γράφει :
Μία εισηγμένη ξεχωρίζει τους τελευταίους μήνες λόγω των παρουσιάσεων που κάνει στο επενδυτικό κοινό, ενώ και από πλευράς αγοράς μετοχών μέσα από το ΧΑ είναι ιδιαίτερα δραστήρια.
Ωστόσο, αυτή η αυξημένη δραστηριότητα δεν έχει αποδώσει ακόμα χρηματιστηριακά και η μετοχή από την αρχή του έτους καταγράφει οριακές απώλειες 4% έναντι ανόδου σχεδόν 9% της αγοράς.
Ο λόγος για τη Lamda Development, η οποία παρά τις παρουσιάσεις των σχεδίων για το Ελληνικό, το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από τους επενδυτές για τα ακίνητα και τις θετικές εκθέσεις από αναλυτές που την παρακολουθούν, δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 7 ευρώ και να κινηθεί προς τα υψηλά έτους, ήτοι πάνω από τα 8 ευρώ που είχε βρεθεί τον περασμένο Αύγουστο.
Πριν από δύο χρόνια ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Οδυσσέας Αθανασίου είχε κάνει αίσθηση με τις αγορές μετοχών, καθώς σε κάτι λιγότερο από 1 μήνα είχε αγοράσει μετοχές αξίας 11 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα μεταξύ 7,41 ευρώ και 8,74 ευρώ είχε αγοράσει το 0,77% του συνόλου των μετοχών.
Τις τελευταίες εβδομάδες μεγάλος αριθμός από στελέχη της εταιρείας αγοράζει μετοχές.
Αρχές Νοεμβρίου η Consolidated Lamda Holding αγόρασε 1 εκατ. μετοχές προς 7,3 ευρώ ανά μετοχή, ενώ στις 9 Αυγούστου είχε αγοράσει 400 χιλ. μετοχές με 8 ευρώ ανά μετοχή.
Επιπλέον, η ίδια η εταιρεία έχει αρχίσει να αγοράζει ίδιες μετοχές στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών είχε λήξη τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς να έχει γίνει χρήση του και ανανεώθηκε από σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης στα τέλη του ίδιου μήνα.
Ωστόσο, οι αγορές μετοχών, ξεκίνησαν στις 8 Δεκεμβρίου, αρκετούς μήνες αργότερα.
Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, η αργοπορία ενεργοποίησης του προγράμματος μπορεί να σχετίζεται και με την εικόνα της μετοχής το τελευταίο διάστημα.
Αναφέρουν δηλαδή πως ίσως αν είχε ενεργοποιηθεί νωρίτερα να είχε φανεί πως υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη μετοχή από την ίδια την εταιρεία, εξέλιξη που θα βελτίωνε και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Η εταιρεία έχει αγοράσει μέσα στο Δεκέμβριο 245 χιλ. ίδιες μετοχές που αντιστοιχούν στο 0,14% του συνόλου.
Επιπλέον το τελευταίο διάστημα ο κ.Αθανασίου εμφανίζεται εκ νέου αγοραστής και στο συμβόλαιο επί της μετοχής.
Στις 16/12 αγόρασε 70 συμβόλαια με μέση τιμή 7,07 ευρώ και στις 15/12 200 συμβόλαια με μέση τιμή 6,9410 ευρώ.
Αγοραστής έχει εμφανιστεί και το ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ., Χαρίτων Κυριαζής με μικρό αριθμό μετοχών, το μη εκτελεστικό μέλος Φώτιος Αντωνάτος με 20 χιλ. τεμάχια.
Παρά τις αγορές, η μετοχή μέσα στο έτος έχει κινηθεί μεταξύ 6,10 ευρώ και 8,43 ευρώ και χθες έκλεισε στα 6,80 ευρώ.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως και η πώληση μετοχών από τη Μαριάννα Λάτση και ο τρόπος που έγινε η πώληση στα μέσα του 2020 επηρέασε σημαντικά την πορεία της μετοχής.
Οι αναλυτές που καλύπτουν τη μετοχή παραμένουν αισιόδοξοι.
Η Παντελάκης έχει δώσει τιμή στόχο τα 13,20 ευρώ.
Η Euroxx είχε δώσει τιμή στόχο τα 14 ευρώ δηλαδή περιθώριο ανόδου πάνω από 100% λόγω της ενοποίησης του Ελληνικού, η οποία αύξησε την αξία της εισηγμένης.
Η Axia επίσης έχει δώσει τιμή στόχο τα 14,2 ευρώ.
H Eurobank Equities στις αρχές του έτους είχε δώσει τιμή στόχο τα 9,7 ευρώ.
Αναφορικά με το Ελληνικό αναμένεται από το επόμενο έτος ο ανάδοχος για τα έργα υποδομής, ενώ μέσα στο 2022 θα εισαχθεί στο ΧΑ η Lamda Malls.
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών