Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ υπό Μητσοτάκη με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή και τα σχέδια εκκένωσης Ελλήνων

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ υπό Μητσοτάκη με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή και τα σχέδια εκκένωσης Ελλήνων
Στις 16:30 θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ
Σχετικά Άρθρα
Με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Mέση Ανατολή, μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα, Τετάρτη 2/10, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).
Στο ΚΥΣΕΑ, που είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων που αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας και είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 16:30, συμμετέχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Εθνικής άμυνας, Προστασίας του Πολίτης, Μετανάστευσης, Ναυτιλίας, Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Θα υπάρξει συζήτηση και ενημέρωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται, καθώς αναμένεται ότι θα υπάρξει απάντηση του Ισραήλ ,ενώ θα συζητηθούν και σχέδια εκκένωσης Ελλήνων.
Ήδη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπάρχουν έτοιμα σχέδια εκκένωσης Ελλήνων από Λίβανο - όπου υπάρχουν 3.500 Έλληνες και άλλα 1.000 εξαρτώμενα μέλη- και Ισραήλ, εφόσον υπάρξουν σχετικά αιτήματα.
Στο μεταξύ, όπως έγίνε γνωστό το προηγούμενο 24ωρο, η Αθήνα συνδράμει στον απεγκλωβισμό Κύπριων πολιτών από το Λίβανο, μετά από αίτημα της Λευκωσίας.
Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο.
nd_3.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης