Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και στη FED – Τράπεζες, Jumbo και Lamda στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και στη FED – Τράπεζες, Jumbo και Lamda στο επίκεντρο
Στην Ασία επικράτησαν πτωτικές τάσεις, ενώ τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα
Σχετικά Άρθρα
Αυξημένη μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές στη σημερινή συνεδρίαση με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις ΗΠΑ και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαΐου. Επίσης, αργότερα το βράδυ οι αγορές περιμένουν την ανακοίνωση των επιτοκίων από τη FED και κυρίως το μήνυμα καθώς δεν αναμένεται μείωση επιτοκίων.
Στην Ασία επικράτησαν πτωτικές τάσεις, ενώ τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι μετοχές των τραπεζών, ενώ μετά τη λήξη της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η Lamda Dev. με τους αναλυτές να περιμένουν καλή πορεία λόγω των εσόδων από το Ελληνικό.
Στο επίκεντρο επίσης θα βρεθεί η Jumbo καθώς ανακοίνωσε πορεία πωλήσεων πενταμήνου και καταγράφεται αύξηση 8% με το Μάιο να είναι πάνω κατά 10%.

Eurobank Equities
Οι αγορές φαίνονται έτοιμες για ένα θετικό άνοιγμα σήμερα, αλλά αναμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τα στοιχεία από τη FED και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Beta
Η τάση θα υπαγορευτεί από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται 15:30 (ώρα Ελλάδος) και θα διαμορφώνουν την πορεία για σήμερα και παρέχοντας καταλύτη για αποφασιστική δράση.

Κύκλος 
Το μεσημέρι, ανακοινώνεται στις ΗΠΑ ο πληθωρισμός για το Μάιο (εκτίμηση για 3,4%, όσο και τον Απρίλιο), ενώ το βράδυ ο Τζέρομ Πάουελ της Federal είναι πιθανό να αναφερθεί στο χρόνο που θα επιλέξει για να ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων της.

Depolas
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ ακολουθώντας την τάση που επικράτησε και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στον αντίποδα, καλύτερη εικόνα εμφάνισαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, αν και η βραχυπρόθεσμη τάση ενδεχομένως να εξαρτηθεί από τα σημερινά μεγέθη πληθωρισμού Μαΐου και συνεπακόλουθα από την συνεδρίαση της FED σήμερα το βράδυ. Μια αισθητή αποκλιμάκωση από το προηγούμενο 3,6% του Απριλίου (εκτίμηση στο 3.5%) ενδεχομένως να δώσει άλλη μία ώθηση στις αποτιμήσεις στην περιοχή, αλλά και στην Ευρώπη. Στο εσωτερικό, αναμένουμε σήμερα τα αποτελέσματα της LAMDA μετά την συνεδρίαση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πληθωρισμός Μαΐου στη Γερμανία κινήθηκε ακριβώς πάνω στις εκτιμήσεις.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης