Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές – Σημαντικές αποκοπές μερισμάτων

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές – Σημαντικές αποκοπές μερισμάτων
Σήμερα 9 εισηγμένες διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και μία χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου
Σχετικά Άρθρα
Η επιβεβαίωση του deal εξαγοράς της Τέρνα Ενεργειακής, το οποίο αναμενόταν πολλούς μήνες στο Χ.Α., έχει τονώσει την επενδυτική ψυχολογία.
Το βλέμμα των επενδυτών σήμερα θα είναι στραμμένο στις αγορές της Ευρώπης και στον τεχνολογικό κλάδο μετά τις απώλειες που κατέγραψε ο εν λόγω κλάδος χθες στις ΗΠΑ.
Οι αναλυτές βλέπουν συσσώρευση με άνοιγμα γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Να σημειωθεί πως σήμερα 9 εισηγμένες διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και μία χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου (περισσότερα εδώ).

Eurobank Equities
Οι αγορές της Ε.Ε. φαίνεται ότι θα ανοίξουν με μεικτές τάσεις σήμερα, με το κλίμα για τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης να ενισχύεται από τις πρόσφατες μακροοικονομικές ανακοινώσεις αλλά και να υπάρχει κάποια επιφυλακτικότητα από τη χθεσινή πτώση του τεχνολογικού κλάδου στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα με την Optima Bank, την Τιτάν, τον ΟΠΑΠ και τη Viohalco να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Η αγορά βρίσκεται με θετική διάθεση καθώς οι εγχώριες συγχωνεύσεις και εξαγορές επανήλθαν μετά την πώληση της Τέρνα Ενεργειακής στη Masdar την περασμένη Πέμπτη. Επιστρέφοντας από ένα μακρύ Σαββατοκύριακο, μετά τη χθεσινή αργία, περιμένουμε μία ήσυχη συνεδρίαση με κινήσεις γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και εστίαση στο διεθνές μέτωπο λόγω των επικείμενων εκλογών στη Γαλλία που θα επηρεάσουν την πορεία των χρηματιστηρίων.

Κύκλος
Στην τελική ευθεία ενόψει του 1ου γύρου των εκλογών στη Γαλλία και αποφάσεων από τη Σ.Κ. για τις θέσεις ευθύνης της Ε.Ε., οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να τηρήσουν στάση αναμονής. Το Χ.Α. θα συγχρονιστεί μαζί τους, προσδοκώντας ωστόσο θετικές επιπτώσεις για την αγορά από το deal της Τενέργα όταν θα απελευθερωθεί η σημαντική ρευστότητα από τους σημερινούς της μετόχους.

Δεπόλας
Η τρέχουσα εβδομάδα είναι εβδομάδα πολυάριθμων χρηματικών διανομών προς τους μετόχους. Μεταξύ εκείνων που κόβουν σήμερα περιλαμβάνονται οι ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ (επιστροφή κεφαλαίου), Cenergy, Τιταν, Optima. Εκτιμούμε ότι ο ΓΔΧΑ μπορεί να διατηρήσει την μεσοπρόθεσμη ανοδική τροχιά του με τις όποιές βραχυπρόθεσμες διορθώσεις. Τα σημαντικότερα μακροοικονομικά στοιχεία είναι το ΑΕΠ Α΄τριμήνου (3η μέτρηση) και το επίπεδο τιμών προσωπικής κατανάλωσης Α΄τριμήνου (Παρασκευή) στις ΗΠΑ, ενώ βαρύτητα θα δοθεί και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουνίου στην Ευρωζώνη την Πέμπτη. Η σημερινή ατζέντα περιέχει τον δείκτη τιμών κατοικιών Απριλίου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουνίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης