![Πως είδαν οι αναλυτές την πτώση των πωλήσεων της Jumbo και τι περιμένουν για τη μετοχή](https://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/f24dedcc208da4b2e9418a6d212ffa52_XL.jpg)
γράφει :
Μετά την υποχώρηση κατά 54% των πωλήσεων της Jumbo το Δεκέμβριο, η οποία οδήγησε σε ετήσια μείωση των πωλήσεων κατά 18,2%, οι συνολικές πωλήσεις αναμένεται να διαμορφωθούν στα 693,62 εκατ. ευρώ από 847,94 εκατ. ευρώ το 2019.
Η Beta ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως στα τρέχοντα επίπεδα τιμών συστήνει αγορά για τη μετοχή καθώς περιμένει τις επόμενες εβδομάδες να επιστρέψουν οι πωλήσεις στα κανονικά επίπεδα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, εξέλιξη που θα υποστηρίξει μία δυνατή αντίδραση στις πωλήσεις της εισηγμένης.
Μετά την ενημέρωση της διοίκησης για τις πωλήσεις Δεκεμβρίου περιμένει πως για το σύνολο του 2020 τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 120 εκατ. ευρώ που δίνουν ιστορικό P/E 15,6 φορές.
Η Merit ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως «παραμένουμε θετικοί για την εταιρεία αφού θα επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021».
H Optima Bank αναφέρει πως περιμένει η μετοχή να έχει χαμηλότερη απόδοση από αυτή της αγοράς σε βραχυπρόθεσμο διάστημα, καθώς η ορατότητα για το άνοιγμα των καταστημάτων στην Ελλάδα παραμένει περιορισμένη, ενώ η διοίκηση της εταιρείας έχει αναφέρει πως δε χρησιμοποιεί το click away.
Ωστόσο, σημειώνει τον ισχυρό ισολογισμό, ο οποίος την εξασφαλίζει από ανάγκες ρευστότητας λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Η Eurobank Equities αναφέρει πως η πτώση των πωλήσεων είναι κάπως ανθεκτική σε σύγκριση με τις συνθήκες που επικρατούν.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών