Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Προς ανοδικό άνοιγμα οι αγορές μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία

Χρηματιστήριο: Προς ανοδικό άνοιγμα οι αγορές μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία
Κρίσιμες οι 1.400 μονάδες – Απαιτείται ανάκαμψη για να μη χειροτερεύσει η διαγραμματική εικόνα πολλών μετοχών
Σχετικά Άρθρα
Ανακουφισμένοι εμφανίζονται επενδυτές και αναλυτές από το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία και περιμένουν το δεύτερο γύρο. Tο ακροδεξιό κόμμα έλαβε το 33% των ψήφων ενώ το κόμμα του Εμάνουέλ Μακρόν ήρθε τρίτο με 20%.
Αν και το κόμμα της Λεπέν θα μπορούσε να αποκτήσει τον έλεγχο της Κυβέρνησης στο δεύτερο γύρο, οι συμμαχίες μεταξύ των υπολοίπων κομμάτων μπορούν να ανατρέψουν την τάση εκτιμούν αναλυτές.
Έτσι τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα στις αγορές της Ευρώπης και ειδικά στον CAC-40.
Η εγχώρια αγορά θα ακολουθήσει την τάση των αγορών του εξωτερικού και χρειάζεται άμεσα να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, ώστε να αποφύγει την πτώση κάτω από τις 1.400 μονάδες αλλά και να μη χειροτερεύσει η διαγραμματική εικόνα πολλών μετοχών του FTSE 25.
Σήμερα οι μετοχές των Μύλων Λούλη διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Σήμερα, αναμένουμε ότι η εβδομάδα θα ξεκινήσει με θετικό πρόσημο, καθώς τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών καθησυχάζουν τις ανησυχίες σχετικά με την προοπτική μίας ακροδεξιάς πλειοψηφίας στη Γαλλία.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών.

Beta
Η εγχώρια τάση είναι σε στενή σχέση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

Κύκλος
Ο πρώτος γύρος των γαλλικών εκλογών οδηγεί σε προβάδισµα της Ακροδεξιάς µε τις αγορές να αναµένουν την ολοκλήρωση και του 2ου γύρου για να διαµορφωθεί το νέο κυβερνητικό σχήµα. Το ελληνικό χρηµατιστήριο αναµένεται να συγχρονιστεί µε τις κινήσεις των ευρωπαϊκών αγορών.

Δεπόλας
Σταθεροποιητικά τελείωσε η συνεδρίαση της Παρασκευής στο ΧΑ, ενώ ελαφρώς αρνητικά κινήθηκαν Ευρώπη και ΗΠΑ. Στο επίκεντρο την τρέχουσα εβδομάδα θα βρεθεί η Γαλλία, καθώς ο 2ος γύρος των εκλογών περιέχει αυξημένη αβεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα. Η εβδομάδα περιλαμβάνει σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία όπως ο ΔΤΚ Ιουνίου της Ευρωζώνης και τα νέα ανοίγματα εργασίας στις ΗΠΑ αύριο, καθώς και τα πρακτικά της FED την Τετάρτη. Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη οι αγορές στις ΗΠΑ θα παραμένουν κλειστές λόγω αργίας (Ημέρα ανεξαρτησίας). Η σημερινή ατζέντα θα επικεντρωθεί στους δείκτες μεταποίησης PMI Ιουνίου σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ, και στα επίπεδα τιμών καταναλωτή Ιουνίου (1η μέτρηση) στην Γερμανία. Στο εσωτερικό, ο ΓΔΧΑ κινείται πάνω σε κρίσιμες τεχνικές στηρίξεις (1400 μονάδες) και καθώς αναμένουμε την μεταβλητότητα να παραμείνει υψηλή δεν αποκλείουμε ψευδείς διασπάσεις προς πάσα κατεύθυνση. Μπορεί να υποστηρίζουμε ένα περισσότερο αμυντικό μείγμα μετοχών, αλλά τα θεμελιώδη όπως και οι προοπτικές του ΧΑ παραμένουν ισχυρά.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης