Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει αντίδραση, αλλά με χαμηλές συναλλαγές – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει αντίδραση, αλλά με χαμηλές συναλλαγές – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αργία σε ΗΠΑ και Βρετανία σήμερα και ίσως οι τζίροι να είναι χαμηλοί εκτιμούν αναλυτές. Σταθεροποιητικό προς ήπια το ξεκίνημα των συναλλαγών στην Ευρώπη. Στο επίκεντρο σήμερα αναμένεται να είναι η Μυτιληναίος λόγω rebalancing FTSE Russell, αλλά και η ΕΧΑΕ λόγω δημοσίευσης αποτελεσμάτων. Η εγχώρια αγορά άνοιξε με καλή άνοδο και έχει στηρίξεις από τράπεζες, ΟΤΕ και ΔΕΗ. Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός και είχαμε καιρό να δούμε τόσο χαμηλές συναλλαγές στο ξεκίνημα. Χρειάστηκαν να περάσουν 7 λεπτά για να ξεπεράσουν οι συναλλαγές το 1 εκατ. ευρώ.

Εκτός το σημερινό rebalancing στη Μυτιληναίος, θα έχουμε rebalancing στο τέλος της εβδομάδας για τους δείκτες MSCI. Έχουμε επίσης ανακοινώσεις αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου που θα τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα. Σήμερα δημοσιεύει η ΕΧΑΕ, αύριο η Motor Oil και την Τετάρτη ΟΠΑΠ και Cenergy. Αυτήν την εβδομάδα και η δημόσια εγγραφή της Noval για είσοδο στο Χ.Α.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ανακοίνωσε ημερομηνία τακτικής γενικής συνέλευσης για τις 28 Ιουνίου και στα θέματα είναι η διανομή μερίσματος 0,063 ευρώ ανά μετοχή. Ήπια ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο 1% η Εθνική αλλά με όγκο μόλις 530 τεμάχια μετά από 8 λεπτά συναλλαγών. Καλή εικόνα και με καλύτερο όγκο για τη Eurobank και την Alpha Bank.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με αυξημένη στάθμιση από αύριο στους δείκτες FTSE Russell άρα σήμερα στο κλείσιμο θα έχουμε rebalancing. Ο οίκος μετά το placement του Ευάγγελου Μυτιληναίου, ανακοίνωσε αύξηση στάθμισης με άμεση ισχύ. Ανοδικά κατά 0,60% η μετοχή.

ΕΧΑΕ: Σήμερα, μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η ΕΧΑΕ. Η Optima Bank περιμένει καλό τρίμηνο λόγω της αύξησης της αποτίμησης της αγοράς και των βελτιωμένων συναλλαγών. Επαναλαμβάνει τη σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 6,40 ευρώ καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται 17,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2024 με σημαντικό discount 26% έναντι των ομοειδών του εξωτερικού, ενώ σε όρους EV/EBITDA (10,2 φορές) το discount αυξάνεται στο 30%. Τα EBITDA αναμένεται να ενισχυθούν στο πρώτο τρίμηνο 24,1% και να ανέλθουν στα 6,5 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 4,3 εκατ. ευρώ από 3,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 30,2%. Τα ίδια νούμερα περιμένει και η Eurobank Equities.

ΕΥΔΑΠ: Νομίζουμε πως όλοι πλέον έχουν εμπεδώσει ότι η εταιρεία έχει προγραμματίσει 1 δισ. επενδύσεις. Δε χρειάζεται να μας το επαναλαμβάνουν. Ας πάμε παρακάτω… Δοκιμάζει τιμές πάνω από τα 6 ευρώ η μετοχή.

ΛΑΜΨΑ: Με χαμηλό όγκο η μετοχή στα 39 ευρώ (νέο ιστορικό υψηλό) και στο +8,33% αλλά ο πρώτος αγοραστής στα 34 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Επιβεβαιωμένα, βάσει του ρεπορτάζ της στήλης, έχουμε πωλήσεις εδώ από εγχώριο θεσμικό, ο οποίος βλέπει πως θέλει χρόνο για να δώσει τις μετοχές του και πως η μικρή διασπορά βάζει τη μετοχή στις υποψήφιες για αλλαγή κατηγορίας με βάση τον νέο κανονισμό, όταν βέβαια εφαρμοστεί. Εξαιρετικά τα θεμελιώδη αλλά εδώ και μήνες η μετοχή δεν τραβάει επενδυτικά βλέμματα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης