Τελευταία Νέα
Speculator

Σκάνδαλο: Δικαστικοί επιμελητές ενώ έχουν ασυμβίβαστο κάνουν τους μεσίτες ακινήτων και deals με κρατική επιχορήγηση...

Σκάνδαλο: Δικαστικοί επιμελητές ενώ έχουν ασυμβίβαστο κάνουν τους μεσίτες ακινήτων και deals με κρατική επιχορήγηση...
Το ασυμβίβαστο του δημόσιου λειτουργού δικαστικού επιμελητή, οι δηλώσεις και η ανεξέλεγκτη κατάσταση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς
Είναι απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό.
Τρεις δικαστικοί επιμελητές συνέστησαν εταιρία διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων παρά το γεγονός ότι αυτό είναι ασυμβίβαστο με την ιδιότητά τους.
Πρόκειται για την εταιρία ISN Development η οποία δημιουργήθηκε με μερική διάσπαση του κλάδου ακινήτων της με την επωνυμία «CREDIBLE SERVICES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ».
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εν λόγω επιμελητές είχαν και προηγούμενη δραστηριότητα στον κλάδο ακινήτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ μέτοχοι της ISN Development είναι οι Ιωάννης Ντινόπουλος του Σπυρίδωνα με 13.227 μετοχές, Ηλίας Νικολόπουλος του Βασιλείου με 716 μετοχές και Ευθαλία Ντινοπούλου του Ιωάννη με 357 μετοχές.
Το κεφάλαιο της εταιρίας είναι 715 χιλιάδες ευρώ. Και οι τρεις δικαστικοί επιμελητές εμφανίζονται να στεγάζονται στην ίδια Διεύθυνση στην Αθήνα ενώ έδρα της εταιρίας ISN είναι η Αθήνα.
Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η δραστηριότητα των ακινήτων προϋπήρχε, καθώς ήταν τμήμα της εταιρίας Credible Services που επίσης είναι μέτοχοι καθώς ανέλαβαν μετοχές από τη μερική της διάσπαση και εισφορά στην νέα εταιρία.

Τουριστικές επενδύσεις με κρατική επιχορήγηση

Η εν λόγω εταιρία βέβαια δεν έχει μόνο τα ακίνητα που εισέφερε στην ISN αλλά συγκεκριμένα 4 οικόπεδα που απέκτησε το 2014 στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας από τα οποία το ένα είναι οικοδομήσιμο, 648 χιλιοστά σε οικόπεδο 132 τετραγωνικών στην Οδό Μομφεράτου στην Αθήνα. Αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας που αποκτήθηκε το 2022, κτίρια στην οδό Μομφεράτου στην Αθήνα, κτίρια που κατασκευάστηκαν το 2014 στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας (περιοχή Πανόπουλο). Το ενδιαφέρον είναι ότι η εταιρία Credible Services έχει επιδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο με 334 χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή των κατοικιών στο Πανόπουλο Ηλείας που είναι τουριστικές.
Όμως από ότι φαίνεται οι εν λόγω δικαστικοί επιμελητές δεν περιορίζονται στις τουριστικές επενδύσεις, με κρατική επιχορήγηση στο Πανόπουλο Ηλείας.

Ίδρυσαν και ΙΚΕ για να κάνουν τους μεσίτες

Οι κ.κ. Ντινόπουλος και Νικολόπουλος στις 15/01/2021 προχώρησαν στην ίδρυση μιας ΙΚΕ και συγκεκριμένα της ESTEEM Finance and Property Services Ι.Κ.Ε. η οποία παρέχει υπηρεσίες ΜΕΣΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ Η ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ!!!
Δηλαδή εκτός από δικαστικοί επιμελητές έχουν γίνει και επιχειρηματίες στον τουρισμό αλλά και μεσίτες ακινήτων . Βέβαια τα έσοδα που έχουν παρουσιάσει το 2022 και το 2021 είναι πενιχρά αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το 2023. Πάντως, είναι τουλάχιστον οξύμωρο άνθρωποι που έχουν πρόσβαση σε στοιχεία αναγκαστικών πράξεων κατά οφειλετών να έχουν ταυτόχρονα και το ρόλο του μεσίτη.

Κώδικας; Ποιος κώδικας;

Πέραν αυτού σύμφωνα με το άρθρο 41 του κώδικα δικαστικών επιμελητών
Είναι ασυμβίβαστη προς το λειτούργημα του δικαστικού επιμελητή η άσκηση:
α) κάθε έμμισθης υπηρεσίας στο Δημόσιο, τους δήμους, τις κοινότητες και τον κατά τις κείμενες διατάξεις ευρύτερο δημόσιο τομέα, εκτός αν ο νόμος ρητά το επιτρέπει και
β) κάθε άλλου επαγγέλματος, καθώς και έμμισθης υπηρεσίας σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο κώδικα άρθρο 29 «Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου κάθε έτους ο δικαστικός επιμελητής έχει υποχρέωση να υποβάλει στο σύλλογό του και τον αρμόδιο εισαγγελέα "εφετών" απλή δήλωση ότι: α) ασκεί πραγματικά τα καθήκοντα του δικαστικού επιμελητή και διατηρεί γραφείο, σύμφωνα με το άρθρο 31 του παρόντος και β) δεν υπάγεται σε κανένα από τα ασυμβίβαστα του άρθρου 41 του παρόντος. Η δήλωση αυτή πρέπει να περιέχει επίσης το όνομα, επώνυμο, ονοματεπώνυμο πατέρα, τόπο και χρόνο γεννήσεως, διεύθυνση κατοικίας και γραφείου, καθώς και δείγμα υπογραφής και σφραγίδας του. Σε περίπτωση μεταβολής οποιουδήποτε από τα παραπάνω στοιχεία ο δικαστικός επιμελητής είναι υποχρεωμένος να υποβάλει αμέσως σχετική δήλωση.

Τι κάνει ο Φλωρίδης;

Άραγε οι παραπάνω δικαστικοί επιμελητές έχουν υποβάλει δήλωση ότι δεν υπάγονται σε ασυμβίβαστα όταν είναι μέτοχοι σε εταιρίες ακινήτων και μεσιτείας ακινήτων; Τι έχει να πει επί του θέματος ο αρμόδιος Υπουργός επί της δικαιοσύνης κ. Γιώργος Φλωρίδης;
Γνωρίζει την υπόθεση; Αν όχι τι προτίθεται να πράξει; Αν ναι γιατί ουδέν έχει πράξει μέχρι σήμερα; Τι προτίθενται να πράξουν οι αρμόδιοι σύλλογοι και η Ομοσπονδία των δικαστικών Επιμελητών;

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης