Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Κενές υποσχέσεις ανάπτυξης από Μητσοτάκη - Οι μειώσεις τιμών 123 προϊόντων «σταγόνα στον ωκεανό»

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Κενές υποσχέσεις ανάπτυξης από Μητσοτάκη - Οι μειώσεις τιμών 123 προϊόντων «σταγόνα στον ωκεανό»
"Eνώ ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει "μεγάλα σχέδια" ανάπτυξης με επενδύσεις και υποδομές, η πραγματικότητα παραμένει ότι το χάσμα μεταξύ ανακοινώσεων και ουσιαστικών αλλαγών στην καθημερινή ζωή των πολιτών είναι τεράστιο", τονίζει ο Γ. Δημητροκάλλης
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής, Ιωάννης Δημητροκάλλης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για «δηλώσεις κενής ευημερίας» και αδιαφορία για τις πραγματικές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες.
Ο κ. Δημητροκάλλης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει μια ωραιοποιημένη εικόνα οικονομικής ανάκαμψης, ενώ η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο.
Μάλιστα, επικρίνει τη νέα εξαγγελία του πρωθυπουργού για μειώσεις τιμών σε 123 βασικά προϊόντα, την οποία χαρακτηρίζει ως «κίνηση εντυπώσεων» με περιορισμένο αντίκτυπο στην τσέπη των πολιτών.
Όπως εξηγεί, η παρατεταμένη αύξηση τιμών σε ενέργεια και βασικά αγαθά έχει επιφέρει σημαντική μείωση στην αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, ενώ οι ανακοινώσεις για μειώσεις είναι «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στο κύμα ακρίβειας που αντιμετωπίζει η χώρα.

Παραβατικότητα ανηλίκων

Στο ζήτημα της παραβατικότητας ανηλίκων, ο κ. Δημητροκάλλης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραβλέπει τις βαθύτερες κοινωνικές αιτίες.
Όπως σημειώνει, «η διάλυση του κοινωνικού ιστού και η υποβάθμιση της παιδείας δημιουργούν μια γενιά νέων χωρίς ευκαιρίες και ελπίδα», ενώ τα μέτρα αστυνόμευσης και οι ψηφιακές παρεμβάσεις αποτελούν επιφανειακές λύσεις, χωρίς να αγγίζουν τα πραγματικά αίτια της εγκληματικότητας.

Χάσμα μεταξύ υποσχέσεων και αλλαγών

Ο βουλευτής ολοκληρώνει τη δήλωσή του με αυστηρή κριτική στα κυβερνητικά «σχέδια» για ανάπτυξη.
Καταγγέλλει ότι τα υποσχόμενα επενδυτικά έργα και οι υποδομές δεν συνοδεύονται από ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. «Το χάσμα μεταξύ υποσχέσεων και πραγματικών αλλαγών παραμένει τεράστιο», υπογραμμίζει, τονίζοντας ότι οι πολίτες επιζητούν.
Τέλος, ο κ. Δημητροκάλλης καλεί την κυβέρνηση να εστιάσει στις άμεσες ανάγκες των πολιτών και να προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα που θα ενισχύσουν το διαθέσιμο εισόδημα και θα εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Ιω. Δημητροκάλλη:


"Για ακόμη μία Κυριακή ο κ. Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση στο facebook προβαίνει σε δηλώσεις δήθεν ευημερίας και ανάπτυξη όμως καθημερινή πραγματικότητα των πολιτών, η ακρίβεια και οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες επιμένουν.
Η ανακοίνωση περί μείωσης τιμών σε 123 βασικά προϊόντα, μια κίνηση που παρουσιάζεται ως μέτρο στήριξης, φαίνεται περισσότερο μια κίνηση εντυπώσεων, χωρίς πραγματική επίδραση στις τσέπες των πολιτών. Οι αυξήσεις στις τιμές, από το ρεύμα μέχρι τα βασικά είδη διατροφής, έχουν εξαντλήσει την αγοραστική δύναμη των ελληνικών νοικοκυριών, ενώ οι πραγματικές μειώσεις είναι απειροελάχιστες μπροστά στο κύμα ακρίβειας.
Ο ίδιος επισημαίνει την ανησυχητική αύξηση της παραβατικότητας των ανηλίκων, παραβλέποντας ωστόσο τις επιπτώσεις της πολιτικής αφελληνισμού που προωθεί η Νέα Δημοκρατία. Η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η υποβάθμιση της παιδείας και οι μειωμένες ευκαιρίες οδηγούν σε παραβατικότητα και κοινωνική αποξένωση των νέων, κάτι που απλά προσπαθεί να καλύψει με περισσότερη αστυνόμευση και ψηφιακές εφαρμογές, αντί να εστιάσει στις πραγματικές αιτίες του προβλήματος.
Τέλος, ενώ ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει "μεγάλα σχέδια" ανάπτυξης με επενδύσεις και υποδομές, η πραγματικότητα παραμένει ότι το χάσμα μεταξύ ανακοινώσεων και ουσιαστικών αλλαγών στην καθημερινή ζωή των πολιτών είναι τεράστιο. Οι πολίτες, όμως, αναζητούν λύσεις που αγγίζουν την καθημερινότητά τους και όχι κενές υποσχέσεις που λειτουργούν κυρίως για προεκλογικές εντυπώσεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης