Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Η πορεία προς τις εκλογές θα επηρεάσει την ψυχολογία

XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Η πορεία προς τις εκλογές θα επηρεάσει την ψυχολογία
Σήμερα, ολοκληρώνεται η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων χρήσης 2022 μετά και την παράταση που δόθηκε.
Σχετικά Άρθρα

Η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών μετά τη διάσωση της First Republic από τη JP Morgan αναμένεται να επηρεάσει την πορεία της εγχώριας αγοράς με τις ειδήσεις αναφορικά με τις επικείμενες εθνικές εκλογές επίσης να δίνουν μία κατεύθυνση.
Η πορεία των επιτοκίων μπαίνει ξανά στο επίκεντρο με τους αναλυτές να περιμένουν νέες αυξήσεις.
Σήμερα, ολοκληρώνεται η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων χρήσης 2022 μετά και την παράταση που δόθηκε.
Ωστόσο, τα σημαντικότερα έχουν ήδη ανακοινωθεί και τα καθαρά κέρδη ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ελαφρώς ανοδικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις οικονομικές προοπτικές ενόψει των επικείμενων αυξήσεων των επιτοκίων από τη FED και την ΕΚΤ και αφομοιώνουν τις ειδήσεις σχετικά με τη διάσωση της First Republic.

Piraeus Securities
Περιμένουμε επιφυλακτική ψυχολογία στις αγορές και σήμερα ενόψει των αποφάσεων για τα επιτόκια από FED και ΕΚΤ. Στο εγχώριο μέτοχο, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν σημαντικές ανακοινώσεις κερδών πρώτου τριμήνου 2023 από Μυτιληναίος (4/5), Τράπεζα Πειραιώς (5/5), ΟΤΕ (5/5) και εμπορική ενημέρωση από Coca Cola (3/5). Τέλος η Lamda ανακοινώνει ετήσια αποτελέσματα για το 2022 σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Optima Bank
Περιμένουμε μικτές τάσεις σήμερα, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις τραπεζικές μετοχές και στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που αναμένονται.

Euroxx
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί σταθεροποιητικά αναζητώντας κατεύθυνση καθώς πλησιάζουμε τη μέρα των εκλογών.

Beta
Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει τις διαθέσεις συσσώρευσης ενόψει των αποφάσεων για τα επιτόκια από τις κεντρικές τράπεζες με επιλεκτικές τοποθετήσεις λόγω αποτελεσμάτων χρήσης 2022 και προοπτικών 2023.

Depolas
Αυτή την εβδομάδα η αγορά θα επικεντρωθεί, πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων, στα προς ανακοίνωση μακροοικονομικά στοιχεία και τις συνεδριάσεις της FED αύριο και της ΕΚΤ την Πέμπτη. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις μιλούν για αύξηση 25μβ και από τις 2 κεντρικές τράπεζες. Για σήμερα, μεταξύ των σημαντικότερων στοιχείων περιλαμβάνεται ο πληθωρισμός Απριλίου της Ευρωζώνης (αρχική μέτρηση) και οι δείκτες μεταποίησης PMI Απριλίου για Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία και Ευρωζώνη. Στο εσωτερικό, κλείνουμε σήμερα με τα αποτελέσματα του 2022, αλλά εντός της εβδομάδας θα έχουμε εικόνα για το Α΄ τρίμηνο του 2023 από EEE (αύριο π.σ.), Μυτιληναίο (Πέμπτη π.σ.) και ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς (Παρασκευή π.σ.). Αναμφισβήτητα, οι διεθνείς δέκτες θα δώσουν τον τόνο τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζουμε ότι το εύρος των εκτιμώμενων τιμών προεκλογικά για τον ΓΔΧΑ εντοπίζεται μεταξύ των 1140 και 1030 μονάδων με πιθανότερη την προσέγγιση του κάτω ορίου πριν τις εκλογές.

Κύκλος
Την Τετάρτη 3/5 η Federal αποφασίζει για τα παρεμβατικά της επιτόκια ενώ την Τετάρτη 4/5 τη σκυτάλη παίρνει η ΕΚΤ. Στην Ελλάδα, η ΕΕΕ ανακοινώνει την Τετάρτη τα μεγέθη του 1ου τριμήνου και την Πέμπτη είναι η σειρά του Μυτιληναίου. Οι εβδομαδιαίες απώλειες του τραπεζοβαρή Γ.∆. είχαν σαν αποτέλεσμα τη μετάθεση της πλησιέστερης στήριξης στις 1.045 μονάδες. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης