Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χ.Α.: Συνεδρίαση μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές –Rebalancing FTSE Russell και λήξη παραγώγων στο επίκεντρο

Χ.Α.: Συνεδρίαση μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές –Rebalancing FTSE Russell και λήξη παραγώγων στο επίκεντρο
Διαψεύδονται παράλληλα οι φήμες για επιβολή φόρου στις τράπεζες.
Σχετικά Άρθρα
Σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν που θα επηρεάσουν την πορεία της σημερινής συνεδρίασης και θα αυξήσουν τη μεταβλητότητα σύμφωνα με τους αναλυτές.
Η σημαντική είδηση της πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής με εταιρική αξία 3,2 δισ. ευρώ θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στο Χ.Α., αλλά από την άλλη η επιβολή νέας έκτακτης φορολογίας στα διυλιστήρια έχει επιφέρει πλήγμα στην αξιοπιστία και αναμένεται οι μετοχές του κλάδου να παραμείνουν και σήμερα στο επίκεντρο.
Διαψεύδονται παράλληλα οι φήμες για επιβολή φόρου στις τράπεζες.
Οι φήμες που ακούστηκαν χθες επηρέασαν την πορεία τους.
Επιπλέον μία ακόμη αρνητική είδηση είχαμε χθες με τον οίκο MSCI να μη τοποθετεί το Χ.Α. σε λίστα παρακολούθησης, εξέλιξη που θα επηρεάσει την πορεία της αγοράς.
Επιπλέον, στο κλείσιμο της συνεδρίασης θα έχουμε το rebalancing των δεικτών FTSE Russell με το Αεροδρόμιο να εισέρχεται στον FTSE 25 και να παίρνει τη θέση της Quest, ενώ στους δείκτες Mid Cap, All-World, Total Cap και All Cap FTSE All Share εισέρχεται η Optima Bank.
Ακόμα λήγουν σήμερα τα συμβόλαια σειράς Ιουνίου και οι αναλυτές περιμένουν αύξηση μεταβλητότητας.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν ότι θα σημειωθούν συγκρατημένες κινήσεις σήμερα καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις οικονομικές και πολιτικές προοπτικές καθώς και τις προοπτικές πολιτικής σύσφιξης.

Optima Bank
Ο οίκος MSCI άφησε το Χ.Α. στην κατηγορία της αναδυόμενης αγοράς, ενώ τα συμβόλαια Ιουνίου λήγουν σήμερα και περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας.

Beta
Η συμφωνία της Τέρνα Ενεργειακή μαζί με την προγραμματισμένη για σήμερα τηλεδιάσκεψη για τις λεπτομέρειες της συναλλαγής θα καθορίσουν την τάση στην εγχώρια αγορά σήμερα σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της εισφοράς στα κέρδη των διυλιστηρίων το 2024. Περιμένουμε ότι η αγορά θα κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Κύκλος
Λήγουν σήμερα τα ΣΜΕ του τρέχοντα μήνα, ενώ στις δημοπρασίες διενεργείται rebalancing λόγω αναδιαρθρώσεων των δεικτών (το ∆ΑΑ στον FTSE/LARGE CAP, Ιnfoquest & Optima Bank στον FTSE MID CAP). Η αξιολόγηση του MSCI δεν άλλαξε τα δεδομένα για το Χ.Α. που προσδοκάτο να ενταχθεί σε watch list για μελλοντική μετάταξη στις ανεπτυγμένες αγορές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης