Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Επιλεκτικές κινήσεις περιμένουν οι αναλυτές – Δεν αποκλείουν υποχώρηση μετά το 5Χ5

ΧΑ: Επιλεκτικές κινήσεις περιμένουν οι αναλυτές – Δεν αποκλείουν υποχώρηση μετά το 5Χ5
Οι αγορές του εξωτερικού αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις
Η αγορά το τελευταίο διάστημα έχει καταγράψει μία σημαντική αντίδραση, λόγω της βελτίωσης του κλίματος στο εξωτερικό αλλά και τις θετικές ειδήσεις από το εσωτερικό.
Η προσδοκία επενδυτικής βαθμίδας, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, η προοπτική περαιτέρω αύξησης του αριθμού των εταιρειών στον MSCI, οι εξαγορές αλλά και τα καλά αποτελέσματα χρήσης 2022, έχουν φέρει πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.
Για σήμερα δεν αποκλείουν οι αναλυτές συνέχιση των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών που παρατηρήθηκαν προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, αλλά με παράλληλη διατήρηση επιλεκτικών τοποθετήσεων.
Οι αγορές του εξωτερικού αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η Quest.

Eurobank Equities
Περιμένουμε ότι η αγορά θα μπορούσε δυνητικά να σημειώσει πτώση σήμερα, μετά το πρόσφατο σερί θετικών συνεδριάσεων, υπό το φως του μικτού ανοίγματος στις ξένες αγορές, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τη νομισματική πολιτική και τις οικονομικές προοπτικές.

Piraeus Securities
Η επιφυλακτική επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιες επιπλέον κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στη σημερινή συνεδρίαση.

Optima Bank
Περιμένουμε οι ευρωπαϊκές αγορές να δώσουν τον τόνο σήμερα.

Euroxx
Θα μπορούσαμε να δούμε ένα μικρό πισωγύρισμα σήμερα αλλά με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχίζονται.

Beta
Καθώς πλησιάζουμε στις διακοπές του Πάσχα, αναμένουμε ότι οι όγκοι συναλλαγών θα μειωθούν και η αγορά θα συσσωρεύσει.

Depolas
Ο ΓΔΧΑ θα είναι πλέον δυσκολότερο να αυτονομηθεί σημαντικά όπως το προηγούμενο διάστημα με τις εκλογές να αποτελούν το μεγαλύτερο βραχυπρόθεσμο ρίσκο. Επιπλέον, σταθερά επιφυλακτικοί παραμένουμε και για το διεθνές περιβάλλον καθώς σταδιακά διαχέεται στα μακροοικονομικά δεδομένα η σύσφιξη της ακολουθούμενης νομισματικής πολιτικής και είναι μάλλον νωρίς για μια άμεση αλλαγή πλεύσης. Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο οι δείκτες υπηρεσιών (S&P Global) Μαρτίου σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Κύκλος
Η Ανδροµέδα και η Infoquest ανακοινώνουν σήµερα τα µεγέθη τους για το 2022. Η χτεσινή συνεδρίαση άφησε πικρή επίγευση στα χείλη των αγοραστών, καθώς η ισχυρή αντίσταση στις 1.080 µονάδες του Γ.∆. οδήγησε σε απροσδόκητη οπισθοδρόµηση στο φινάλε. Ισχυρή ζώνη στήριξης εντοπίζεται στις 1.060 µονάδες µε τo αρνητικό κλείσιµο των δεικτών στη Wall Street να προϊδεάζει για ενδεχόµενη ανάλογη κίνηση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης