Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πάρτι στο Μαξίμου αν ξαναβγεί στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης – Πιο σκληρός αντίπαλος ο Δούκας, που θα συμπλεύσει με Κασσελάκη

Πάρτι στο Μαξίμου αν ξαναβγεί στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης – Πιο σκληρός αντίπαλος ο Δούκας, που θα συμπλεύσει με Κασσελάκη
Κλειδί ο Γερουλάνος, κάηκε η Διαμαντοπούλου

To debate ανέδειξε την στρατηγική των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και φαίνεται ότι στο δρόμο για τις εκλογές θα έχουμε 3 φαβορί.
Τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο να ακολουθεί από κοντά. Το debate βοήθησε τον τρίτο αρκετά και του έδωσε πόντους.
Ο Χάρης Δούκας απευθύνθηκε σε ένα αριστερόστροφο κοινό και είναι σίγουρο ότι θα λάβει ψήφους από ένα μεγάλο δυσαρεστημένο σύνολο που βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται υπό διάλυση.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι σίγουρο ότι διαθέτει τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ όμως, αν η συμμετοχή ξεπεράσει τους 270 ψηφοφόρους (όπου ήρθαν το 2021) τότε κινδυνεύει πολύ να μην εκλεγεί και να τον κερδίσει ο Χάρης Δούκας, ο οποίος έχει την στήριξη μεγάλων στελεχών και εικάζεται ότι θα τον στηρίξουν και οι Παπανδρέου στον δεύτερο γύρο αν δεν περάσει ο Π. Γερουλάνος.

Έχει βεντέτα με τον Δούκα, τα συστημικά μέσα την πέφτουν στον δήμαρχο

Τώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου είδαν τον debate με ενδιαφέρον.
Από κάποιες πλευρές ακούγεται ότι στην κυβέρνηση βλέπουν πιο δύσκολο αντίπαλο τον Χάρη Δούκα, υπό την έννοια ότι θυμίζει πολύ τον Αλέξη Τσίπρα και μπορεί να συσπειρώσει δύο εκλογικά κοινά, αυτό του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές θα ανέβει το επόμενο διάστημα ως απόρροια της ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού και της ανάγκης του κόσμου για σκληρή αντιπολίτευση.
Μία μεγάλη αλήθεια είναι ότι η παραμονή του στην δημαρχία της Αθήνας μπορεί να ενδυναμώσει την αρχηγία του στο ΠΑΣΟΚ.
Ο δήμος της Αθήνας διαθέτει κονδύλια, μπορεί να κάνει πολιτική και εξωστρέφεια μέσα από εκεί και να απευθυνθεί σε ένα τεράστιο κοινό.
Έτσι θα μπορεί να ισορροπήσει την απουσία του από την Βουλή. Άλλωστε, η βεντέτα που έχει ανοίξει το Μαξίμου απέναντί του του εξασφαλίζει και την συσπείρωση στο πρόσωπό του.

Έχει δώσει δείγματα γραφής ο Ανδρουλάκης και δεν μπορεί παραπάνω

Από την άλλη, είναι σίγουρο ότι εάν βγει ο Νίκος Ανδρουλάκης ξανά στο ΠΑΣΟΚ, στο Μαξίμου σχεδόν θα κάνουν πάρτι.
Έχει δείξει ότι ως πολιτικός δεν έχει περιθώρια εξέλιξης, θέλει ένα ΠΑΣΟΚ των μηχανισμών και ελεγχόμενο ενώ υπάρχουν δείγματα γραφής ότι δεν θέλει την αντίθετη άποψη.
Και έπειτα είναι η μεγάλη εικόνα.
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεκατιζόταν, όταν η ΝΔ έχανε πάνω από 1 εκατ. ψηφοφόρους, το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούσε κόμμα εμπιστοσύνης.
Οι κωλοτούμπες του σε πολλές κοινοβουλευτικές μάχες έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ηγέτη και όχι έναν απλό διαχειριστή.
Αν ξαναβγεί στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα δεν θα καταφέρει να κάνει το μεγάλο μπαμ ανόδου, δεν θα τον εμπιστευτεί ο πολύς κόσμος της Κεντροαριστεράς.
Ενδεχομένως να κερδίσει 1-2 μονάδες, όμως, κανείς δεν πρέπει να περιμένει πλειοψηφικό ρεύμα.

Κλειδί ο Γερουλάνος, κάηκε η Διαμαντοπούλου

Ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε μεστά, με σύνεση όμως, θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να συσπειρώσει μεγάλες ομάδες της κοινωνίας, πέραν τις στενές κομματικές. «Θα ήταν εξαιρετικός για αντιπρόεδρος» λένε πολλοί στην ευρύτερη παράταξη που θεωρούν ότι είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.
Η Άννα Διαμαντοπούλου έδειξε ότι έχει φοβικότητα σε ένα πιο κινηματικό ΠΑΣΟΚ, θέλει ελαφριά αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη και θα ήταν βοηθητική σε μία περίπτωση συγκυβέρνησης.
Ας μη γελιόμαστε, έλειπε από το ΠΑΣΟΚ χρόνια, σχημάτισε την πολιτική κίνηση «Ωρα Αποφάσεων» μαζί με Φλωρίδη και Ραγκούση, φλέρταρε πολύ με τον Μητσοτάκη, είναι σίγουρο ότι δεν θα στηριχτεί από το κόσμο του ΠΑΣΟΚ.
Βέβαια, να πούμε ότι σε αυτή την αμυδρή περίπτωση που έβγαινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να κάνει ζημιά στον Μητσοτάκη που στηρίζεται πολύ στο μεταρρυθμιστικό Κέντρο και τους φιλελέφτ που παραδοσιακά στήριζαν ΠΑΣΟΚ.

Ενδιαφέρον το πιθανό δίδυμο Κασσελάκη-Δούκα

Συνοψίζοντας, στο ΠΑΣΟΚ θα έχουμε ντέρμπι μεταξύ Ανδρουλάκη-Δούκα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν θα έχουμε ντέρμπι.
Ο Κασσελάκης θα ξαναβγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και λογικά θα φύγουν οι «87», οι πασοκογενείς και άλλοι φίλοι του Τσίπρα.
Ο Κασσελάκης δείχνει να έχει ρεύμα σε ένα νέο κοινό ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν την τύχη της Νέας Αριστεράς.
Και τότε μπορεί να δούμε ένα ενδιαφέρον δίδυμο στην Κεντροαριστερά Δούκας-Κασσελάκης με πιθανότητες συνεργασίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης