Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Το πάρτι με μαϊμού βοσκοτόπια και απάτες με κοινοτικές επιδοτήσεις συνεχίζεται με υπογραφή ΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδη

Αποκάλυψη: Το πάρτι με μαϊμού βοσκοτόπια και απάτες με κοινοτικές επιδοτήσεις συνεχίζεται με υπογραφή ΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδη

Η απίθανη εγκύκλιος του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ

Σχετικά Άρθρα
Αμετανόητο το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ κλείνει το μάτι σε όσους επιθυμούν να δηλώσουν δημόσιες εκτάσεις για δικές τους προκειμένου να γίνουν δικαιούχοι επιδοτήσεων.
Και η αμαρτωλή ιστορία με τα βοσκοτόπια καλά κρατεί.
Τι κι αν τα πρόστιμα πέφτουν βροχή τι κι αν ο Οργανισμός πληρωμών τέθηκε σε επιτήρηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.... ο νυν Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ  κ. Κυριάκος Μπαμπασίδης δεν καταλαβαίνει τίποτα, με εγκύκλιο του που αναρτήθηκε στη Διαύγεια κλείνει το μάτι στους επιτήδειους που το 2020 τίναξαν την μπάνκα στον αέρα καταβροχθίζοντας σχεδόν 45 εκατ ευρώ.

Τα στραβά μάτια

Με παρόμοιο τρόπο ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω της εγκυκλίου για τους ελέγχους το προηγούμενο διάστημα είχε κάνει τα στραβά μάτια στο πάρτι που στήθηκε με ψεύτικες δηλώσεις ιδιοκτησίας στα Ε9 επιτήδειων, ψεύτικα ενοικιαστήρια από ανύπαρκτους ιδιοκτήτες, ψεύτικες κληρονομιές επιτρέποντας στους απατεώνες να βάλουν χέρι για τα καλά στα 3 δισ των επιδοτήσεων.
Το πάρτι διακόπηκε το διάστημα 2022-2023 και τώρα επανακάμπτει.
Δοκιμασμένη τεχνική την οποία επαναλαμβάνει ο Κυριάκος Μπαμπασίδης επαναφέρει όλες τις βοήθειες του κατεστημένου του οργανισμού που στοίχισαν την διαπίστευση του και επιτρέπει στο κύκλωμα που λυμαίνεται τις κοινοτικές ενισχύσεις να κάνει ανενόχλητο τη δουλειά του.
Και το κάνει με την τροποποίηση της εγκυκλίου του ΟΣΔΕ που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια στις 12/9/2024 όπου έχει αφαιρέσει ολόκληρο το κομμάτι των δικαιολογητικών νόμιμης κατοχής που περιείχε η περυσινή εγκύκλιος για όσους δηλώνουν ότι είναι στην κατοχή τους εκτάσεις δημόσιων βοσκοτόπων.
Αντί αυτού έχει βάλει γενικότερα ένα παραστατικό νόμιμης κατοχής που θα καθοριστεί (αλήθεια πότε;) αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν ζητά καν συμφωνητικό μίσθωσης όταν το ετήσιο μίσθωμα είναι κάτω από 960 ευρώ.
Πως του προέκυψαν άραγε τα 960 ευρώ και ποιος αποκλείει ψευδή δήλωση για ενοικίαση 1000 στρεμμάτων με 950 ευρώ υπάρχει κανένας αντικειμενικός τρόπος προσδιορισμού και δεν τον ξέρουμε;
Σε συνδυασμό με την οδηγία που ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει δώσει προς τα ΚΥΔ και τους αγρότες οριστικοποιήστε γιατί θα κλείσω το σύστημα ουσιαστικά κλείνει το μάτι στους απατεώνες να προχωρήσουν με τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο πλευρό τους.
Ένας Πρόεδρος οργανισμού που χάνει τη διαπίστευση του, αδυνατεί να μαζέψει τις αιτήσεις στην ώρα τους, βγάζει εγκυκλίους που βολεύουν συγκεκριμένο κύκλωμα το οποίο θησαυρίζει εις βάρος των αγροτών και σε λίγο καιρό θα ρίξει έξω και την πληρωμή τους εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του ως αναντικατάστατος απολαμβάνοντας την πολιτική κάλυψη του Μαξίμου;
Το περίεργο είναι ότι ακόμα δεν έχει μπει ούτε ο OLAF ούτε η EPPO (Ευρωπαϊκή Εισαγγελία) στην υπόθεση καθώς μιλάμε για διασπάθιση κοινοτικών κονδυλίων που προορίζονται για την ενίσχυση των πραγματικών αγροτών.

Ιδού η εγκύκλιος Μπαμπασίδη:
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης