Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Στάση αναμονής με το βλέμμα στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και στην αναδιάρθρωση του MSCI

XA: Στάση αναμονής με το βλέμμα στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και στην αναδιάρθρωση του MSCI
Η αγορά περιμένει αν θα ενταχθεί η Τράπεζα Πειραιώς, ή αν υπάρχει πλαφόν 10 μετοχών στο συγκεκριμένο δείκτη
Σχετικά Άρθρα
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν χαμηλή πιθανότητα κυβέρνησης «ηττημένων» και δυνατότητα δημιουργίας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από τον πρώτο γύρο με βάση τις έδρες, ενώ η διαφορά φαίνεται πως παγιώνεται στο 6,5%, σημειώνουν αναλυτές.
Αυτή η εξέλιξη έχει περιορίσει το πολιτικό ρίσκο και έχει δώσει ανοδική κίνηση στην αγορά.
Σήμερα, το βλέμμα θα είναι στραμμένο στις ΗΠΑ καθώς δημοσιεύονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Απριλίου και θα καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμη τάση.
Στο εσωτερικό, η Τιτάν δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου αύριο πριν το άνοιγμα της αγοράς (καθαρά κέρδη 31 εκατ. ευρώ περιμένουν οι αναλυτές σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση) και αύριο το βράδυ θα δημοσιευτεί η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.
Σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί του νέου δείκτη MSCI Greece Rebased που είναι βασισμένα στις μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη MSCI Greece Standard.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα δέκα μετοχές συμμετέχουν στο δείκτη και συγκεκριμένα οι Εθνική Τράπεζα, Alpha bank, Eurobank, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil και Μυτιληναίος.
Η αγορά περιμένει αν θα ενταχθεί η Τράπεζα Πειραιώς, ή αν υπάρχει πλαφόν 10 μετοχών στο συγκεκριμένο δείκτη.

Eurobank Equities
Τα παράγωγα της Ευρώπης δείχνουν ένα υποτονικό άνοιγμα για σήμερα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα σημαντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Piraeus Securities
Ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων, περιμένουμε οι επενδυτές να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Η Τιτάν θα ανακοινώσει αποτελέσματα και αναμένεται ισχυρό ξεκίνημα της χρονιάς.

Optima Bank
Περιμένουμε ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Euroxx
Περιμένουμε μία συνεδρίαση με περιορισμένο εύρος διακύμανσης και στάση αναμονής των επενδυτών εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την αυριανή αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.


Beta
Η εγχώρια αγορά βρίσκεται σε στάση αναμονής καθώς πλησιάζουμε σε σημαντικά γεγονότα που διαμορφώνουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας. Επιλεκτικές τοποθετήσεις θα μπορούσαν να περιορίσουν το περιθώριο πτώσης μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Κύκλος
Στις ΗΠΑ ανακοινώνεται σήμερα ο πληθωρισμός του Απριλίου με τις εκτιμήσεις να τον διαμορφώνουν περί το 5% (όσο και το Μάρτιο). Το ανοδικό σερί του Γ. ∆. διακόπηκε από την αντίσταση των 1.125 μονάδων. Η πλησιέστερη ισχυρή στήριξη εντοπίζεται τώρα στις 1.110-1.107 μονάδες.

Depolas
Σχετικά αδιάφορη ήταν η χθεσινή συνεδρίαση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό εν αναμονή θα λέγαμε των σημερινών μετρήσεων πληθωρισμού Απριλίου στις ΗΠΑ. Παρόλο που θα υπάρξουν και άλλες μετρήσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή (Μαΐου) μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της FED (14 Ιουνίου) σίγουρα τα σημερινά μεγέθη θα βρεθούν στο επίκεντρο και δεν αποκλείουμε να δείξουν την κατεύθυνση στις διεθνείς αγορές, μετά την συσσώρευση των τελευταίων εβδομάδων, ειδικότερα αν οι αποκλίσεις από τις εκτιμήσεις είναι αυξημένες. Στο εσωτερικό, φαίνεται ότι η αγορά δεν έχει να επιδείξει κάτι μέχρι την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, αλλά δεν θα μείνει και ανεπηρέαστη εν μέσω πιθανών πιέσεων στους βασικούς διεθνείς δείκτες. Διατηρούμε το εύρος τιμών μεταξύ των 1140 και 1030 μονάδων μέχρι και την επόμενη εβδομάδα. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο πληθωρισμός Απριλίου (τελική μέτρηση) στη Γερμανία κινήθηκε ακριβώς πάνω στις εκτιμήσεις, ενώ υπενθυμίζουμε ότι σήμερα αναμένουμε και τον εγχώριο ΔΤΚ Απριλίου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης