Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκηνικό πολέμου στον ΣΥΡΙΖΑ - Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για το…ξεκαθάρισμα μέχρι τις κάλπες

Σκηνικό πολέμου στον ΣΥΡΙΖΑ - Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για το…ξεκαθάρισμα μέχρι τις κάλπες
Δεν αποκλείεται να τεθεί και επισήμως ζήτημα επίσπευσης όλων των διαδικασιών, ώστε συνέδριο και εκλογές να γίνουν νωρίτερα
Σχετικά Άρθρα
Εν μέσω τεταμένου κλίματος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη 17/9, το απόγευμα της Τρίτης 17/9, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, για ζητήματα που αφορούν στη διοργάνωση του έκτακτου συνεδρίου και την εκλογή προέδρου από τη βάση στις 24 Νοεμβρίου.
Η συνεδρίαση που αναμένεται να κινηθεί σε υψηλούς τόνους θα ξεκινήσει στις 16:00, την ώρα που όλα τα στρατόπεδα (οι "87" που έγιναν 100 και οι Κασσελίστας) ετοιμάζονται για τα επόμενα βήματά τους ενόψει μιας …θερμής , όπως φαίνεταιι, συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.
Υπενθυμίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) το Σαββατοκύριακο ( 21-22 Σεπτεμβρίου), το Έκτακτο Συνέδριο στις 1-3 Νοεμβρίου 2024, η εκλογή αντιπροσώπων στις 19-20 Οκτωβρίου και τέλος, η εκλογή νέου προέδρου και ΚΕ στις 24 Νοεμβρίου και εφόσον χρειαστεί 2ος γύρος, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται να τεθεί και επισήμως ζήτημα επίσπευσης όλων των διαδικασιών, ώστε συνέδριο και εκλογές να γίνουν νωρίτερα.
Ήδη, ο Παύλος Πολάκης , ο οποίος είναι ο μόνος που έχει θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ζητήσει εκλογές στις 3 Νοεμβρίου και όχι στις 24, όπως είναι η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή.
Σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες, εκτός από τον Π. Πολάκη, θα είναι και ο Απόστολος Γκλέτσος, ενώ κλειστά κρατά ακόμη τα χαρτιά του ο «έκπτωτος» Στέφανος Κασσελάκης, αν και θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητά του. Πιθανή είναι η υποψηφιότητα του Σ. Φάμελλου, το σκέφτεται -όπως έχει πει -ο Ν. Φαραντούρης.
Στο μεταξύ, συνεχείς είναι οι συνεδριάσεις των «87» για να καταλήξουν στo δικό τους πρόσωπο που θα είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης