Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος για μεταναστευτικό: Στο τραπέζι το θέμα των επιστροφών - Απορροφούμε μεγάλη πίεση

Παναγιωτόπουλος για μεταναστευτικό: Στο τραπέζι το θέμα των επιστροφών - Απορροφούμε μεγάλη πίεση
«Απορροφούμε μεγάλη πίεση από τότε που άρχισαν να αυξάνονται οι παράτυπες ροές» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Σχετικά Άρθρα

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το θέμα των επιστροφών των μεταναστών στις χώρες υποδοχής. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για τις επιστροφές, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι το θέμα «έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι, αλλά επιμένουμε ότι οι επιστροφές πρέπει να συζητηθούν στο πνεύμα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου και όλων των διατάξεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένου του Δουβλίνου. Επομένως, ναι στις επιστροφές, αλλά εντός του πλαισίου που ήδη ισχύει».
Ερωτηθείς για τη στάση της Ολλανδίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε ότι «προφανώς κάθε είδους μονομερής απόφαση θα βλάψει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο και ιδιαίτερα το πνεύμα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου. Πρέπει να προχωρήσουμε με έναν πολύ συλλογικό και ευρωπαϊκό τρόπο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που γίνεται όλο και πιο δύσκολο και περίπλοκο στη διαπραγμάτευση λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων».
Τέλος, ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε: «Απορροφούμε μεγάλη πίεση από τότε που άρχισαν να αυξάνονται οι παράτυπες ροές και εξακολουθούμε να το κάνουμε, οπότε υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά πρέπει να γίνει, και να γίνει με τρόπο που να αποφασίζουμε συλλογικά και όχι να αποφασίζουμε μόνοι μας. Αν αποφασίσουμε μόνοι μας έχουμε πρόβλημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης