Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Με χρονοκαθυστέρηση η κυβέρνηση θυμήθηκε τους εργαζόμενους με μπλοκάκι

ΠΑΣΟΚ: Με χρονοκαθυστέρηση η κυβέρνηση θυμήθηκε τους εργαζόμενους με μπλοκάκι
Όπως σημειώνει το ΠΑΣΟΚ "είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση τους είχε "ξεχάσει” όταν με το άρθρο 12 του ν. 5073/2023 μείωσε το τέλος επιτηδεύματος και δεν τους είχε συμπεριλάβει"
"Πριν ένα μήνα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μαζί με σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ανέλαβαν πρωτοβουλία στη Βουλή προκειμένου η Κυβέρνηση, ενόψει της κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, να θυμηθεί και τους χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι απασχολούνται με το καθεστώς έκδοσης παραστατικού (με "μπλοκάκι”)", αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την εξαγγελία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη περί κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και για τους εργαζομένους με "μπλοκάκι”.
Όπως σημειώνει το ΠΑΣΟΚ "είναι άλλωστε γνωστό ότι η Κυβέρνηση τους είχε "ξεχάσει” όταν με το άρθρο 12 του ν. 5073/2023 μείωσε το τέλος επιτηδεύματος και δεν τους είχε συμπεριλάβει".
Και συνεχίζει: "Καταθέσαμε, λοιπόν, στις 11 Σεπτεμβρίου Τροπολογία σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, για να διορθωθεί αναδρομικά αυτή η άδικη φορολογική διάκριση εις βάρος τους.
Τονίζαμε επί λέξει στην Αιτιολογική Έκθεση πως "η άρση άλλωστε της άνισης και αδικαιολόγητης φορολογικής μεταχείρισης των συμπολιτών μας "με μπλοκάκι” είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί άμεσα, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα και να μην συσσωρεύονται εκκρεμότητες επί του θέματος, δεδομένου ότι "καταργείται το 2025 πλήρως το τέλος επιτηδεύματος για κάθε αυτοαπασχολούμενο ή ατομική επιχείρηση” όπως επισήμως ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό της Χώρας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Πριν ένα μήνα, απέρριψαν την Τροπολογία μας".
Και το ΠΑΣΟΚ καταλήγει: "Τώρα, τους θυμήθηκαν και ανακοίνωσαν πομπωδώς ότι τελικά θα τους συμπεριλάβουν στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ, είναι θετικό ότι, ασκώντας στο Κοινοβούλιο υπεύθυνη προγραμματική αντιπολίτευση, φέραμε στο προσκήνιο μια ξεχασμένη -για την Κυβέρνηση- κατηγορία χιλιάδων εργαζομένων, κι ας μην είχε το πολιτικό θάρρος να το παραδεχτεί πριν ένα μήνα στην Ολομέλεια.
Υπογραμμίζουμε, όμως, ότι απαιτείται να διορθωθεί αναδρομικά και η μέχρι στιγμής άδικη φορολογική εξαίρεση από τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος εις βάρος των εργαζομένων με "μπλοκάκι”, όπως ακριβώς ρυθμίζαμε με την Τροπολογία μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης