Τελευταία Νέα
Speculator

Η οικογένεια Ακκά της Ελληνικής Υφαντουργίας σε νέες περιπέτειες - Έχει πακέτο... με αγωγή καταδολίευσης από Cepal

Η οικογένεια Ακκά της Ελληνικής Υφαντουργίας σε νέες περιπέτειες - Έχει πακέτο... με αγωγή καταδολίευσης από Cepal
Oι συγγενείς αν και είχαν πλήρη γνώση των σχετικών οφειλών, προέβησαν καταδολιευτικά στις εκποιήσεις ακίνητης περιουσίας
Το 2023 δεν ήταν ιδιαίτερα καλή χρονιά για την οικογένεια του Βιομήχανου της πάλαι ποτέ εισηγμένης Ελληνική Υφαντουργία (ΕΛΥΦ), Ιωάννη Ακκά.
Η εκλογή της συζύγου του, Βίκυς Χατζηβασιλείου, στις περιφερειακές εκλογές και η μετέπειτα ανάληψη της θέσης αντιπεριφερειάρχη τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας με αποτέλεσμα τεράστια ζημιά στην παραγωγή βάμβακος.
Η ζημία στην παραγωγή βάμβακος ήλθε ως κερασάκι στην τούρτα, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες του επικεφαλής του πρώην εισηγμένου ομίλου της Ελληνικής Υφαντουργίας για τις υπέρογκες οφειλές του, δεν πηγαίνουν καλά. Και αυτό γιατί αδυνατεί για μια ακόμη φορά να υλοποιήσει της συμφωνίας εξυγίανσης που είχαν εγκριθεί με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, θέλοντας να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία σε διάφορες επιχειρήσεις του ομίλου, και να αποφύγουν οι πάλαι ποτέ κραταιές βιομηχανικές μονάδες του Ομίλου σε Θράκη και Κιλκίς να καταλήξουν σε πλειστηριασμό.

Τα προβλήματα όμως δε σταμάτησαν εκεί...

Μετά την αποκάλυψη του ΒankingNews για μηνυτήρια αναφορά συγγενικού του προσώπου που κατηγορεί την οικογένεια για εξαπάτηση και απόπειρα εξαπάτησης επενδυτών και εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων (Do Value και Cepal) και για σταδιακή πώληση περιουσιακών τους στοιχείων και μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, η CEPAL HELLAS στράφηκε με αγωγή εναντίον συγγενικών του προσώπων, διότι ενώ έχουν υπογράψει ως εγγυητές για προσωπικό δάνειο του Ιωάννη ΑΚΚΑ καθώς και για σύμβαση πίστωσης των Κλωστηρίων Κιλκίς με την συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή να ανέρχεται σε πόσο άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, προέβησαν σε μεταβιβάσεις και πωλήσεις ακινήτων.

Όπως ισχυρίζεται η Cepal, οι συγγενείς αν και είχαν πλήρη γνώση των σχετικών οφειλών, προέβησαν καταδολιευτικά στις εν λόγω εκποιήσεις ακίνητης περιουσίας με επιβαρυντικό στοιχείο το γεγονός ότι από τα χρήματα που πήραν (τα οποία ήταν σημαντικά ποσά) τίποτα δεν κατέληξε ως αποπληρωμή των οφειλών. 
Η σχετική αγωγή στρέφεται και κατά του νομικού προσώπου που ήταν και τελικός αποδέκτης (Αγοραστής) του ακινήτου.  
Ζητούν  τη διάρρηξη των σχετικών συμβολαιογραφικών πράξεων ώστε να καταστεί δυνατή η ικανοποίηση μέρους των ήδη ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Συγκεκριμένα, η Cepal Hellas ως διαχειριστής των απαιτήσεων της HERMES ACQUISITIONS B DESIGNATED ACTIVITY COMPANY η οποία είναι δικαιούχος των απαιτήσεων της Alpha bank έχει καταθέσει αγωγή για καταδολίευση ενώπιον του πολυμελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κατά των Ακκά Γεώργιου (θείος του Ιώαννη Ακκά), Ακκά Ροδάμας (μητέρα του Ιωάννη Ακκά) και την εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ η οποία έχει ως μέτοχο Κυπριακή εταιρία η οποία εκπροσωπείτο από τον ποδοσφαιρικό παράγοντα στην Κύπρο κ. Στέλιο Αυγολούπη και σήμερα από τον επίσης Κύπριο Μιχάλη Μιχαήλ. Διαχειριστής της Ελληνικές Επενδύσεις είναι ο κ. Χαριζώνας Χρήστος και η έδρα της εταιρίας είναι στη Θεσσαλονίκη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης