Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε Βόλο και Λάρισα η Διαμαντοπούλου (υποψήφια πρόεδρος): Μεγαλώνουμε το ΠΑΣΟΚ - Δυναμώνουμε την κοινωνία

Σε Βόλο και Λάρισα η Διαμαντοπούλου (υποψήφια πρόεδρος): Μεγαλώνουμε το ΠΑΣΟΚ - Δυναμώνουμε την κοινωνία
"Kάτι πολύ προβληματικό υπάρχει στη χώρα. Και αυτό είναι η έλλειψη συγκροτημένων πολιτικών. Πολιτικών που μπορούμε να δούμε σε κάθε στιγμή κρίσης ή ανάγκης", τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου
Το όραμα της για το πώς μεγαλώνοντας το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δυναμώσει η Ελλάδα και η Κοινωνία, ξεδίπλωσε η υποψήφια για την Προεδρία του Κινήματος, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας σε Βόλο και Λάρισα.
Το παρών έδωσαν βουλευτές, πρώην υπουργοί, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ευρύτερη περιοχή και εκατοντάδες πολίτες.
Η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για ένα ΠΑΣΟΚ που την επόμενη μέρα μπορεί να γίνει μεγάλο και κυβερνών.
«Γίνεται να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και κυβερνών κόμμα; Και απαντώ, ναι, γίνεται. Πιστεύω βαθιά ότι η ιστορία δίνει ευκαιρίες και κινείται με αλλαγές» είπε χαρακτηριστικά, για να δώσει στην συνέχεια το πολιτικό διακύβευμα αυτής της διαδικασίας λέγοντας πως «οι εσωκομματικές διαδικασίες στο κόμμα γίνονται για να εκλεγεί ο επόμενος Πρωθυπουργός».
Η ίδια υπεραμύνθηκε της πολιτικής αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ και έστειλε κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές του Οκτωβρίου (6 και 13).
Όπως είπε, «δεν συμφωνώ ούτε με τις συμπτύξεις, ούτε με τις συνιστώσες, ούτε με τους συνασπισμούς. Είδαμε ότι δεν οδηγούν πουθενά στην πρόσφατη ιστορία. Πιστεύω σ΄ ένα ΠΑΣΟΚ αυτόνομο, σοσιαλδημοκρατικό, που ανοίγει πόρτες και παράθυρα, σε εκείνους που ψήφισαν τη μνημονιακή αριστερά, στους ανθρώπους που ψήφισαν Μητσοτάκη πιστεύοντας στις μεταρρυθμίσεις και σε μία άλλη διοίκηση, δεν τη βρήκαν όμως καθώς σήμερα η κατάσταση στη χώρα είναι χειρότερη και στο 1 εκατ. ανθρώπους που από το 2012 μέχρι σήμερα δεν έχουν ψηφίσει. Καλούμε όλους εκείνους που έχουν την εμπειρία, αλλά και νέους ανθρώπους να επιστρέψουν για να ξανακάνουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ».

Για Θεσσαλία

Έβαλε στο τραπέζι του διαλόγου και προτάσεις για την πολύπαθη Θεσσαλία που βίωσε την καταστροφική μανία της φύσης.
Έκανε λόγο για ένα «πιλοτικό ευρωπαϊκό σχέδιο ανασύνταξης που θα διεκδικήσει η χώρα από την Ευρώπη και με διαδικασίες fast track –στο μοντέλο των Ολυμπιακών Αγώνων- ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα που έχουν εγκαταλειφθεί».
Ανεβάζοντας τους τόνους της κριτικής της, επεσήμανε ότι εδώ και έναν χρόνο δεν έχει προχωρήσει κανένα έργο στη Θεσσαλία και τόνισε ότι «κάτι πολύ προβληματικό υπάρχει στη χώρα. Και αυτό είναι η έλλειψη συγκροτημένων πολιτικών. Πολιτικών που μπορούμε να δούμε σε κάθε στιγμή κρίσης ή ανάγκης. Η κρίση που έγινε στη Θεσσαλία, η μεγάλη πληγή που έπληξε τη Θεσσαλία από άκρη σε άκρη, οφείλεται φυσικά σε μία μεγάλη φυσική καταστροφή. Η χώρα σε τι ήταν έτοιμη; Να πάρουμε το θέμα των νερών. Ξέρουμε ότι μετά τη πλημμύρα υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας. Από το 2004, που ήμουν Επίτροπος, η Ε.Ε. έχει πολιτικές νερού. Κάθε χρόνο βγαίνει μια έκθεση. Αυτή η έκθεση του 2023 λέει το εξής: το Ταμείο Ανάκαμψης έχει δύο κατευθύνσεις. Η μία ήταν προετοιμαστείτε ψηφιακά - δώστε λεφτά και το άλλο ήταν περιβάλλον - κοιτάξτε να έχετε πολιτικές που θα περιορίσουν την κρίση. Από όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι χώρες που χρησιμοποίησαν το Ταμείο Ανάκαμψης για πολιτικές νερού ήταν η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία, η κεντρική Ευρώπη. Η Ελλάδα πουθενά! Ούτε οργανωμένη πολιτική για το νερό, ούτε χρησιμοποίηση των πόρων για αυτά που έχουμε ανάγκη. Είναι, λοιπόν, πολύ ουσιαστικό να κάνουμε κριτική συγκεκριμένα και με τεκμηρίωση».

Για μεταναστευτικό

Περαιτέρω, η κα Διαμαντοπούλου μίλησε για την απειλή της Ακροδεξιάς, αλλά και την ανάγκη αφύπνισης για το μεταναστευτικό.
«Ας έρθουμε στη χώρα μας, η οποία υφίσταται τις συνέπειες όλων των εξελίξεων που συμβαίνουν στην Ευρώπη. Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Γερμανία υποχρέωσε τον Scholz να πάρει απόφαση να κλείσει τα σύνορα της Γερμανίας. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Εάν το κάνουν όλες οι μεγάλες χώρες, ουσιαστικά οι χώρες-πύλες θα γίνουμε οι αποθήκες ψυχών, ανθρώπων που θα έρχονται και δεν θα μπορούν να φύγουν. Και τι θα κάνουμε μετά; Θα κλείσουμε και εμείς τα σύνορα και να βάλουμε όλοι στρατό. Θα πάει η Ευρώπη σε εσωτερική σύγκρουση. Η οικονομία οδηγεί πάλι σε τέτοιου είδους επιπτώσεις που αφορούν την Ελλάδα».
«Η Ελλάδα χρειάζεται μια ηγεσία για να ξέρει και να μπορεί να θέτει στο κέντρο των εξελίξεων και να απαιτήσει», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης