Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πράματα και θάματα» στον ΣΥΡΙΖΑ - Η Νοτοπούλου καταγγέλλει «οικονομική εξόντωση» μελών, ο Πολάκης χειρουργούσε…

«Πράματα και θάματα» στον ΣΥΡΙΖΑ - Η Νοτοπούλου καταγγέλλει «οικονομική εξόντωση» μελών, ο Πολάκης χειρουργούσε…
Σε μια προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη
Σχετικά Άρθρα

Από όλα είχε σήμερα (11/10/2024) το «δελτίο ειδήσεων» του ΣΥΡΙΖΑ. Από καταγγελίες για «οικονομική εξόντωση» των μελών μέχρι και πρόταση για σύσταση Προανακριτικής για τα Τέμπη (σσ με απώτερο στόχο, βέβαια, την αλλαγή ατζέντας). Και βέβαια δεν έλειψαν οι επιθέσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επιμένει ότι παραμένει πρόεδρος του κόμματος, παρά την πρόταση μομφής εις βάρος του (η πρώτη για την ιστορία  του ΣΥΡΙΖΑ).
Μέσα σε αυτό το σκηνικό ενδιαφέρον συνεχίζει να παρουσιάζει η… διαλλακτική -απέναντι στον κ. Κασσελάκη- στάση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και συμμετείχε σε χειρουργείο.
Polakis.JPG
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης της ΠΓ είναι η εισήγηση του οργάνου προς την Κεντρική Επιτροπή η οποία με τη σειρά της θα συνεδριάσει το Σάββατο το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και που αναμένεται να εγκρίνει η όχι την υποψηφιότητα Κασσελάκη στις εκλογές για την ηγεσία.
Από την πλευρά του, πάντως, ο Κρητικός βουλευτής έχει διαμηνύσει ότι δεν θα συμμετέχει στην ΚΕ διότι έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει στην Κρήτη για περιοδεία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο κ. Πολάκης ήταν εξαρχής αρνητικός με το σενάριο της ΚΕ διότι -όπως λέει- ο αποκλεισμός υποψήφιου για την ηγεσία, είναι ένδειξη αδυναμίας.

Η «οικονομική εξόντωση» των μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε: «Είναι απόλυτη αναγκαιότητα να εξασφαλιστεί η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στην ΚΕ. Έχουν εξοντωθεί οικονομικά και χρονικά οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες, ας δείξουμε τον ελάχιστο σεβασμό στη ζωή τους διασφαλίζοντας το αυτονόητο: τη συμμετοχή τους».
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη η επίτευξη απαρτίας για τη συνεδρίαση. Μάλιστα, κομβικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να διαδραματίσει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος εάν δεν συμμετέχει, δύσκολα θα συγκεντρωθούν τα 148 μέλη που απαιτούνται για την απαρτία.

Νέα βέλη Γεροβασίλη κατά Κασσελάκη

«Δεν πήρε το εξώδικο πίσω. Εξακολουθεί να λέει ότι είναι πρόεδρος, άρα δεν σέβεται τις αποφάσεις του κόμματος. Μίλησε για αλλαγή του πολιτεύματος και αυτό είναι λόγος αποκλεισμού κόμματος από τις εθνικές εκλογές ο μη σεβασμός του πολιτεύματος. Η δράση Κασσελάκη είναι διασπαστική κίνηση και όχι η αντίδραση του κόμματος απέναντι σ αυτή. Η αντίδραση είναι η μίνιμουμ κίνηση αξιοπρέπειας», φέρεται να επεσήμανε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη.

Τα SMS για μπλόκο στην Κεντρική Επιτροπή

Στα SMS των υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη αναφέρθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης κάνοντας λόγο για «μια τεχνητή προσπάθεια ακύρωσης της απαρτίας στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΕ και αποτελεί μία αθέμιτη και πρωτοφανή υπονόμευση της λειτουργίας των οργάνων, δηλαδή της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος και ως έτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί σήμερα από την Πολιτική Γραμματεία».
Υπενθυμίζεται ότι μέλη των υποστηρικτών Κασσελάκη καλούσαν με SMS σε συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο θα συνεδριάσει η ΚΕ ώστε να φωνάξουν συνθήματα υπέρ του.
Παράλληλα τα μέλη του οργάνου που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη εμφανίζονται έτοιμα να μην μπουν στην αίθουσα ώστε να μην καταγραφεί απαρτία του οργάνου και έτσι να εμποδιστεί η οποιαδήποτε λήψη απόφασης.
Αφού το θέμα πήρε διαστάσεις, ο κ. Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media πήρε αποστάσεις αναφορικά με τα καλέσματα για συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, όμως δεν τοποθετήθηκε επί της ουσίας για τα στελέχη επιρροής του που εμφανίζονται να κάνουν κινήσεις για να μην υπάρξει απαρτία.

Το αίτημα σύστασης Προανακριτικής για τα Τέμπη

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι την επόμενη Τετάρτη (16/10/2024) θα καταθέσει αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη.
«Την ερχόμενη Τετάρτη θα καταθέσουμε πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για όσους ευθύνονται για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος. Μπορεί να έχει περάσει κάποιος καιρός, αλλά οι μνήμες μένουν ζωντανές και η μάχη που δίνουμε δεν είναι απλώς μια μάχη για να λάμψει η αλήθεια για το παρελθόν. Είναι για να αποκαταστήσουμε τη σχέση της κοινωνίας με την πολιτεία», τόνισε ο κ. Παππάς, σχολιάζοντας: «Αν ο κ. Μησοτακης και η ΝΔ εννοούν όσα λένε, δεν έχουν παρά να ανοίξουν την πόρτα για τη διερεύνηση αυτής της δυσώδους και προσβλητικής για τη μνήμη των θυμάτων υπόθεσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης