Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Σήμα ανόδου από Ασία – Μετά από 4 πτωτικές θα αναζητήσει αντιστροφή κλίματος

Χρηματιστήριο: Σήμα ανόδου από Ασία – Μετά από 4 πτωτικές θα αναζητήσει αντιστροφή κλίματος
Πλαστικά Θράκης και Καρέλιας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα
Σχετικά Άρθρα
Με τις αγορές στην Ασία να καταγράφουν ράλι, τα ευρωπαϊκά παράγωγα κινούνται έντονα ανοδικά και οι αναλυτές περιμένουν ισχυρό ανοδικό άνοιγμα για τις ευρωπαϊκές μετοχές.
Οι νέες ελπίδες για μειώσεις επιτοκίων υποστηρίζουν την ανοδική κίνηση.
Η εγχώρια αγορά αναμένεται να ακολουθήσει ενώ από το εσωτερικό απουσιάζον οι ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση.
Οι μετοχές της Πλαστικά Θράκης διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 0,1657 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,1604 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση περίπου 4%.
Επιπλέον η Πλαστικά Θράκης θα δημοσιεύσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου σήμερα.
Επίσης οι μετοχές της Καρέλιας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 12,40 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 11,78 ευρώ.
Η Austriacard δημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή μετά το κλείσιμο πρώτο τρίμηνο με τη διοίκηση να επιβεβαιώνει τους στόχους για αύξηση εσόδων 10% και EBITDA 10-12%.
Τέλος, ολοκληρώθηκε η δημόσια εγγραφή της Noval με την τιμή διάθεσης να είναι στα 2,78 ευρώ. Η έναρξη διαπραγμάτευσης θα γίνει στις 5 Ιουνίου.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ένα δυνατό θετικό άνοιγμα για τις ευρωπαϊκές μετοχές λόγω του ανοδικού ρεύματος από το ράλι στην Ασία.

Optima Bank
Περιμένουμε ότι η αγορά θα προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα ακολουθώντας τις διεθνείς αγορές. Αυτήν την εβδομάδα: Η Μυτιληναίος έχει γενική συνέλευση αύριο, ΟΠΑΠ και Cenergy την Τετάρτη, η Noval ξεκινάει διαπραγμάτευση 5 Ιουνίου και την Παρασκευή δημοσιεύονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου της Ελλάδας.

Beta
Μετά από 4 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις το Χ.Α. θα προσπαθήσει να αντιστρέψει τη βραχυπρόθεσμη αδυναμία λόγω της βελτίωσης του διεθνούς κλίματος και της τεχνικά υπερπουλημένης εικόνας.

Κύκλος
Σήμερα ∆ευτέρα, τα Πλαστικά Θράκης ανακοινώνουν τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου, ενώ τις επόμενες ημέρες ο Καρέλιας, η Profile, η Attica Holdings και η Premia αποκόπτουν το μέρισμα της χρήση 2023. Την Πέμπτη 6/6 η ΕΚΤ ανακοινώνει πιθανότατα μείωση των επιτοκίων της ενώ την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει το ΑΕΠ για το 1ο τρίμηνο. Στις 1427 μονάδες του Γ.∆. η κοντινότερη στήριξη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης