Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τράπεζες και Μυτιληναίος στο επίκεντρο – Δεν αποκλείεται συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης

Χρηματιστήριο: Τράπεζες και Μυτιληναίος στο επίκεντρο – Δεν αποκλείεται συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης
Η Μυτιληναίος έχει γενική συνέλευση και η διοίκηση θα ενημερώσει για τους ετήσιους στόχους
Σχετικά Άρθρα
Τράπεζες και Μυτιληναίος θα τραβήξουν σήμερα το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς για τις τράπεζες αναμένεται η τελική απόφαση από τον SSM για το μέρισμα της χρήσης 2023, και η Μυτιληναίος έχει γενική συνέλευση και η διοίκηση όπως έχει ενημερώσει θα δώσει την εκτίμησή της για το σύνολο της χρήσης 2024.
Επίσης η Alpha Bank βγαίνει στις αγορές για ομόλογο 500 εκατ. ευρώ και η Eurobank ανακοίνωσε δημόσια πρόταση για την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας.
Οι αναλυτές περιμένουν πως η αγορά θα λάβει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού, όπου αναμένεται επιφυλακτικό άνοιγμα, αλλά σημειώνουν πως θα μπορούσε ο Γ.Δ. να κινηθεί εκ νέου υψηλότερα μετά τη χθεσινή αντίδραση, αλλά με ηπιότερο momentum.
Οι μετοχές της Profile διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,04898 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,04653 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση 0,9%.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα σήμερα, καθώς η επιφυλακτικότητα έχει επιστρέψει μετά τα αδύναμα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για τη βιομηχανική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και επηρεάζουν τις αγορές παγκοσμίως.

Piraeus Securities
Η Μυτιληναίος θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα καθώς η διοίκηση θα δώσει τις ετήσιες προοπτικές κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης. Άλλες ειδήσεις που αναμένονται από τους επενδυτές και είναι πιθανοί καταλύτες για τις επόμενες μέρες είναι τα στοιχεία για το ΑΕΠ που ανακοινώνονται την Παρασκευή και οι τελικές προτάσεις για τα μερίσματα των τραπεζών μετά από την έγκριση του SSM που αναμένεται ενδεχομένως προς το τέλος της εβδομάδας.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Beta
Περιμένουμε μία συνέχεια της χθεσινής κίνησης στη σημερινή συνεδρίαση αν και με πιο περιορισμένο momentum.

Κύκλος
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος αναμένεται να αναφερθεί στις εκτιμήσεις για τα φετινά μεγέθη του ομίλου του στη σημερινή τακτική Γ.Σ. Στις 1455 και στη συνέχεια στις 1468 μονάδες τα κρίσιμα όρια αντίστασης στο σενάριο συνέχισης της προσπάθειας για αναρρίχηση του Γ.∆.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης