποκεντρικό, πατριωτικό, σοσιαλιστικό.
Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και χάσει στις εθνικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το 2027, θα προσφύγει άμεσα στη βάση.
groul2.JPG
Κατρίνης: Όχι σε επιλογές σκοπιμότητας και παρακμής που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ


Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε λόγο για τη μεγάλη και την τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε στις εθνικές εκλογές, συντηρώντας το πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος, που υπάρχει για να διαιωνίζει την πολιτική κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη».
Υπενθύμισε ότι είναι ο μοναδικός που μιλάει ξεκάθαρα για μια Μεγάλη Παράταξη που θα προκύψει με πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, με άνοιγμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Μια Μεγάλη Παράταξη που θα κυβερνήσει.
«Ξέρω ότι αυτή η άποψη ενοχλεί. Και μαζί ενοχλούν και αυτοί που τη διατυπώνουν, καθαρά και δυνατά.
Για αυτό και επιστρατεύτηκαν μηχανισμοί χειραγώγησης. Μηχανισμοί απαξίωσης της προσπάθειας μου, αφού ο κίνδυνος για τα μεγάλα συμφέροντα είναι η δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που δεν θα μπορούν να την ελέγξουν.
Ευτυχώς, στις 6 Οκτωβρίου θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν οι πολίτες, όχι οι δημοσκόποι, όχι τα εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα.
Η ψήφος στις 6 Οκτωβρίου δεν είναι μόνο μια ψήφος για τη αναγέννηση και για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που θα κυβερνήσει αυτοδύναμα τη χώρα.
Είναι και μια ψήφος για την υπεράσπιση της αυτονομίας της πολιτικής από εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα. Και μαζί και της αυτονομίας του ίδιου του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Κατρίνης.

katrinis_2.JPG

Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό


Η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννατοπούλου, τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε, δεν έχει δώσει τίποτα και πλέον οπισθοδρομεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται, δείχνει να έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο».
«Μοιραζόμαστε τη μεγάλη πολιτική κληρονομιά ενός Κινήματος που άλλαξε την Ελλάδα, τον κοινό σκοπό να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της κοινωνίας, αλλά και την ευθύνη να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα απελευθερώσουν την τεράστια πολιτική δυναμική της παράταξή μας», σημεόωσε χαρακτηριστικά.
Εξηγώντας γιατί έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να πάει σε εκλογές, επισήμανε ότι όταν «μέσα σε 2 χρόνια χάθηκαν ψηφοφόροι. Το 60% της κοινωνίας νιώθει άστεγο και πηγαίνει στην αποχή, το ΠΑΣΟΚ χάνει 110.000 ψηφοφόρους, τότε υπάρχει θέμα. Πρέπει να κοιταχθούμε με θάρρος στον καθρέπτη».
giannak.JPG
Διαμαντοπούλου: Δεν αρκούν απλές προσεγγίσεις, χρειάζεται ένα Big Bang στο ΠΑΣΟΚ

Τέταρτη μίλησε η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου.
«Είμαστε εδώ  γιατί πρέπει να αλλάξουμε. Για να ανταποκριθεί στο ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή και να είναι η εναλλακτική δεν αρκούν απλές προσεγγίσεις χρειάζεται ένα Big Bang», τόνισε,.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «ο κύκλος της κυβέρνησης κλείνει, αλλά δεν φαίνεται το κόμμα που θα γίνει κυβέρνηση».
diam2.JPG



doukas_4.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης