Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων λόγω S&P περιμένουν οι αναλυτές

XA: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων λόγω S&P περιμένουν οι αναλυτές
Δεν αποκλείεται την Παρασκευή ο οίκος S&P να αναβαθμίσει τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς σε θετικές από σταθερές
Σχετικά Άρθρα
Παρά το ανοδικό σερί των 11 συνεδριάσεων, η επενδυτική ψυχολογία παραμένει θετική στο ελληνικό χρηματιστήριο και οι αυξημένες συναλλαγές, δείχνουν πως φρέσκο χρήμα συνεχίζει να έρχεται στο Χ.Α.
Από τη μία οι εκθέσεις ξένων αναλυτών για τις τράπεζες, οι προοπτικές τις ελληνικής οικονομίας, αλλά και από την άλλη τα ισχυρά αποτελέσματα και η προσδοκία αναβάθμισης συμβάλλουν στην άνοδο της αγοράς.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης πως διευρύνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που επίσης έχει θετικό αντίκτυπο στην αγορά.
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων και δεν αποκλείουν νέα ανοδική κίνηση καθώς περιμένουν πως την Παρασκευή ο S&P θα αναβαθμίσει τις προοπτικές της χώρας σε θετικές από σταθερές.
Σημειώνεται πως σήμερα είναι η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης για τις μετοχές της Πλαίσιο. 

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με ήπιες απώλειες καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα κέρδη και τα μικτά σημάδια από αξιωματούχους της FED αναφορικά με την πορεία των επιτοκίων.

Piraeus Securities
Λόγω απουσίας σημαντικών αρνητικών εξελίξεων στο εξωτερικό, περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει το θετικό της momentum βραχυπρόθεσμα με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις τράπεζες.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών μετά το πρόσφατο ράλι

Εuroxx
Περιμένουμε η ελληνική αγορά να συνεχίσει την ανοδική της κίνηση καθώς οι επενδυτές τιμολογούν την πιθανότητα ο S&P να αναβαθμίσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας (από σταθερές σε θετικές).

Beta
Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Παρά τις βραχυπρόθεσμες πολιτικές αβεβαιότητες οι επενδυτές φαίνεται πως προεξοφλούν ένα μάλλον απίθανο σενάριο αναβάθμισης.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα και οι προοπτικές για τη χρήση 2023 υποστηρίζουν και περιορίζουν την πτώση σε μία περίπτωση μίας – πολύ καλά αναμενόμενης- διόρθωσης.

Depolas
Η εγχώρια επενδυτική κοινότητα εκτιμά ότι είναι πιθανή μια αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P την Παρασκευή. Ακόμη και αν δεν δοθεί η επενδυτική βαθμίδα στην παρούσα φάση, οι θετικές προοπτικές ανοίγουν τον δρόμο για την αναβάθμιση μετεκλογικά. Πιθανή η καταγραφή νέων υψηλότερων τιμών για τον ΓΔΧΑ μέχρι την Παρασκευή εφόσον και το κλίμα στο εξωτερικό παραμένει υποστηρικτικό. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τελική μέτρηση του πληθωρισμού Μαρτίου της Ευρωζώνης και τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ.


Κύκλος
Η συντήρηση σκηνικού υψηλών προσδοκιών ενόψει του χρησμού της S & P την Παρασκευή, διαμορφώνει προϋποθέσεις για άμεση αναμέτρηση και με την υψηλή επίδοση του έτους, τις 1.133 μονάδες του Γ.∆.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 925 μονάδες. Σημεία στήριξης 1074 και 1050 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1133 και 1141 μονάδες.

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης