Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στραμμένο στο ΑΕΠ α΄ τριμήνου 2024

Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στραμμένο στο ΑΕΠ α΄ τριμήνου 2024
Για σήμερα αναμένεται σταθεροποιητικό ξεκίνημα για τις αγορές της Ευρώπης και η εγχώρια αγορά εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει
Σχετικά Άρθρα
Τα στοιχεία για το ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο από την Ευρώπη περιμένουν οι αναλυτές και σημειώνουν πως θα καθορίσουν την πορεία των αγορών.
Η εκτίμηση είναι για ανάπτυξη 0,4% σε ετήσια βάση.
Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένονται στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που θα καθορίσουν τη στάση της FED αναφορικά με τα επιτόκια.
Για σήμερα αναμένεται σταθεροποιητικό ξεκίνημα για τις αγορές της Ευρώπης και η εγχώρια αγορά εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο λόγω έγκρισης από τον SSM διανομής μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2023.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Μυτιληναίος λόγω της πρόθεσης εισόδου στη λιανική αγορά ενέργειας στη Βρετανία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου μέσω συνέντευξης στην Telegraph.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές φαίνονται έτοιμες για χαλαρό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία θα διαμορφώσουν τις προοπτικές για τη βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση της πολιτικής της FED.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε προσεκτικές κινήσεις ενόψει της ανακοίνωσης των προκαταρκτικών στοιχείων για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου (12:00 ώρα Ελλάδος).

Optima Bank
Περιμένουμε οι επενδυτές να εστιάσουν στα στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου σήμερα.

Beta
Τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο θα επηρεάσουν την επενδυτική ψυχολογία, ενώ κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις θα μπορούσαν να στηρίξουν τα τρέχοντα επίπεδα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης