Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Παραμένει το βλέμμα στη Γαλλία – Πτωτικό ξεκίνημα περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Παραμένει το βλέμμα στη Γαλλία – Πτωτικό ξεκίνημα περιμένουν οι αναλυτές
Σταδιακά το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί στις ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία της εγχώριας αγοράς, λόγω απουσίας καταλυτών από το εσωτερικό θα διατηρήσει την αυξημένη συσχέτιση με τις αγορές του εξωτερικού.
Οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής περιμένοντας το αποτέλεσμα των εκλογών του δεύτερου γύρου στη Γαλλία, αλλά και το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία.
Δεν αποκλείουν οι αναλυτές ένα ήπιο πτωτικό ξεκίνημα στις αγορές του εξωτερικού και στην Ελλάδα.
Σταδιακά το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί στις ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου.
Σήμερα οι μετοχές της Flexopack διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,15 ευρώ μικτό ή καθαρό 0,1425 ευρώ ανά μετοχή.
Επιπλέον οι μετοχές της Intracom διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ένα ήπια αρνητικό άνοιγμα με την επενδυτική ψυχολογία να παραμένει εύθραυστη καθώς το πολιτικό τοπίο στη Γαλλία παραμένει ρευστό.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα σήμερα, μετά τα χθεσινά κέρδη.

Βeta
Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τη δυναμική, ωστόσο οι επενδυτές θα αρχίσουν να επικεντρώνονται στις επερχόμενες ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου. Ως εκ τούτου, το επιλεκτικό ενδιαφέρον μπορεί να προσφέρει κάποια στήριξη και να περιορίσει την καθοδική πορεία.

Κύκλος
Η πεποίθηση ότι η ακροδεξιά κυριαρχία δεν θα συντελεστεί δεν είναι τελεσίδικη, προκάλεσε ωστόσο ευφορία και στο ελληνικό χρηματιστήριο. Θα απαιτηθεί ωστόσο η πραγματοποίηση και άλλων άθλων για να εδραιωθεί η ανοδική κίνηση του Γ.∆. με την υπέρβαση των κρίσιμων αντιστάσεων που ακολουθούν, όπως εκείνης των κοντινών 1430 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης