Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Αποκοπές μερισμάτων και διεθνές κλίμα επηρεάζουν – Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Αποκοπές μερισμάτων και διεθνές κλίμα επηρεάζουν – Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μέρα αποκοπών η σημερινή, αφού συνολικά 10 μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ή την επιστροφή κεφαλαίου. Τα έχουμε γράψει αναλυτικά και σήμερα σε άλλο θέμα στη στήλη. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν τελικά με αξιόλογες απώλειες και κυρίως ο DAX. Χθες, η πίεση στον τεχνολογικό κλάδο στη Νέα Υόρκη ήταν σημαντική με την Nvidia να κάνει «βουτιά» άνω του 6,5%.

MOTOR OIL: Ξεχωρίζει από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και έχει καλή άνοδο με καλές συναλλαγές στα πρώτα λεπτά. Λόγω της έκτακτης φορολογίας είχε πιεστεί το προηγούμενο διάστημα.

ΕΛΠΕ: Υψηλότερα και η συγκεκριμένη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπια ανοδικά ξεκίνησαν και βοηθούν στο να έχει ο Γ.Δ. μικρότερες απώλειες έναντι των αγορών του εξωτερικού, αλλά δεν είναι εύκολο να κρατήσουν, όταν το διεθνές περιβάλλον δεν είναι υποστηρικτικό. Έτσι λίγα λεπτά αργότερα βγήκαν πωλήσεις κυρίως σε Πειραιώς και Alpha Bank.

ΟΠΑΠ: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

ΤΙΤΑΝ: Και η συγκεκριμένη μετοχή «κομμένη» και υποχωρεί 3,6%.

ΕΧΑΕ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα σήμερα η μετοχή και υποχωρεί 4,42% με καλό όγκο συναλλαγών.

INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 2,21 ευρώ ανά μετοχή σήμερα ο τίτλος. Αντιστοιχεί σε απόδοση 46%, άρα το όριο του -30% θα φρενάρει σήμερα τη μετοχή και αύριο θα συνεχιστεί η πτώση. Υπάρχουν 30 χιλ. τεμάχια προς πώληση στο -30% και στα 3,38 ευρώ. Στα 4,82 ευρώ είχε κλείσει την περασμένη Παρασκευή. Με αυτήν την αποκοπή ολοκληρώνονται οι εκκρεμότητες για την επικείμενη συγχώνευση με τη BriQ και περιμένουμε τώρα που λήγει το εξάμηνο, να βγουν οι αποτιμήσεις και η νέα σχέση ανταλλαγής.

FLEXOPACK: Στη γενική συνέλευση ειπώθηκε πως θα βελτιωθεί η διασπορά, ώστε να μην αφαιρεθεί η μετοχή από το Χρηματιστήριο. Εδώ βέβαια έχουμε να κάνουμε με μία πολύ εύκολη περίπτωση, καθώς η ανάγκη για μείωση είναι μόλις 0,2% του συνόλου των μετοχών, αφού είναι συγκεντρωμένη κατά 75,2%. Από την άλλη μαθαίνουμε πως η Κυβέρνηση σχεδιάζει να περάσει νόμο για να μη φεύγουν οι εταιρείες, αλλά να μετατάσσονται στην Εναλλακτική Αγορά. Η στήλη αυτή τη λύση είχε προτείνει από την πρώτη στιγμή, σε μία περίοδο μάλιστα που κανείς δεν είχε αντιληφθεί τι είχε στο μυαλό του ο Γιάννος Κοντόπουλος.

AS COMPANY: Η πρόσφατη γενική συνέλευση είχε ένα θετικό μήνυμα και κυρίως έδειξε πως η διοίκηση θέλει να αυξήσει την εξωστρέφεια. Πολλά χρόνια παρακολουθεί η στήλη τη μετοχή και δυστυχώς δεν είχε ακολουθήσει την αγορά, αν και άξιζε καλύτερης αποτίμησης. Τώρα βρίσκεται σε πολυετή υψηλά και κοιτάζει προς τα 3 ευρώ, έχοντας μία καλή απόδοση στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Όπως είπε πρόσφατα η διοίκηση οι πωλήσεις της μητρικής στους πρώτους πέντε μήνες είναι αυξημένες κατά 16,1% και του ομίλου 16,3%. Τα EBITDA στο πεντάμηνο είναι 1,7 εκατ. ευρώ από 0,5 εκατ. ευρώ στον όμιλο και ο δανεισμός έχει μειωθεί κατά 1,8 εκατ. ευρώ. Έχει κάνει αναδιάρθρωση των δανείων με Alpha Bank και έχει συμφωνήσει με Εθνική και Attica. Η αναδιάρθρωση αφορά χρεολύσια ομολογιακών 11 εκατ. ευρώ. Έχει ανοιχτεί σε άλλες αγορές με νέα έργα 12 εκατ. ευρώ έως τέλος του έτους και περιμένει επιβεβαίωση παραγγελιών για άλλα 10 εκατ. ευρώ.

INTRALOT: Ξεχωρίζει λίγο στα πρώτα λεπτά από τις μικρομεσαίες καθώς έχει άνοδο 1,5% και είναι στα 1,11 ευρώ με καλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης