Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Προσπάθησε αλλά δεν άντεξε… Οι πιέσεις στις τράπεζες και οι αποκοπές μερισμάτων

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Προσπάθησε αλλά δεν άντεξε… Οι πιέσεις στις τράπεζες και οι αποκοπές μερισμάτων
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Προσπάθησε αλλά βγήκαν πιέσεις στις τράπεζες. Με τις ευρωπαϊκές να καταγράφουν σημαντικές απώλειες, εμείς μετά και τη χθεσινή αργία προσπαθήσαμε να κρατηθούμε στο συν και για ένα μεγάλο διάστημα το είχαμε καταφέρει. Στο τέλος όμως η πίεση στην Εθνική την Πειραιώς και την Alpha Bank μας επηρέασε και κλείσαμε με απώλειες 0,28% και κοντά στο χαμηλό ημέρας. Ο τζίρος ήταν υψηλός.

ΜOTOR OIL: Η συγκεκριμένη ξεχώρισε σήμερα μαζί με την ΕΥΡΩΒ. Μετά την πίεση λόγω του έκτακτου φόρου σήμερα ενισχύθηκε 3,54% και έκλεισε στα 25,16 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Όσοι έχουν μετοχές σήμερα, έχουν δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1,4754 ευρώ καθαρό. Αύριο θα διαπραγματεύονται οι μετοχές χωρίς το σχετικό δικαίωμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Διαφορετική συμπεριφορά εδώ και μέρες για τις 4 συστημικές. Eurobank και Εθνική με σημαντικά ανώτερη συμπεριφορά, Alpha Bank και Πειραιώς μονίμως με πωλητές. Ωστόσο σήμερα οι πιέσεις σε ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ, επηρέασαν και την ΕΤΕ η οποία έκλεισε με απώλειες 2,49%. Πάει να σπάσει μεγάλη στήριξη η ΠΕΙΡ, αλλά νομίζουμε ότι το περιθώριο πτώσης μειώνεται. Αν τη σπάσει θα είναι αρνητική εξέλιξη. Στα 3,3740 ευρώ και στο -2,57%. Η ΑΛΦΑ στα 1,4740 ευρώ και στο -1,83%, ενώ η ΕΥΡΩΒ αν και περιόρισε την άνοδό της έκλεισε στα 2,1280 ευρώ και στο +1,33%.
ΧΑ_10.jpg
TITAN: Διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα αλλά έχασε σημαντικά μεγαλύτερο ποσό. Στα 28,95 ευρώ και στο -5,39%. Χαμηλό ημέρας το κλείσιμο.

INTRALOT: Από το ξεκίνημα ξεχώρισε και το αγοραστικό ενδιαφέρον στη μετοχή ήταν δυνατό μέχρι και το κλείσιμο. Μεγάλη σκούπα σήμερα στη μετοχή. Οι υποστηρικτές της μετοχής μιλάνε για έναρξη αντεπίθεσης με στόχο νέα υψηλά. Στα 1,1540 ευρώ και στο +5,48% με όγκο πάνω από 4,3 εκατ. τεμάχια.

OPTIMA BANK: Και μέρισμα έκοψε και νέο ιστορικό υψηλό έγραψε. Στα 13 ευρώ και στο +3,17%.

CENERGY: Έκοψε και αυτή μέρισμα και ενισχύθηκε και μάλιστα έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό. Στα 9,72 ευρώ και στο +3,18%.

ΕΧΑΕ: Σχετικά καλά τα πήγε αφού δεν έχασε όλο το μέρισμα.

ΕΥΔΑΠ: Φωνάζει το ταμπλό αλλά η Κυβέρνηση μάλλον δεν ακούει. Μπορεί να την έκλεισαν με μικρή άνοδο, αλλά βγήκε σημαντική πίεση σήμερα. Απέχει λίγο από το να γράψει νέο χαμηλό 4 και πλέον ετών.

AS COMPANY: Από 12 Ιουνίου δεν έχει δει αρνητικό πρόσημο και μετά τη δυνατή ανοδική κίνηση και των προηγούμενων ανοδικών συνεδριάσεων πέρασε σήμερα πάνω από τα 3 ευρώ, για πρώτη φορά σχεδόν 4 χρόνια. Απολύτως δικαιολογημένη η κίνηση μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις, αλλά και από τα σχόλια της διοίκησης στη γενική συνέλευση. Με υψηλό στα 3,09 ευρώ έκλεισε στα 3 ευρώ και με άνοδο 3,09%.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Με μεγάλο όγκο σήμερα η μετοχή και μάλλον έγινε μετά από συνεννόηση. Από το συνολικό όγκο που έκανε 700 χιλ. τεμάχια πούλησε η Centric. Ήταν παλιά συμμετοχή, αγορασμένη στα 0,05-0,07 ευρώ περίπου. Πούλησε στα 0,25 ευρώ άρα βγάζει ένα κέρδος και απεγκλωβίζει και κάποια χρήματα.

INT.INTERNATIONAL: Αναμενόμενο το -30% σήμερα και ο όγκος προκαλεί εντύπωση. Βρέθηκαν κάποιοι και αγόρασαν σχεδόν 2,5 χιλ. μετοχές, όταν παίζει με τεράστιο premium έναντι της αποκοπής και της επικείμενης συγχώνευσης. Αύριο λογικά, η πτώση θα είναι επίσης μεγάλη.

ΚΕΚΡΟΨ: Άντε πάλι αυτή η ιστορία με το Λαύριο. Ένα μικρό ποσοστό σε μία έκταση έχει.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Απίστευτη διάλυση της τιμής. Κοντεύει να φτάσει σε χαμηλό 2 ετών και να σπάσει τα 2 ευρώ. Πριν ένα χρόνο ήταν στα 3,70 ευρώ. Στα 2,04 ευρώ και στο -3,32%.

CENTRIC: Με καλό όγκο άνω των 100 χιλ. τεμαχίων ενισχύθηκε 3,34%.

ΑΒΑΞ: Έχασε διαιτητικό δικαστήριο για έργο στο Λίβανο και θα γράψει ζημιά 16 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα 2024 ενώ η ταμειακή επίπτωση είναι 1,3 εκατ. ευρώ.

Η στήλη επιστρέφει την Πέμπτη 27 Ιουνίου

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης