Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης: Οι υποψηφιότητες κηρύσσονται μόνο στο συνέδριο - Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ανάγκη τη δημοκρατία

Κασσελάκης: Οι υποψηφιότητες κηρύσσονται μόνο στο συνέδριο - Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ανάγκη τη δημοκρατία
Για το συνέδριο "θα  πάμε σε ένα μπουζουξίδικο που δεν λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν μας τιμά", ανέφερε ο Στ. Κασσελάκης
Σχετικά Άρθρα
«Οι υποψηφιότητες κηρύσσονται μόνο στο συνέδριο», επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν αναγνωρίζει τον αποκλεισμό του από την κούρσα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα προχωρήσει σε διώξεις στελεχών που του άσκησαν κριτική.
«Αν η βάση επιλέξει να μείνουν στην πρώτη γραμμή όσοι έχουν εκφραστεί άσχημα προς εμένα, θα το σεβαστώ απόλυτα. Αυτή είναι η δημοκρατία. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ανάγκη τη δημοκρατία», τόνισε μιλώντας στο OPEN, σημειώνοντας ωστόσο πως «η βάση δεν ξεχνάει».

Για το συνέδριο

Σχετικά με το συνέδριο του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε πως «δεν ξέρουμε ακόμα που θα γίνει το συνέδριο. Θα πρέπει να μεσολαβήσουν οι εκλογές των συνέδρων μέχρι τότε. Πρέπει να γίνει το συνέδριο. Όπως ξέρετε, υπάρχει ένα νέο διοικητήριο στην καθημερινότητα του κόμματος και πρέπει να αποφασίσει τις λεπτομέρειες. Δεν τιμά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 2 μήνες μετά την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, να μην έχει έναν κλεισμένο χώρο και τι διαδικασία έχει ακολουθήσει. Θα πάμε σε ένα μπουζουξίδικο που δεν λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν μας τιμά».
Σχετικά με πιθανή αναβολή ή «κλειστό συνέδριο», προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε αντιδημοκρατική διαδικασία θα προκαλέσει αντιδράσεις από τη βάση, όπως ορίζει το καταστατικό.

Θα υπάρχουν ριζικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ , ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «θα υπάρχουν ριζικές αλλαγές και τα ποσοστά θα αλλάξουν αρκετά γρήγορα. Η μεγαλύτερη αλλαγή που πρέπει να γίνει είναι το κόμμα να ανοίξει στην κοινωνία. Σοκαριστήκαμε από τη μεγάλη διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2023. Θεωρούσαμε ότι το 31% είναι το σημείο εκκίνησης και τελικά πέσαμε πολύ στα ποσοστά».
Κατά τον ίδιο, λύση για την ενίσχυση της συμμετοχής της κοινωνίας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μέσω ανοιχτών διαδικασιών όπου θα μπορούν οι πολίτες να επιλέγουν βουλευτές και ευρωβουλευτές, ενώ «κανένας δεν θα είναι αυτόματα εκ νέου υποψήφιος».
Σχετικά με τη δομή του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως απαιτούνται αυστηρές διατάξεις για το ασυμβίβαστο.
Κατά τον ίδιο, «η Κεντρική Επιτροπή πρέπει να έχει οικονομικό ασυμβίβαστο με το κόμμα. Δεν γίνεται να υπάρχουν μετακλητοί και αποσπασμένοι. Θα δώσουμε τη δυνατότητα στην κοινωνία να αισθάνεται ότι έχει ένα κόμμα που την αφουγκράζεται και δεν πάει χαμένη η φωνή των πολιτών».
Σημείωσε δε, ότι σε πολλές περιπτώσεις συντονιστές οργανώσεων εμποδίζουν τις τοπικές βάσεις να εκφραστούν, γεγονός που υπονομεύει τη συμμετοχικότητα και τη δημοκρατία εντός του κόμματος.
Δήλωσε ότι παραμένει αφοσιωμένος στον στόχο της αλλαγής, λέγοντας πως «η αλλαγή άρχισε από τον Αλέξη Τσίπρα το 2022, με το «πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου» και δεν ολοκληρώθηκε».

Η παλιά πολιτική έχει αποτύχει

Αναφορικά με το πολιτικό μοντέλο που επιδιώκει, υπογράμμισε την ανάγκη για ένα νέο τρόπο άσκησης της πολιτικής.
Όπως είπε, «το μεγαλύτερο ρίσκο που μπορεί να πάρει ο Έλληνας πολίτης είναι να επιλέγει τους ίδιους για να αλλάξει κάτι. Η παλιά πολιτική έχει αποτύχει. Ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια και οι παθογένειες δεν αλλάζουν, χρειαζόμαστε νέο μοντέλο πολιτικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης