Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ψήφος κατά συνείδηση από τους τρεις ηττημένους - Σφοδρή επίθεση Δούκα σε Ανδρουλάκη για το φιάσκο του debate

ΠΑΣΟΚ: Ψήφος κατά συνείδηση από τους τρεις ηττημένους - Σφοδρή επίθεση Δούκα σε Ανδρουλάκη για το φιάσκο του debate
Δεν προέκυψε καμία δημόσια δήλωση στήριξης…
Παρά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ενόψει των καλπών της ερχόμενης Κυριακής 13/10, δεν προέκυψαν δηλώσεις στήριξης από κανέναν εκ των τριών ηττημένων, που καλούν σε ψήφο κατά συνείδηση.
Με άλλα λόγια, Παύλος Γερουλάνος, Μιχάλης Κατρίνης, Άννα Διαμαντοπούλου και Νάντια Γιαννακοπούλου νίπτουν τα χείρας τους και περιμένουν… χωρίς να δώσουν γραμμή ή κατεύθυνση.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Παύλος Γερουλάνος συναντήθηκε με τον Χάρη Δούκα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ σήμερα ήταν η σειρά της Άννας Διαμαντοπούλου να υποδεχθεί τους δύο «φιναλίστ».
Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε από το βράδυ της Κυριακής ότι θα αφήσει ανεπηρέαστους τους ψηφοφόρους του, θέση που επανέλαβε με επίσημη δήλωσή του.

«Καρφιά»

Στο μεταξύ, μύδρους κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Χάρης Δούκας μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης του debate, ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χ. Δούκα:

Μετά από 2 μέρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες όπως φαίνεται, από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, ήταν προσχηματικές, το επιτελείο του ανακοίνωσε σήμερα ότι το δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί.
Η πρότασή μας ήταν σαφής: οποιαδήποτε ώρα και μέρα. Όσο για τις δικαιολογίες περί Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ήδη από τη Δευτέρα, προεκλογική ομιλία σήμερα στον Πύργο.
Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ.
Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του.

Υπενθυμίζεται πως σε άτυπη ενημέρωση το επιτελείο Ανδρουλάκη είχε αναφέρει τα εξής:

«Δεδομένης της σημερινής εξ αναβολής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, οι πρόσφορες ημέρες για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ ήταν η Πέμπτη ή η Παρασκευή. Το επιτελείο μας κατέβαλε προσπάθεια να επαναπρογραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία η μεγάλη συγκέντρωση μας στη Θεσσαλονίκη, που εδώ και μέρες είχαμε επιλέξει να είναι η αυλαία της προεκλογικής μας εκστρατείας, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί κομματική εκδήλωση στον πρώτο γύρο. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.
Το ντιμπέιτ πρέπει να μην αντιστρέψει τις πολύ καλές εντυπώσεις, που άφησε η προηγούμενη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των 6 υποψηφίων Προέδρων και να είναι μια πολιτικά προωθητική διαδικασία εξασφαλίζοντας το μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο και κατ’ επέκταση τη μεγαλύτερη επιδραστικότητα, προϋποθέσεις που δεν πληρούνται την Πέμπτη είτε γίνει το ντιμπέιτ σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης είτε απέναντι από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας».
Για να καταλήξει το επιτελείο Ανδρουλάκη:
«Η πρόταση για διεξαγωγή ντιμπέιτ το Σάββατο ή ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών είναι εντελώς προσχηματική και δεν συμβάλει στο κύρος της όλης διαδικασίας».

«Καρφί» Βλάχου: «Κάποιοι δεν θέλουν τον Δούκα γιατί έχουν φιλοδοξίες»

Αιχμές κατά του Παύλου Γερουλάνου άφησε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του Χάρη Δούκα, Παναγιώτης Βλάχος, μιλώντας στο Action 24 και την εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές».
Μιλώντας για τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής στο ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Βλάχος, ανέφερε πως «Επειδή κάποιοι ξέρετε έχουν προσωπικές φιλοδοξίες και θεωρούν πως με ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο δε θα προχωρήσει μπροστά και δυνατά προς το μέλλον θα έχουν ενδεχομένως ευκαιρίες και οι ίδιοι προσωπικά να ανέλθουν τα επόμενα χρόνια» και συνέχισε λέγοντας τους πως «Αυτή είναι μια λάθος λογική, μια λάθος σκέψη, γιατί ενδεχομένως να υπάρχει στο μυαλό κάποιων, κάποιων που δε θέλουν να εκδηλωθούν, κάποιων που δε θέλουν να πάρουν την ευθύνη των λόγων και των πράξεων τους».
Χθες ο Παύλος Γερουλάνος, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του με τον Χάρη Δούκα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κατευθύνει τον κόσμο που τον ψήφισε, προς κάποια συγκεκριμένη υποψηφιότητα και μάλιστα μέσω του ΑΝΤ1 όπου ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου, τόνισε πως «Είναι προσβλητικό να χειραγωγείς αυτούς που σε ψήφισαν».
Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος Γερουλάνος προεκλογικά είχε δηλώσει ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να είναι βουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης