Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Κραχ πτώσης για τη ΝΔ στο 23,7%, 2ο το ΠΑΣΟΚ με 13,2%, στο 9,9% ο Βελόπουλος - Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,1%

Δημοσκόπηση Alco: Κραχ πτώσης για τη ΝΔ στο 23,7%, 2ο το ΠΑΣΟΚ με 13,2%, στο 9,9% ο Βελόπουλος - Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,1%
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στην τέταρτη, πλέον θέση, ενώ όπως φαίνεται στην δημοσκόπηση υπάρχει σαφής άνοδος για την Ελληνική Λύση
Το πρώτο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της Alco, αποτυπώνει την πορεία κατάρρευσης της ΝΔ, μια τάση που εντείνεται από τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου μέχρι σήμερα για το κυβερνών κόμμα.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, το ΠΑΣΟΚ κλειδώνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας εισροή πολιτών που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ.
Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει στην τέταρτη, πλέον θέση, ενώ όπως φαίνεται στην δημοσκόπηση υπάρχει σαφής άνοδος για την Ελληνική Λύση.
Αυτό που καταδεικνύεται από τη δημοσκόπηση είναι ότι τα κόμματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζουν σαφή και ξεκάθαρη δυναμική.
Ένας στους 10 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, πάει δεξιότερα και 1 στους 4 δηλώνει αναποφάσιστος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

dimoskopisi_11.jpg

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 23,7%, με 13,2% ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, τρίτο κόμμα η Ελληνική Λϋση με 9.9%, ενώ σταθερά τέταρτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 9.1%. 
Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,7%, Νίκη με 3,8%, με 3,4% η Φωνή Λογικής, Πλεύση Ελευθερίας, με 3%, 2% ΜεΡΑ25 και 1,2% η Νέα Αριστερά.

Χάος και διχασμός στον ΣΥΡΙΖΑ - Ντέρμπι ... Τσίπρα Κασσελάκη

Ο απόλυτος διχασμός παρατηρείται στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ μικρό προβάδισμα έναντι των άλλων καταγράφει ο Στέφανος Κασσελάκη, αλλά όχι σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει ο Κώστας Παναγόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Alco, δεν υπάρχει πρόσωπο που να θεωρεί ότι αν ήταν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πολλαπλασίαζε το κόμμα τη δύναμή του.

σ.webp
ν.webp
νμ.webp

Σε ότι αφορά στα ποσοστά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ωστόσο δεν είναι υποψήφιος, συγκεντρώνει ποσοστό 11%, ακολουθεί οριακά ο Στέφανος Κασσελάκης με 10%, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης με 6%, η Όλγα Γεροβασίλη με 4% και οι Φαραντούρης, Αρβανίτης και Απόστολος Γκλέτσος με 1%.
Σημαντικά ποσοστά καταγράφουν όσοι επιλέγουν κανέναν με 29% ενώ 31% δεν απάντησαν.

Σαρώνει ο Κασσελάκης στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ - Ρίχνει double score στον Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία

Ωστόσο εντελώς διαφορετική εικόνα εμφανίζει η μέτρηση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί όπου στο ίδιο ερώτημα ο Στέφανος Κασσελάκης προτιμάται κατά πολύ έναντι του προκατόχου στην ηγεσία του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

dimoskopisi_06.jpg

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης υπερέχει του πρώην πρωθυπουργού με 31% έναντι 15%, δηλαδή κάτι περισσότερο από ... double score.
Ακουλουθούν πολύ χαμηλότερα, ο Σωκράτης Φάμελλος (9%), ο Νίκος Παππάς (7%), ο Παύλος Πολάκης (6%) και η Όλγα Γεροβασίλη με (4%)
Τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποσπούν από τους ψηφοφόρους του κόμματος ποσοστά πέριξ του 1%, ενώ «Κανένας» προκρίνει το 7%.

Κυριαρχία Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ - Επικρατεί έναντι Δούκα και Διαμαντοπούλου στα σενάρια του β' γύρου

Ως προς το εσωκομματικό τοπίο στο ΠΑΣΟΚ, εκεί εμφανίζεται η πολιτική κυριαρχία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος στον πρώτο γύρο συγκεντρώνει 28,7%, ενώ ακολουθούν ο Χάρης Δούκας με 23,1%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 17,2%, ο Παύλος Γερουλάνος με 9,4%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 4,4%, και τέλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου με 3,3%.

2_263.jpg

Τα σενάρια των β' γύρων



4_206.jpg

5_104.jpg

6_103.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης