Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Ο θησαυρός της νίκης της DIS κατά Real Consulting - Praktiker ήταν τελικά άνθρακες

Αποκάλυψη: Ο θησαυρός της νίκης της DIS κατά Real Consulting - Praktiker ήταν τελικά άνθρακες
Το ΒΝ αποκαλύπτει τι ζητούσε η DIS στην προσφυγή και τι τελικά πήρε από το δικαστήριο - Η προσπάθεια δημιουργία εντυπώσεων και οι αντιφάσεις
Ο θησαυρός που ανακαλύφθηκε από την DIS (διάδοχος της παλιάς εισηγμένης που κατέρρευσε) και κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες ως είδηση σε σχέση με τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε κατά της εισηγμένης Real Consulting και του Praktiker ήταν τελικά άνθρακες.
Έφερε όμως σε δύσκολη θέση τη Real Consulting, που υπό την πίεση των αρχών αναγκάστηκε να εκδώσει μια γενικόλογη ανακοίνωση η οποία ωστόσο ανέφερε ότι ουδεμία δικαστική κύρωση οποιουδήποτε χαρακτήρα έχει επιβληθεί στην εταιρία. Και εκ των πραγμάτων είναι ακριβώς έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία της απόφασης και της αίτησης ασφαλιστικών μέτρωνπου περιήλθαν σε γνώση του ΒΝ.

Πρώτα διαπίστωσε αλλά μετά … πιθανολόγησε

Σε ανακοίνωσή της η DIS ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «διαπίστωσε παραβίαση των δικαιωμάτων της από τις εταιρείες "Praktiker Hellas Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία” ("Praktiker Hellas”) και "Real Consulting Παροχή Επιχειρησιακών Λύσεων Πληροφορικής Ανώνυμη Εταιρεία” ("Real Consulting”) και προσέφυγε στην δικαιοσύνη.
Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθ. 4890/2024 απόφασή του (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), πιθανολόγησε την παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της DIS από τις ανωτέρω εταιρείες στα λογισμικά προγράμματα που χορήγησε η DIS στο πλαίσιο συμβατικής σχέσης με την εταιρεία Praktiker Hellas.
Είχε προηγηθεί, στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας, έκδοση προσωρινής διαταγής από το δικαστήριο, δυνάμει της οποίας έχει ήδη απογραφεί νομότυπα ο πηγαίος κώδικας του χρησιμοποιούμενου από τους αντιδίκους λογισμικού. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο με την ανωτέρω απόφαση, αφού πιθανολόγησε την παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της DIS, αποφάσισε προσωρινά και μέχρι την έκδοση τελικής δικαστικής απόφασης, μεταξύ άλλων, να απαγορεύσει στην Real Consulting την χρήση του αναφερόμενου λογισμικού σε τρίτες εταιρείες».

Η αντίφαση

Τα παραπάνω κατ αρχήν έχουν μια αντίφαση.
Γιατί είναι διαφορετικό το «διαπίστωσε την παραβίαση» από το «πιθανολόγησε την παραβίαση». Ουσιαστικά είναι σαφής η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.
Μόνο αυτό δεν έγινε αντιληπτό άμεσα.
Και όλα αυτά για να πει στο τέλος ότι προσφεύγει ενώπιον της αστικής και ποινικής δικαιοσύνης, αιτούμενη αφενός την αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων από τις ανωτέρω εταιρείες Praktiker Hellas και Real Consulting για τη προκληθείσα βλάβη, και αφετέρου την ποινική τιμωρία κάθε υπεύθυνου που συμμετείχε στην προαναφερόμενη παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τι ξέχασε να ανακοινώσει

Διαβάζοντας κάποιος όλα αυτά θεωρεί ότι η DIS κατήγαγε περιφανή νίκη εναντίον των δύο εταιριών. Ωστόσο αν κάποιος ανατρέξει στη σύντομη απόφαση και δει την αίτηση της DIS διαπιστώνει ότι έκανε δεκτό το αίτημα της DIS να φυλαχθεί από τους δικαστικούς επιμελητές ο κώδικας του λογισμικού ώστε να μπορεί το λογισμικό να εξεταστεί στο πλαίσιο της κύριας δίκης και όρισε ότι η REAL Consulting απαγορεύεται να χρησιμοποιεί λογισμικά της DIS σε τρίτους-πελάτες της»
Η απόφαση όμως αυτή δεν επηρεάζει την Real Consulting η οποία δεν χρησιμοποιεί λογισμικό της DIS.
Πέραν αυτού η DIS αποκρύπτει ότι απορρίφθηκαν όλα τα υπόλοιπα που αιτήθηκε στα ασφαλιστικά μέτρα και τα οποία αν γίνονταν δεκτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν την Real Consulting.
Ειδικότερα η DIS ζήτησε:

Α) Να σταματήσει η συνεργασία REAL-PRAKTIKER και να επανέλθει στο έργο η DIS
Β) Να επιβληθεί συντηρητική κατάσχεση στον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί η Real Consulting.
Γ ) Να διαταχθεί η κατάσχεση της αλληλογραφίας μεταξύ REAL CONSULTING -PRAKTIKER
Δ) Nα υποχρεωθεί η REAL CONSULTING να δημοσιεύσει το περιεχόμενο της απόφασης επί της αίτησης στον Τύπο

Πολλά λόγια για το … τίποτα

Με απλά λόγια, το δικαστήριο έκανε δεκτό το ελάχιστον δυνατόν ώστε να μπορεί να προβεί σε δικαστικές ενέργειες η DIS χωρίς όμως να επηρεαστεί η λειτουργία της REAL CONSULTING και η συνεργασία της με το Praktiker.
Τέλος, η DIS στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρεται καθόλου στη συνεργασία με το Praktiker και αν υλοποίησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Άραγε γιατί το Praktiker απευθύνθηκε στην Real Consulting αν όλα πήγαιναν καλά στη συνεργασία με την DIS; Τρελάθηκαν στα καλά καθούμενα ή συνέβη κάτι άλλο;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης