Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω ανησυχιών για τα επιτόκια

Χρηματιστήριο: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω ανησυχιών για τα επιτόκια
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Aegean η οποία δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου
Σχετικά Άρθρα
Το θέμα της μείωσης των επιτοκίων από τη FED και πότε θα ανοίξει ο κύκλος επηρεάζει ξανά την επενδυτική ψυχολογία.
Οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες σύμφωνα με την πορεία των παραγώγων και η ελληνική αγορά αναμένεται να ακολουθήσει.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Aegean Airlines η οποία δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.
Από τις μικρότερες εταιρείες, η Lavipharm δημοσίευσε χθες ενημέρωση για την πορεία του πρώτου τριμήνου, εμφανίζοντας σημαντική βελτίωση στις πωλήσεις και στην τελική γραμμή με τη βοήθεια και έκτακτου κέρδους από την πώληση της φαρμακαποθήκης.

Eurobank Equities
Οι ελληνικές μετοχές κατευθύνονται για ένα αρνητικό άνοιγμα σήμερα, ανάλογο με τα ευρωπαϊκά παράγωγα, καθώς ο σκεπτικισμός αναφορικά με το ρυθμό χαλάρωσης της FED επηρεάζει τις παγκόσμιες αγορές.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα και με την Aegean να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Αρνητικά σήμερα από το εξωτερικό ίσως επηρεάσουν την εγχώρια επενδυτική ψυχολογία λόγω και απουσίας σημαντικών καταλυτών στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas
Οριακές διακυμάνσεις πραγματοποίησαν χθες ο ΓΔΧΑ και οι βασικοί μετοχικοί δείκτες στην Ευρώπη. Από την άλλη, απώλειες είδαν οι μετοχές στις ΗΠΑ καθώς η μεταποίηση Μαΐου συνέχισε να δείχνει επέκταση (50,9) για 5ο συνεχόμενο μήνα, ενώ ο δείκτης υπηρεσιών σημείωσε αυξημένη δυναμική (54,8) καταγράφοντας την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 12 μηνών, τροφοδοτώντας έτσι και πάλι το σενάριο για περαιτέρω αναβολή μείωσης των επιτοκίων. Νευρικότητα αναμένουμε να επικρατήσει στις αγορές το επόμενο διάστημα. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Απριλίου και τον δείκτη εμπιστοσύνης καταναλωτή του Πανεπιστημίου Michigan στις ΗΠΑ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πάνω στις εκτιμήσεις ανακοινώθηκε το ΑΕΠ (τελική μέτρηση) Α΄ τριμήνου στην Γερμανία. Για τον ΓΔΧΑ υπενθυμίζουμε την κρισιμότητα της περιοχής των 1440-1450 μονάδων.

Κύκλος
Η ανοδική κίνηση της μετοχής της Nvidia σε συνέχεια των εξαιρετικών επιδόσεων του 1ου τριμήνου δεν απέτρεψε την υποχώρηση των δεικτών στη Wall Street. Την ίδια ώρα, η Goldman Sachs βλέπει μεγάλο comeback των ευρωπαϊκών τραπεζών. Στο ελληνικό χρηματιστήριο, θα απαιτηθεί η υπέρβαση των 1491 μονάδων για να θεωρήσουμε ότι ολοκληρώθηκε η διόρθωση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης